lauantai 6. joulukuuta 2014

Iloja, suruja ja itsenäisyyttä

Hei hiljaiselosta! Kaikenlainen pikkukiirus ja kaamosmelankolia vienyt aikaa ja voimia. Juttuja olisi mielessä, mutta kamera on ollut talvilevolla. Jospa se tästä piristyisi, kuten omistajansakin. Toivotaan. Sairauksiltakaan ei olla vältytty. Mies ja Viljo ovat molemmat saaneet kokea enterorokon pahemmat puolet, me Onnin kanssa ollaan sen sijaan säästytty näiltä tarttuvilta, ainakin toistaiseksi.. Onnia on saanut kiikuttaa puolestaan sairaalassa uni-eeg -tutkimuksessa ja 24 tunnin ekg-monitoroinnissa. Mutta niistä ehkä toisella kertaa. Ystävän syöpädiagnoosi on myös latistanut tunnelmia aika lailla. 


Tänään ollaan kuitenkin virittäydytty itsenäisyyspäivän tunnelmiin ja koitettu ajatella positiivisia. Aamupäiväinen lumisade ilahdutti lapsia, vaikka maahan ei ole muuta jäänytkään, kuin märkä läntti. Sytytellään kynttilöitä ja nautitaan herkuista. Itseäni ilahdutti Jyväskylässä asuvan ystävän kotiovelle tuoma yllätyshalaus!! Naapurin lähes uunituore neiti sai tänään kauniin nimen ja eräs toinen ihana ihminen keski-Suomesta synnytti aamulla tyttösen, onnea!


Onnin kanssa rämmittiin märässä metsässä ja rakennettiin laavumaja. Aika hieno vaikka itse sanonkin! Täytyy huomenna jatkaa ja käydä nauttimassa lapsukaisen toiveesta tuolla eväät.Suuria ja pieniä iloja ja huolia. Sitähän tämä elämä on. Tunnelmallista viikonlopun jatkoa ja ihanaa itsenäisyyspäivän iltaa! Pus!

16 kommenttia:

 1. Ison halauksen kera toivottelen oikein ihanaa itsenäisyyspäivää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Marru <3 Samoin sinne, tunnelmallista ja ihanaa iltaa! :)

   Poista
 2. Lämmin halaus täältäkin ja mukavaa iltaa herkkujen parissa! Tuo laavumaja ja eväät siellä ovat varmasti yksi pienen pojan kohokohtia lapsuudessa:)<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Bianca! Jep, huomisen ohjelmaan on välttämättä sovittava eväsretki majalle. Täytyy vaikka sitten karsia muusta, jos aikataulu tekee tiukkaa.. ;) Jo pelkästään majan rakentaminen oli niin kivaa. Kuten itse sanoi: "äiti, tää maja me muistetaan aina, kun se rakennettiin itsenäisyyspäivänä.". <3

   Poista
 3. Sanos muuta, sitähän tää elämä on. Vastatuulessa painellaan täällä, mutta eteen päin :) Hyvää itsenäisyyspäivää myös teille - huippu-hienon majan rakensitte :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitios Peppi! Joo, melkein kuulee korvissaan soivan Eppujen "Murheellisten laulujen maan" välillä... Ehkä se kuuluu tähän suomalaiseen mielenlaatuun... Toisaalta, eihän sitä vastatuulta voi loputtomiin jatkua, joten myötätuulta odotellessa (ja lunta ja kevätaurinkoa!) :)

   Poista
 4. samoin teille sinne :) kauniita kuvia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Jaana! Tunnelmallista toista adventtia! :)

   Poista
 5. On kyllä niin paljon kaikkea p***aa ollut tämä syksy täynnä, että ensi vuodesta ei voi tulla kuin parempi.
  Enterosta mä voisin kirjoittaa myös pari sanaista. Meilläkin se kävi, mulla ja esikoisella lokakuun alussa. Lapselle nousi pari näppyä ja mä olin melkoisen miinoitettu raajoista. Tällä hetkellä mulla kuoriutuu iho kolmatta(!!) kertaa! Kynnet ei sentään ole vielä lähtenyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No joo, teidän syksy on kyllä ollut harvinaisen synkkä. Valoisampaa ensi vuotta sinne!
   Entero... siinä on niin kummallinen tauti kyllä, en tiedä mitään toista. Ja jos miehellä ja Viljolla on samaa laatua tuo virus, niin harvinaisen kauan sillä kesti itää, kolmatta viikkoa! Toivottavasti ei itse tartte sitä kokea. Mutta jos tässä ois taas se kolmen viikon itämisaika niin mä voisin saada sen sitten joululahjaksi?

   Poista
 6. Väsymystä on ollut täälläkin havaittavissa :( Toivotaan, että sairastelut alkaa pian helpottaa. Syöpäuutiset on aina raskaita käsitellä, mutta toivotaan parasta. Jaksuja sinulle ja läheisillesi sekä iiiiso hali.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Krisse <3 Tsempit sinne myös! Ja vois kyllä alkaa hellittää... vaikka mieluummin sitä ottaisi vaikka joka viikolle jonkun "harmittoman" viruksen jos näiltä ikävämmiltä taideilta säästyisi. :(

   Poista
 7. Kivalta siellä näyttää, vaikka kyllähän se lumi kruunaisi maisemat! Niinpä, isoja ja suruja liikkuu täälläkin, mutta kaipa ne kuuluvat elämään. Osaa ainakin iloita niistä positiivisista jutuista...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Nonna! <3 Just tänään mietin ihan samaa, että miten paljon kivempi tuolla majassakin ois häärätä kun olisi lunta ja pikkupakkanen. Nyt on niin pimeää, synkkää ja erityisesti MÄRKÄÄ. Iuh, en tykkää, vaikka lumettomuudella on tietyt puolensa (ei tartte tehdä lumitöitä).

   Todellakin osaa ottaa ilon irti niistä pienistä. Ehkä elämän pitää aina välillä ravistella, että sen muistaisi. Iso <3 sinne!

   Poista
 8. Halaukset sinne! Samoja ratoja kulkiessa on tämä syksy mennyt täälläkin. Kaikenlaista aallon pohjasta aallon harjalle, mutta niinhän ne kaikki kuuluvat elämään.. Hienon majan teittekin metsään! Majojen rakentelu on kyllä kivaa tällai aikuisenakin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihana! Kuullostaa tutulta... Halaukset myös sinne! <3
   Kiitti majakehuista, se oli kyllä hurjan kivaa tehdä. En muistanutkaan! :D

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...