tiistai 9. joulukuuta 2014

Edulliset kirpparilöydöt

Rakkauteni vanhoihin astioihin ei näytä väljähtymisen merkkejä. Vaikka muutoin vanha tavara ei enää valtaa alaa kodissamme samalla tavalla kuin ennen. Jossain vaiheessa tulee tietysti rajat vastaan jo tilan suhteen, mutta myös kulutustavoissa on tapahtunut muutosta. Kirpparilta lähtee mukaan tavaraa nykyisin melko harkitusti. Yhä useammin käy niin, että jokin kiva tavara jää pohdinnan jälkeen pöytään odottamaan seuraavaa löytäjää, sillä en keksi sille käyttötarkoitusta tai paikkaa kodistamme. Itse asiassa tällä hetkellä tavaraa kulkeutuu enemmän kirpparille kuin kotiin. Astioille sen sijaan löytyy aina käyttöä, eikä niitä mielestäni ole meillä liikaa. ;)

Jokin aika sitten löysin kirpparilta kolme Arabian lautasta ja tarjoilulusikan. Ihastuin näihin heti, eikä vitonen paljoa lompakkoa keventänyt.


Lusikka kaipaa vielä kiillotusta ja 
löytää varmasti putsauksen jälkeen paikkansa joulupöydästä.

10 kommenttia:

 1. Tekstisi olisi voinut olla myös minun näppäimistöltä :) Kuluttaminen on muuttunut paljon, ja kirppareiltakin tulee ostettua harkitummin tavaraa. Vanhoja ruokailuvälineitä löytyy myös täältä. Kiva banneri :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hienoa Sanna! Siis se, että kulutustottumukset järkeistyvät. Itse ainakin olen aikaisemmin roudannut mm. kirpparilta kierrätyksen nimissä hirveästi turhaa roinaa kotiin... Vaikka parempi tietysti sekin kuin että ostaisi koko ajan uutta. :)

   Mutta ostamisen sijaan mielihyvää tulee nykyisin siitä, että saa tavaraa kiertoon toiseen suuntaan. :)

   Poista
 2. Ihania löytöjä! Mulla on myös ihan samoja ajatuksia. Suunta saa olla kodista ulos, vain oikeat aarteet, joille löytyy valmiiksi paikka kotona, saavat tulla meillepäin. Nyt mulla olisi hakusessa uusi kirppis, missä myydä kamoja. Vakkaripaikka on hinnoitellut itsensä yli ja sinne tuli hankala hinnoittelusysteemi lisäksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti Nonna. :) Voi ei, tuo kirppareiden muutos on oikeasti tosi paska juttu. Hirmu paljon näkee järkyttävää rahastusta sen sijaan, että muistettaisiin kirppareiden perimmäinen merkitys.

   Toivottavasti löytyy uusi, hyvä kirppari!

   Poista
 3. Haa, ajattelin kirjoittaa, että kuin minun näppikseltäni tuo teksti ja tuttuja ajatuksia :D, mutta Sanna ja Nonna ehtivät ensin. Joka tapauksessa, samoilla mietteillä mennään täälläkin.
  Ihanat löydöt! Mä tykkään myös noista vanhoista astioista ja aterimista ja olen tehnyt ihan kivoja löytöjä viime aikoina.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hanni, tuo taitaa olla yleistymässä oleva juttu ja hyvä niin! Siis se, että ihmiset pysähtyvät miettimään tavaran ja materian haalimista. Itse ainakin haluaisin opettaa myös jälkikasvulle jonkinlaiset järkevän kuluttamisen periaatteet. :)

   Vanhat astiat ja aterimet on tosiaan ihania! Ja voi mikä fiilis tulee, kun tekee jonkun huippulöydön! ^_^

   Poista
 4. Voi, niin kivat, huippu löytö :) Ihanaa perjantaita <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Susanna! Rentoa perjantai-iltaa sinne! <3

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...