sunnuntai 10. elokuuta 2014

Turistina Tampereella

Vieläköhän tuosta Tampere-visiitistä irtoaisi kolmaskin postaus? Kuvia tuli ainakin räpsittyä paljon. Tampere on kaunis kaupunki ja siellä olisi ollut nähtävää useammallekin päivälle. Kotiinlähtöpäivänä oli kuitenkin valittava vain pari käyntikohdetta ja hellesää houkutteli ulkopuuhiin. 


Pyynikki. Vähän sellainen must Särkänniemen ohella. Siis koko Pyynikin kaupunginosa rantoineen, mutta myös vanha näköalatorni.

Ja taas äitiä pelotti. Vaikka itse torni ei ole edes kovin korkea, mutta se sijaitsee korkean mäen päällä. 


Kyllähän sieltä komeat maisemat on. 


Sitten siirryttiin Pyynikin mäeltä alas rannalle haistelemaan Pyhäjärven tuulia. Uimarantoja ja puistoja, ihana paikka. Mitä lapset edellä, sitä äiti perässä... 


Ja siellä puun oksalla kiikkuisi varmaan vieläkin, jos ei olisi saanut apua alastulossa...


Olisi ollut ihanaa pulahtaa uimaan, vaan eipä ollut pyyhkeitä mukana.

Lounaalle suunnattiin - minnekä muuallekaan, kuin torille. Ja mitäpä muutakaan kuin tamperelaisten perinneruokaa mustaa makkaraa.  Torilla oli niin kuuma, että sinne olisi paistunut, joten suunnattiin eväinemme puistoon. 


Pieni sightseeing kävellen Tammerkosken ympäristössä Viljon ottaessa ruokanokoset rattaissa.
Ja koska oltiin Tampereella, niin ei ollut pois lähtemistä ilman käyntiä Pikku Kakkosen puistossa.Muutama kiinnostavalta kuullostava paikka jäi käymättä, mutta toisella kertaa sitten. Itse olisin halunnut käydä ainakin Amurin työläismuseokorttelissa, isommat pojat höyrykone-, vakoilu- ja poliisimuseoissa. Näistä kuulisin mieluusti kokemuksia ja muitakin kivoja käyntikohteita saa suositella vastaisuuden varalle.

6 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Kiitos! Se olikin kyllä ihana pieni kesäreissunen. ♥

   Poista
 2. Tampere on pop! Tamperelaisena voin suositella myös Tammelassa sijaitsevaa Emil Aaltosen puistoa (uusittu aivan vastikään), jonka kupeesta löytyy se Tammelantori myöskin. Lisäksi Sorsapuisto on kiva kohde - siellä on kesällä erilaisia kanalintuja ja senkin kupeesta löytyy mukava leikkipuisto sekä pieni kesäkahvila.

  Amurin Työläismuseokortteli on kiva paikka, kierroksen jälkeen voi kahvitella samassa pihapiirissä olevassa Amurin Helmessä :)

  Lisäksi Hämeenpuiston päässä sijaitsevaan Näsipuistoon on avattu Tiitiäisen satupuisto (itse en ole vieraillut, mutta kuullut, että kiva paikka on.) Näiden paikkojen vierestä löytyy myös Tallipiha http://www.tallipiha.fi/, josta löytyy ihmeteltävää niin pienille kuin isoillekin :) Tallipihalla on myynnissä erilaisia kädentaidon tuotteita, suklaapuoti, kahvila. Kesällä myös pääsee korvausta vastaan hevos- tai poniajelulle. Tallipihalla järjestetään tapahtumia ympäri vuoden. Jos tahtoo uimaan, niin Mältinranta sijaitsee 100m päässä Tallipihasta ja Mältinrannassa on myös pukuhuoneet. Kaikkein pienimmille uiminen ei välttämättä sovellu, sillä uiminen on sallittu vain rajatulla uintialueella, jonne pitää mennä tikkaita pitkin.

  Myös yksi kiva kesäpäivän viettotapa on pieni laivaretki Viikinsaareen: http://www.hopealinja.fi/sivut/viikinsaari.htm Laivamatka 2 aik + 2 lasta 30€. Viikinsaaressa voi uida, käydä luontopolulla, olla piknikillä, grillata makkaraa yms. Laivat lähtevät Laukontorilta tasatunnein ja Viikinsaaresta puolelta. Viikinsaaressa on myös paljon erilaista tapahtumaa pitkin kesää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No WAU! :D Kiitos tästä infopläjäyksestä! Munhan ois pitänyt kysyä niitä vinkkejä jo ENNEN reissua... mutta nämä vinkit kaivan esille kyllä ehdottomasti sitten kun ensi kerran ollaan Tampereelle menossa. :)

   Poista
 3. Ole hyvä ja tervetuloa uudelleenkin! Tampere on ainakin vienyt mun sydämeni totaalisesti! Täällä on jokaiselle vähän jotakin. Mun mielestä lapsiperheillekin on aika monipuolisesti kaikkea - erityisesti näin kesäaikaan :) (Vaikka itselläni ei olekaan lapsia, mutta työn puolesta tulee seurattua.)

  Mä voisin pauhata useammankin rivin verran Tampereesta ja sen mahdollisuuksista ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Samaa mieltä Tampereen monipuolisuudesta! Ja tänne saa kyllä ainakin naputella tulemaan kaikki parhaat Tampere-vinkit ja myös lähialueiden vinkit, jos mieleen juolahtaa. :)

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...