perjantai 27. kesäkuuta 2014

Tunne ja järki taistelivat, eektorppi voitti

Niin kauan kuin ollaan tässä kodissa asuttu, olen kriiseillyt sohvan vuoksi. Meillä on ollut iso, lähes kolme metriä leveä, tummanruskea sohva, joka ostettiin aikanaan Helsingin kotiin. Sohva on ollut ihan täydellinen löhösohva, johon mahtuu kunnolla. Se on vuosien myötä säilyttänyt ryhtinsä ja siinä on laadukas kangas. Mutta. Sohva on ollut liian iso meidän olkkariin ja se on väärän mallinen, väristä puhumattakaan. Vähävaloisen olkkarin iso tumma sohva on tuntunut oikein syövän kaiken valon ja on hallinnut olohuoneen ilmettä niin, että en ole saanut sinne oikein mitään sopimaan, fyysisesti enkä muutenkaan. Haikailin pitkään vaalean sohvan perään, mutta joku järjen ääni tollo harasi aina vastaan. Ei mitään järkeä vaihtaa sohvaa, joka on hyvä. Ihan ihme asenne... 

Sitten päätin, että nyt riittää. Se on kuitenkin vain sohva! Niitä tulee ja menee. Ehkä yksi syy sohvan vaihdon hankaluuteen on ollut se, että mies on ollut vähän vastahankainen sohvan vaihdon suhteen. Ollaan hiplattu varmaan joka ikisellä Ikean käynnillä Ektorpeja, mutta homma on yleensä tyssännyt siihen, että olen huvittuneena todennut tuon suosikkisohvan näyttävän lähinnä nukkekodin kalusteelta mieheni istuessa siinä... Mutta. Niin siinä kävi kuitenkin, että Ektorppi tuli. Olin kuitenkin tosi ekologinen ja hommasin sohvan käytettynä. Sisäinen kierrättäjäni hyrisee. Jos me ei tulla toimeen, niin ei sitten ota niin paljoa päähän kuin uuden sohvan kanssa. Toistaiseksi ei ota päähän, vaikka onhan tämä paljon pienempi kuin entinen. Meidän olkkariin tuli ykskaks pari neliötä lisää tilaa ja valoisuuden määrästä päätellen tuntuu kuin pari aurinkoa olisi tullut sisään! Kesän ja värien kaipuussa heitin istuintyynyjen päälle tuollaisen epätrendikkään ruusurievun. Kyllä ei ole ikävä sitä tummaa möhkälettä yhtään! Pitkästä aikaa teki mieli ottaa jopa kuvia täältä, joten täältä pesee. 

12 kommenttia:

 1. Ihana Ektorp. Mulla on siihen kai lievä viharakkaus-suhde ;) Mut on se ihana ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulle ei ole vielä ehtinyt syntyä kovin vahvaa tunnesidettä sohvaan, mutta on myönnettävä, että oon aika ihastunut. ;) Ihmetyttää lähinnä, että miksei se tullut meille jo aikaisemmin?!?

   Poista
 2. Ihana ihana ihana! Teidän kotikuvia on ilo katsella! :)

  VastaaPoista
 3. Tosi kivan näköistä! Itse olen halunut tuota jo kanssa pitkään, mutta mies vastustaa ;) Voisko joku luetella huonoja puolia tuosta sohvasta, niin jos auttaisi pahimpaan kuumeeseen.. Onko päälliset vaikea laittaa takaisin pesun jälkeen ja onko aivan rimpula rakenne, kun mielestäni tulee osina? (en ole ihan varma) Painuuko tyynyt kuinka nopeasti kasaan? Yritän myös kuunnellä "järjen" ääntä ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Mies vastusta.... kuullostaapa tutulta. ;) Mulle ei tosiaan ole vielä ehtinyt kertyä niin pitkää käyttökokemusta, että osaisin hirveästi jeesata. Joku muu voisi tulla huikkaamaan! Keskustelupalstathan on täynnä näitä puolesta ja vastaan -vääntöjä, mutta no, ne on keskustelupalstoja.. ;)

   Hyviä puolia tietysti näin lapsiperheen näkökulmasta on nuo pestävät päälliset, ei siis pelkästään tyynyjen, vaan myös rungon päällinen. Itse en ole vielä tyynyjä pessyt, kun edellinen omistaja oli ne juuri pessyt. Pesin tuon rungon päällisen ja täytyy sanoa, että kynnet vääntyi ja sormista lähti nahkat, kun sitä TAISTELIN takaisin... :D Hyvä puoli tietysti on myös se, että irtopäällisiä saa ostaa mielin määrin Ikeasta. Palasinahan toi sohva ilmeisesti tulee, paitsi meille kun ostettiin tosiaan käytetty. Ja en tiedä miten kovalla käytöllä tuo meidän sohva on ollut, mutta siinä on ainakin oikein hyvässä kunnossa nuo sohvatyynyt, eivät ole litistyneet. Tähänhän ihmisillä tuntuu olevan jos jonkinlaista kokemusta, mutta en tiedä sitten, onko Ektorpien joukossa maanantaikappaleita, vai onko ihmisillä vain eri kriteerit?

   Toistaiseksi kyllä tykkään! Varsinkin, kun se muutti meidän olkkarin ilmettä todella radikaalisti. :)

   Poista
 4. Ektorp on hyvä! Mun mies jnk verran vastustaa ikeaa, mutta sohviin ollaan oltu molemmat tyytyväisiä. Näppärä pestä päälliset (en jaksa kyllä niin usein kuin pitäis..) ja laatu on mun mielestä hyvä. Tyynyt ei oo painuneet olleenkaan, muotoutuneet vaan hyväksi. 2008 ostettiin siis kotiin se kulmamalli ja sen jälkeen mökille siniraidallinen 3-ist ja nyt oon tehnyt jo kaupat Porttilan sohvastakin käytettynä :) Voisin hehkuttaa koko päivän! Sittemmin myös mun 2 siskoa ovat hankkineet ektorppeja sinne ja tänne ja veljen vaimokin uuteen kämppään :D

  No juu, se sohvista. Teillä on ihanan näköistä. Tykkään sun epätrendikkäästä rievustakin, ja pojat on niin söpönä siellä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, sen takia mäkin yritän nyt ainakin vähän suojata sohvaa enimmältä lialta ja räältä, että ei tartteis olla jatkuvasti pesemässä... Nimittäin nuo kaksi tahmatassua sotkee sen verran paljon, erityisesti pienempi. ;)

   Mä niin haluaisin sen kulmasohvan! Se on ihana! Mut vähän mietin, että onkohan se tähän meidän olkkariin sittenkin liian iso...

   Ja kiitti :)

   Poista
 5. Ihana, ihana, ihana...mäkin niin haluisin meidän olkkariin ektropit, mutta meillä vähän sama juttu kuin teilläkin, kun vanha on ihan hyvä niin ei sitten oo tullut ostettua. Hiplattu on kyllä ikeassa ja mieskin on niitä kerran kanssani siellä hiplaillut, mutta siihen se sitten jäi. Meillä olohuone ei muutenkaan ole mun mieleen...liian tumma. Huone vaatisi totaalisen värien muutoksen, että tyydyttäisi minua, mutta ehkäpä vielä jonain päivänä huone pesee kasvonsa. I hope.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiedän tunteen! Meidänkin olkkari oli ihan TOSI tumma tai pimeä, mutta tää uusi sohva valaisi huoneen ihan uskomattomalla tavalla. Meillä on olkkarissa vain yksi ikkuna, aamuaurinkoon ja iso (käsittelemätön) hirsiseinä, joten tää ehdottomasti kaipasi vaalean sohvan raikastukseksi. :)

   Koita kestää! Tai tee kuten me, se on kuitenkin _vaan_ sohva. ;)

   Poista
 6. Voi ektrop! Se niin olis meillekkin tulossa. Ja kerran me lähdettiin jo ostamaan sitä. Ajettiin ikeaan sitä erikseen hakemaan, mentiin katsomaan hyllynumeroa, kunnes sitten sohvalla istuessa iski se sama vanha "tää on niin pieni, ja kun se vanhakin on ihan hyvä" olo. Ja sinne se taas jäi.
  Tällä viikolla oltiin taas ikeassa. Ja jälleen kävin istumassa siinä. Mä niin tykkään tuon sohvan istumatuntumasta, iiiiihanan pehmeä :)
  Ei vielä, mutta joku päivä, ehkä se lopulta muuttaa meillekkin.

  Teille se sopii loistavasti :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahhaa, mua naurattaa kun tuo on niin tuttu tunne Ikeassa, että "hitto, onko tää NÄIN pieni..." :D
   Tässä on kyllä hyvä istua ja mä mahdun jopa röhnöttämään, mutta ymmärtäähän sen, että tommonen 190 senttinen järkäle ei tässä saa samalaista asentoa kuin metrin syvässä ja kolme metriä leveässä sohvassa... ;) Mutta mä olen lepytellyt ja luvannut ostaa sille jonkun rahin. Jospa se tästä sohvan vaihdoksesta toipuis vielä. Joku kaunis päivä. :D

   Ja se jännä puoli on muuten Ektorpissa, että se sopii ihan hirmu monenlaiseen sisustukseen! Jospa sullakin vielä ois, pian! ;)

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...