lauantai 28. helmikuuta 2015

Tuli, oli ja meni

Talviloma. Oltiin poikien kanssa lähes koko lomaviikko Vantaalla remonttipakolaisina miehen ahkeroidessa kotona. Mitään näkyvää muutosta täällä ei ikävä kyllä ole tapahtunut, vain syksyllä jäänyt keittiön lattian "loppupätkä". Eli alue, josta jää suurin osa yläkertaan menevän portaikon alle. Alunperin tuota osaa lattiasta ei pitänyt tehdä ollenkaan, mutta mielenrauhan vuoksi haluttiin kuitenkin avata myös tämä osa, sillä sieltä tulvahti toisinaan aika mellevät tuoksut... Haju johtui kuitenkin lattian alkuperäisinä eristeinä olleista mullasta, turpeesta, oljista jne. Mitään ikäviä yllätyksiä ei onneksi paljastunut ja se on mahtava juttu, sillä vanhan talon rakenteita avatessa aina hieman jännittää. Nyt on vanhat ja haisevat eristeet vaihdettu uusiin ja lattia nakuteltu paikoilleen.

Lomapojat

Laskiaistiistaina mentiin isoin elkein ystävän perheen kanssa ottamaan Jättäri haltuun. Oli sen verran liukasta ja tuulista, että hirvitti. Onneksi kukkulan juurella oli hieman hillitympi pulkkamäki, josta saatiin kivat vauhdit. 


Laskiaispulliakin leivottiin - hillolla, tietysti


Viljo toipuili vielä silmä- ja korvatulehduksista


Yhtenä iltana piipahdin ilman lapsia hörppäämässä pari drinksua ystävän kanssa ja vaihtamassa kuulumiset. Toisena iltana käytiin Onnin kanssa kaksin tsekkaamassa uusin Risto Räppääjä.


Purettiin energiaa lähistön leikkipuistoissaJa ihmeteltiin, kun "veemälissä lilisee"


Mies laittoi kotoa vaihekuvia rempan edistymisestä... Tuolla vajaan metrin korkean tilan (porrastasanne) alla meidän lähes kaksimetrinen remonttimies uurasti. Onneksi viikonloppuna koitti palkinto.Loma huipentui miehen kanssa vietettyyn kahdenkeskiseen minilomaan Helsingissä. Siitä myöhemmin. Nauttikaas lomasta te, joilla sitä vielä on! 

2 kommenttia:

  1. Viljo on kyllä sellainen söpöläinen että... Tuo veemäli-juttu naurattaa...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Viljon jutut on huvittavia.. just tänä aamuna mietin miten hellyyttävää on, että ei vielä puhu "täydellistä" kieltä, vaan vielä viljoa. :)

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...