tiistai 25. marraskuuta 2014

Maailman nopein mutakakku

Heips! Ajattelin, että jaksan juuri ja juuri sen verran liikuttaa sormia näppäimistöllä, että vinkkaan teille maailman nopeimman, mutta silti oikein herkullisen mutakakun ohjeen. Ok, kaupan pakasteallasversio on ehkä maailman nopein, mutta tämä on varmasti nopein ja helpoin itse tehty mutakakku. 

Se miksi väsyttää niin kovin, johtuu varmasti pimeyden lisäksi kunnon sokeri- ja hiilariövereistä, jotka tuli vedettyä miehen isän ollessa kyläilemässä... Kolmen päivän aikana ollaan syöty mm. joulutorttuja, suklaakonvehteja, uunijäätelöä, pataleipää ja sitä mutakakkua - kaksin kappalein!

Aikaa tämän kakun tekoon ei mene edes puolta tuntia, sähkövatkaajaa ei tarvitse kaivaa kaapista ja ainekset ovat hyvin yksinkertaiset. Täydellinen yllätysvieraiden kestitys- tai äkillisen sokerihampaan kolotuksen lievennyskakku siis (vaikka näyttääkin ihan ruisleivältä).



*) 200 asteessa



Itse nostin valmiin kakun uunista suoraan kuistille jäähtymään n. 10 minuutiksi, jonka jälkeen ripottelin päälle tomusokrut ja nostin kakun pöytään. Oli juuri sopivan lämmin ja tahmea vielä. Tätä ei tarvitse siis hyydytellä paistamisen jälkeen vaan kimppuun voi käydä heti kun akuutein palovammavaara on ohi.

Enjoy! Itse koitan toipua tästä overloadista vielä hetken ihan sohvan avulla, mutta huomenna on tehtävä jonkinlainen sotasuunnitelma ja ryhtiliike kaamosväsymyksen selättämiseksi...

Mutakakun reseptin olen bongannut täältä.

13 kommenttia:

  1. Tälläiset ohjeet ovat juuri parhaita, mitkä tulee nopeasti ja vaivattomasti. Jostain syystä olen viime aikoina mieltynyt suuresti tälläisiin ohjeisiin. Kiitos, että jaoit kanssamme tämän ohjeen! Varmasti hyvää...mums, mums...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No näin on! Mä en nykyään jaksa yhtään sellaista pientä piperrystä leivonnassa... :P Sitä paitsi vaikka tää on nopea ja helppo, niin maku on kohdallaan. Kokeile ihmeessä. :)

      Poista
  2. Vastaukset
    1. Anna mennä! Kerro sitten mitä tykkäsit. :)

      Poista
  3. Vastaukset
    1. Äkkiä vaan veivaamaan aineksia sekaisin. ;)

      Poista
  4. On nom suklaa kakku on aina hyvää, oletko kokeillut koskaan mikro suklaakakkua. Me tehdään sitä lasten kanssa välillä ja lisätään joukkoon kuivattuja hedelmiä/marjoja tai suklaan jämät jotka on jäänyt. Nopea valmistaa, lasten mielestä jäähtymiseen menee aina ikuisuus. mutta aina se on yhtä hyvää ja helppoa. http://www.kotikokki.net/reseptit/nayta/141948/Mikrosuklaakakku/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti vihjeestä. Mutta mä oon hirveän huono käyttämään mikroa... en ole varmaan koskaan kokannut/leiponut mikrossa mitään. Lähinnä sulatukseen ja ruuan lämmittämiseen on tottunut meidän mikro.

      Poista
  5. Mmm.. Mutakakku on herkkua!
    Täällä meinaa kans vaivata väsymys. Sietämätöntä tää pimeys. Väsyttää vaan päivästä toiseen vaikka kuinka nukkuis. Tulis takaisin se lumi ja sen tuoma valo. Heti oli paljon pirteämpi ja energisempi olo. Harmi että sitä iloa kesti vain 2 päivää :/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mmmm, niin on! :P

      Ja joo. Voi että on pihalla nyt surullinen, ruskea näky. :/ Toivotaan, että saataisiin pian lunta, edes sen verran, että maisema hieman valaistuisi..

      Poista
    2. kokeilet kerran ja jäät koukkuun voin sanoo

      Poista
  6. Tällaiset nopeat ja helpot ohjeet on ihan helmiä! Ja vielä nopeammin valmista saa, kun käyttää juoksevaa margariinia:D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jeps, näin on. Ja hei! Oot muuten ihan oikeassa! :D Pitääkin muistaa ottaa kaupassa käydessä pullo juoksevaa Oivariinia ja johan resepti nopeutuu ainakin sen 5 minsaa! :D

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...