maanantai 29. syyskuuta 2014

Arkisiivouksen apurit

Reilu kuukausi sitten arvottiin lukijoiden kesken ryhmä testaamaan Serlan uusia tuotteita: kosteaa siivousliinaa ja siivouspaperia. Nyt on testijakso tullut päätökseen ja olen saanut ryhmäläisteni vastaukset koskien kyseisiä tuotteita. 


Kokosin pienen yhteenvedon vastauksista:

Useimmiten kosteaa siivousiinaa käytettiin pikasiivoukseen perinteisten rätin ja pesuaineen asemesta. Siivousliinalla pyyhittiin lasten ja lemmikkien aiheuttamia sotkuja, keittiön tasoja, kaapistojen ovia ja wc:n pintoja, pöytiä, peilejä ja ikkunoita, sekä yleisesti kaikenlaisia tahroja erilaisilta kodin pinnoilta. Yksi vastaajista oli siivonnut niillä myös auton sisältä ja koki sen erittäin käteväksi: "Ehdottomasti auton siivouksessa koska ulos tai autoon on inhottava tuoda vettä ja rätti pölyjen pyyhkimiseksi auton sisäpuolelta.".

Kahdesta testattavasta tuotteesta kostea siivousliina oli erityisesti testiryhmäläisten mieleen ja moni uskoikin ostavansa tuotetta myös testiajan jälkeen. Se koettiin nopeana, kätevänä ja aikaa säästävänä tuotteena normaalissa arjessa. Kehitysehdotuksina joku toivoi isompaa pakkausta, mutta pienempiä siivousliinoja pikkutahroja varten. Toinen puolestaan toivoi liinojen olevan isompia, jotta isompia pintoja pyyhittäessä liinoja ei tarvitsisi käyttää montaa. Peilien pesuun liinojen koettiin olevan turhan kosteita ja vaahtoavia. Myös tuoksuun kiinnitettiin huomiota; osa moitti liinojen voimakasta tuoksua ja yksi toivoi vaihtoehdoksi jotain raikasta tuoksua. 

Siivouspaperia testaajat käyttivät enimmäkseen kodin peilien, ikkunoiden ja muiden lasipintojen pesuun ja kuivaamiseen. Tavallista talouspaperia kestävämpi tuote sai paljon kiitosta nukkaamattomuudestaan, riittoisuudestaan ja kestävyydestään. Siivouksen ohella paperia käytettiin tavallisen talouspaperin ja nenäliinojen sijaan. Yksi testaaja puolestaan kiitteli paperin sopineen korvaamaan kertakäyttöisiä saunan peflettejä: "...kerran myös kun tuli saunavieraita niin kertakäyttöpefletistäkin tämä meni! :D"

Meillä kosteat siivousliinat olivat myös oikein kätevä apu arjen sotkuissa. Lasinen ruokapöytä on erityisesti taaperon jäljiltä usein melkoinen näky ja liinat olivat helpotus pöydän nopeaan putsaukseen. 


Ja kuten arvata saattaa, sotkua tulee myös ruokapöydän alle ja kaikkialle syöttötuolin läheisyyteen... Koska lattialla oleva ryönä on yleensä myös tahmeaa, ei sitä tee mieli siivota joka kerta imurilla tai lakaisemalla. Lattialta irtoaa kaiken irtoroskan lisäksi myös ne tiukemmassa olevat ruuantähteet.


Ja meillä lattian tahrat eivät rajoitu ainoastaan ruokapöydän ympärille, vaan välillä tulee myös näitä muita ylläreitä. Aina ei osu paperiin... Mutta nämäkin taiteilijan luomukset tuli putsattua puulattiasta näppärästi.Kylppäri ja vessa ovat niitä paikkoja, joiden soisivat olevan putipuhtaita aina. Joka päivä ei kuitenkaan jaksa sitä rättipyykkiä ja "kunnon" siivousta. Kosteilla siivousliinoilla saa äkkiä pyyhkäistyä puhtaaksi myös kodin likaisimmat pinnat: lavuuarin reunat, pöntön, sekä (erityisesti poikalapsiperheessä) vessanpöntön ympäryksen! Roiskeita siellä, roiskeita täällä... Tässä kohtaa erityisesti kiittelen sitä, että likaisen paperin voi heittää biojätteeseen sen sijaan, että pestäviä rättejä lojuisi odottamassa pyykkäysvuoroaan. Ja toki, pöntön lisäksi tällä puhdistuu myös potta!


Näin keittiöremontin keskellä liinat ovat olleet ihan huippuapu! Erityisesti pölyisin vaihe, jolloin meillä purettiin koko keittiön lattia runkoineen ja fyllinkeineen, oli jotain järkkyä. Pöly oli niin hienojakoista, että pressuista ja suojauksista huolimatta sitä kulkeutui IHAN joka puolelle! Pöly oli niin likaista, että pelkkä vedellä kasteltu rätti ei olisi riittänyt. Likaista rättipyykkiä ei tullut tässäkään kohtaa, joten voin suositella lämpimästi myös tällaisiin erikoistilanteisiin.

Koska meille on pian kotiutumassa kaksi pientä kissavauvaa, voisin hyvin kuvitella, että kosteille siivousliinoille on tilausta myös jatkossa. Kokemuksesta tiedän, että esimerkiksi lemmikkien ruokakuppien ympäristö saattaa olla usein melko törkyinen. Kissanruokaa ei kuitenkaan tee mieli pyyhkiä lattialta tiskirätillä... Myös hiekkalaatikon ympäristöön kertyy väistämättä likaista hiekkaa, joten mikä olisikaan helpompi tapa putsata sotkut, kuin kompostoitava siivousliina!


Siivouspaperia meillä käytettiin samaan tapaan kuin testiryhmäläiset: peilien ja lasipintojen kuivaamisessa ja erittäin hyvän imukykynsä ansiosta se imi tehokkaasti itseensä kaatuneet maidot ja vedet. Koska remontin akuuteimmassa vaiheessa pois pelistä oli tiskikone, eikä jatkuva käsin tiskaaminen vessassa ollut niin auvoista, paperit toimittivat myös astioiden virkaa. Kertisvaraston loputtua paperit kävivät myös lautasista voikkareille ja muille välipaloille. 

Summa summarum, sanoisin, että molemmille tuotteille on tarpeensa yleisen siisteyden ylläpidossa jokaipäiväisessä arjessa. Superplussaa kompostoitavuudesta ja kotimaisuudesta.

ISO kiitos teille testaajille ja onnenpotku loppuarvontaan! Toivottavasti joku teistä ahkerista ryhmäläisistä on onnenmyyrä ja pokkaa itselleen pääpalkintona arvottavan siivouslahjakortin! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...