maanantai 25. elokuuta 2014

Keittiön pläänit

Todettiin miehen kanssa lattiaremonttia aloittaessa, että samalla olisi järkevää tehdä keittiöön joitain pieniä muutoksia, jotka on olleet mielessä muutenkin. Meidän keittiön ovat tehneet edelliset asukkaat jo reilu 15 vuotta sitten, joten pieni päivitys on ihan paikallaan. Toistaiseksi saavat vanhat koneet kelvata ja osa kaapeistakin, mutta järjestys hieman muuttuu ja pinnat laitetaan uusiksi.


Tässä kuvassa näkyvistä vanhoista kaapeista lähtevät (tai lähtivät jo, myin ne paikallisella kirpparilla) vasemmalla näkyvät korkeat kaapit, sekä kaikki yläkaapit. Liesituuletin, hella, sekä alalaatikot ja -kaappi asennetaan vanhoille paikoilleen takaisin. Vanha puutaso käsitellään (ehkä hieman sävy muuttuu, we'll see). Laatat vaihdetaan ja keittiö tapetoidaan. Menetetty kaappitila tullaan korvaamaan vanhalla irtokaapilla (korkeiden kaappien kohdalla), avohyllyillä sekä vanhaan, kellariin johtavaan portaikkoon tehtävään ruokakomeroon.


Taso katkaistaan ikkunan kohdalta ja ikkunan alle tulee jonkinlainen penkki. Itseäni on aina hieman häirinnyt tuo taso, joka on osittain peittänyt ikkunan, joten nyt se saa luvan lähteä. Jossain vaiheessa mietittiin myös altaan paikkaa tähän, mutta patterin paikka ja ikkunan korkeus muodostuivat himpun ongelmallisiksi: patterille ei ole keittiössä yhtään muuta järkevää paikkaa ja ikkunaa olisi ehkä pitänyt nostaa ylemmäs... Työtasoa tulee korvaamaan pieni saareke, joka hommataan ikkunan edustan kohdalle. Toiveena olisi tehdä se vanhasta patakaapista tms.


Ja koska ikkunan eteen tulee penkki ja tiskikone vie muutaman sentin tilaa ikkunan edestä, tulee koko tämä kompleksi muuttamaan tuohon viereiselle seinälle johon ne mahtuvat paljon paremmin. Allas vaihtuu keraamiseen ja täytyykin katsoa, käykö nämä kaapit yhteen vai otetaanko käyttöön plan B (jota ei siis vielä ole, heh).

Yhtään en ole innoissani... Varsinkin laatta- ja tapettisuunnitelmat saavat sormet syyhyämään! Kirjoittelen niistä vielä erikseen, sekä tietysti lattiasta, jota päästään huomenna villoittamaan ja ehkä jo asentamaan uutta lautalattiaa, wohoo! 

Ja heiii, vielä tämä päivä aikaa ilmoittautua mukaan Serlan testiryhmään täällä! :)

9 kommenttia:

 1. Miekin haluun remontoida! Ja sit taas en halua :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siul on oikeus siun omii tunteisii... ;D Onhan tuossa hyvät ja huonot puolet, mutta kyllä mä odotan sitä lopputulosta niin paljon, että en malttaisi olla remppaamatta. :)

   Poista
 2. Auts, ihanaa! Mielenkiinnolla odotan lopputulosta! Taidat päästä kirppareille kiertelemään ja noita kaappeja etsimään, vai ovatko jo valmiina?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taidanpa päästä! ;) Tori ja huutis ovatkin jo päivittäisen kyttäilyn kohteena, olleet itse asiassa jo pidempään . Mutta toistaiseksi ei ole vielä osunut kohdalle sopivaa. Mut löytyy kun on löytyäkseen, koska vanha sen on oltava. :) Olen saanut päähänpinttymän, kaupasta ei löydy sellaista kuin haluaisin.

   Poista
 3. Oi miten hienot suunnitelmat, keittiöstä tulee varmasti tosi kiva.

  Itsekin haaveilen keittiön päivityksestä, mutta koska olen perheessä ainut jota moinen hanke houkuttelee se on jäänyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivotaan! Suunnittelu on kyllä kivaa, mutta sitten tulee toisaalta välillä sellainen paniikki, että apua... ollaanko osattu ottaa kaikki huomioon, kun tämä keittiön muutospäätös tuli niin puskista...

   Toivottavasti siellä myös mies innostuisi keittiön päivityksestä. Naiselliset suostuttelukeinot käyttöön! :D

   Poista
 4. Vaihdetaan keittiöitä :D
  Mä voisin ottaa tuon just tuollaisena, täydellisenä ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaihdetaan! Ainut vaan, että mulla ei ole enää mitä vaihtaa, kun ne vanhat kaapit meni jo... :D Sinänsä tuo keittiö ei ollutkaan kammottavimmasta päästä, mutta kun se lattia oli pakko repiä auki, että sen saa lämpimäksi, niin samallahan siihen tekee pientä fiksausta muuallekin... ;)

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...