perjantai 24. lokakuuta 2014

Eka mä olin ihan että yök, mut sit mä olin että nam

Syötävän hyvä -blogissa on tullut rampattua viime aikoina vähän väliä ihastelemassa herkullisia kuvia ja hakemassa inspiraatiota terveelliseen syömiseen. Blogista löytyy esimerkiksi paljon raakakakkujen reseptejä, jotka tosin ovat toistaiseksi vasta to do -listallani. Eilen otin testiin helpon Avokado-suklaamoussen. Näppis kuolassa ja kieli pitkällä olen lukenut hehkutuksia siitä, miten hyvää tuo mössö on ja miten se maistuu ihan aidolle suklaamousselle.


Ainekset kulhoon ja surrur. Maistoin - hyi, olipas kitkerää. Lisäsin hunajaa. Surrur. Maistoin - kitkerää! Lisäsin hunajaa. Surrur. Maistoin. Miten tää voi olla vieläkin näin kitkerää!? Lisäsin banaanin, vaikkei sitä ohjeessa lukenutkaan. Surrur. Maistoin. Vähän parempi, mutta vaatis vielä vähän makeutusta, mutta ei hunajaa tai se maistuu liikaa. Lisäsin pienen ripauksen Steviaa ja surrur. Koemaistatin Onnilla, joka irvisti eikä pyytänyt lisää... Joku omituinen kitkeryys siinä maistui vieläkin. Eikä siis sellaiselta raakakaakaokitkerältä, siihen mun makuaisti on jo tottunut ja muutenkin tykkään tummasta suklaasta. Kitkeryys tuli mielestäni Karan kookosmaidosta. Muistin vasta eilen, että olen kerran aikaisemmin samasta kookosmaidosta tehnyt vaahtoa piirakalle ja tuolloinkin se oli kitkerää.. Byhyy. Ehkä toi kuitenkin menee, ajattelin, ja tyrkkäsin kulhon jääkaappiin. 


Tänään sitten ajattelin antaa mousselle uuden mahdollisuuden ja tein meille Viljon kanssa annokset jääkaapissa levänneestä moussesta. Ja mitä mitä?! Kaikki kitkeryys oli poissa! Mitä sille oli yön aikana tapahtunut? Mysteeri. Koostumus oli oikein miellyttävää ja mousse maistui hyvälle. Oikein bueno mustikoiden ja pähkinöiden kera!

Ja perheemme pienelle kulinaristille kyllä kelpasi. 



Avokado-suklaamousse (4 pientä annosta)

2 kypsää avokadoa
vajaa desi raakakaakaojauhetta
2 dl kookoskermaa
hunajaa tms. maun mukaan
aitovaniljajauhetta maun mukaan
pieni ripaus suolaa


Herkullista viikonloppua!

8 kommenttia:

  1. Mulle kävi ihan samalla tavalla, tosin hunajan sijaan tursotin agavesiirappia ja lucumaa. Ei se suklaan veroista vieläkään ollut mutta sissinä vedin koska terveyshömpötyksilleni hymähtelevä mies seisoi vieressä jo huulillaan "minähän sanoin.." ;) Tuota yön yli säilömistä en ole kokeillut. Pitääkin kurkata tuo herkkublogi, joulukonvehdit ovat jo ilmestyneet kauppoihin ja sokerin korvikkeita kaipaisi kipeästi..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ai vitsit, meilläkin ois ollut lucumaa! No eihän se tosiaan millekään Jacky-makupalalle maistu, mutta kyllä se mun mielestä oli ihan oikeasti hyvää, noilla lisukkeilla vielä. Ja huomasin muuten, että mulle ei tullut moneen tuntiin nälkä ton setin jälkeen! :O Eli ihan tuhtia on.

      Joo, tarttee tehdä omat konvehdit itse! ;) Laita vinkkiä jos keksit/löydät jonkun älyhyvän reseptin. Ja muuten, pitääkin muistaa postata niistä sun vinkkaamista "Snickerseistä". Niistä meillä tykkää kaikki! :)

      Poista
  2. Hih, en nyt tiedä uskallanko kokeilla vai en :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä ehdottomasti kannattaa kokeilla, Elisa! :D

      Poista
  3. Mun on tätä kans pitänyt kokeilla jo tovin, mutta jotenkin en ole uskaltanut. Jos se onkin LIIAN hyvää! Mulla meinaan on vähän karannut raakasuklaan kanssa lapasesta koko homma, se maistuu ihan liian hyvältä (täytyy vissiin tehdä pahempaa... :D )

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kokeile, kokeile! Ja hei, nyt sun on PAKKO jakaa raakasuklaareseptisi!! :) Mä oon tehnyt muutaman kerran, mutta aina tuntuu, että jotain pitäis muuttaa siinä... en vaan keksi mitä!

      Poista
  4. No hyvä et lopulta pääsit maistuvaan lopputulokseen (vaikkakin hieman mystisesti)! :D Mutta kannattaa varmaan kokeilla toisellakin kookosmerkillä, oisko erilainen lopputulos. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Todellinen mysteeri kyllä :) Ja ehdottomasti aion kokeilla myös jollain muulla merkillä. Kiitti vaan tästä vinkistä (ja niistä miljoonasta muusta, jotka odottavat vuoroaan..) ;)

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...