torstai 27. marraskuuta 2014

Ensimmäinen koulupäivä

Onnin ekasta koulupäivästä on jo reilu kolme kuukautta aikaa. Esikoisen opintie on ollut yhtä lailla opettelua meille vanhemmille, kuin tuolle koululaisellekin. Tutuksi on tulleet Wilmat, reppuvihkot, koulun henkilökunta, käytännön asiat jne. Tällä hetkellä homma sujuu jo oikeastaan aika rutiinilla (siis tuolla koululaisella, äiti oppii hitaammin :D ). Ensimmäinen lukukausi on kohta takana ja pieni hengähdystauko joululoman muodossa häämöttää muutaman viikon päässä. Aika on lentänyt kuin siivillä. 


Sain pyynnön kirjoittaa tuosta alla olevasta Monster High -videonpätkästä, jossa Catrine miettii ennen ekaa koulupäiväänsä, että sopiiko joukkoon. Tuli niin elävästi mieleen alkujännitys myös meidän huushollissa viime elokuussa. Ja nuo samat mietteet pikku päässä: tykätäänkö musta? 

Onni tunsi luokaltaan ennestään vain yhden tytön, koska kävi eri eskaria kuin muut luokkalaisensa. Kieltämättä myös itseäni hieman jännitti Onnin sopeutuminen porukkaan. Ensimmäiset koulupäivät ovat tärkeitä kaverisuhteiden luomisessa ja jos jää heti ulkopuolelle, voi olla vaikeampaa päästä myöhemmin mukaan. 

Luonteeltaan Onni on enemmän hiljaisempi sivustaseuraaja kuin aktiivisesti sosiaalisia suhteita luova, ainakin uusissa tilanteissa. Onneksi huoleni osoittautui aika pian turhaksi ja nyt hyviä kavereita on tullut jo iso liuta ja niiden lisäksi myös pari "paita ja peppu" -ystävää. Jopa tokaluokkalaisista. Kyllä äidin sydämessä käy aamuisin lämmin läikähdys kun ipanaa kouluun aamulla kuskatessa näkee toisen seiskaveen juoksevan pihalla iloisesti vastaan. Joka aamu. 

Niin, tuo ennestään tuttu tyttö taas on sen koommin ilmoittanut, että ei tule meille enää ikinä kylään. Onni oli siitä selvästi hieman pahoillaan (ensimmäinen ihastus sai pienen särön), mutta tyttöjen maailma on vaan niin erilainen kuin tämän ikäisten poikien... 

Miten muiden pikkukoululaisten syyslukukausi on sujunut? Yhteistyössä Monster High'n kanssa.

6 kommenttia:

 1. Kiitos kysymästä, mukavasti... eskariaikaiset kaveriväännöt on takanapäin (eskarissa oli vain 3 tyttöä ja alkuun oli paljon "kolmas pyörä" ongelmaa) ja nyt koulu ja leikit sujuu. Meillä asustaa reipas ekaluokkalainen, jonka suosikkiaine on matikka ja lukeminen on lällyä, koska oppi lukemaan jo eskarissa. :-)
  Itsekin kun työt aloitin elokuussa, niin en voi kuin siunailla, miten nopeasti tämä syksy meni. Kolme viikkoa ansaittuun pitkään joululomaan, aah!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huhhuh... tyttöjen maailma on kyllä joskus jotain niin raivostuttavaa (joka tuntuu jatkuvan sitten näköjään läpi elämän naisten maailmassa, kun miettii vaikka naisvaltaisia aloja), että olen tämän suhteen oikein tyytyväinen, että meillä on vain poikia.

   Nauttikaahan tulevasta lomasta ja hienoa, että koulusyksy on sujunut hienosti! :)

   Poista
 2. Ihana kuulla! :) Varmasti lämmittää äidin mieltä, kun omalla lapsella on kavereita koulussa. Lukemista ja laskentoa (apua millä vuosikymmenellä mä elän?:D) ..siis matikkaa voi treenata ja auttaa kotoa käsin mutta ystävystyä ei lapsen puolesta oikein voi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No lämmittää, todella. <3 Reps, laskentoa - sait mut nauramaan ääneen. :D :D

   Poista
 3. Oi! Mun tyttö olisi kateudesta vihreä jos saisi kuulla, että joitain bloggaajia on pyydetty kirjoittamaan Monster High:sta! Minut on uitettu ja suorastaan hukutettu Monster High-maailmaan tänä syksynä, huh huh... :D

  Ihana kuulla, että teillä on syksy mennyt hyvin. Meillä...no...hikikarpalot puskee otsalta...sanoisinko diplomaattisesti näin, että joku olisi voinut tietysti varoittaa, että tämä syksy tulee olemaan hiivatin hankala ja uuvuttava. Mutta tietysti en nyt tiedä olisiko se ollut järkevää varoittaa ennakkoon, niin oltaiin pelätty hulluna ;) Kohta on onneksi syksy ohi, lapsi saa syventyä joululomailuun ja meikämamma jatkaa töissä. Toisaalta sekin on kuin lepoa, kun ei ole koulukuvioita niskassa ;)

  Mukavaa adventtia kaikesta huolimatta ♥ Olen iloinen, että teidän syksy meni parhain päin ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ooiii! Ystäväperheen tytär oli ainakin vielä jokin aika sitten NIIIIIIN liekeissä Monster High -maailmasta. :D

   Hei, jos yhtään lohduttaa, niin tää syksy on kohta paketoitu! <3 Sit ollaan tammikuussa ja päivä alkaa jo pidentyä! Kevättalviaurinko valaisee, piristää toivottavasti ja sit on ystävänpäivät ja pääsiäiset jne. ja hups - ollaankin pian jo keväässä! ^_^

   Ihanaa joulunalusaikaa sinne teille! ♥

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...