sunnuntai 15. maaliskuuta 2015

Kun aika ei riitä

Morjens täältä kiireen, villakoirien, remontin ja sairastuvan ääreltä. Blogin pariin en ole juuri ehtinyt viime aikoina. Kaiken ajan vie arki. Ihan tavalliset kotityöt, remontti, lapset ja ne työtyöt. Iltaisin lasten mentyä nukkumaan onkin mukava lähteä omiin harrastuksiin. Muahahaha! Harrastukset?! Mitä ne on? Sohvalle rojahtaa kaksi niin raatoa ihmisolentoa, että pelkkä blogin päivitys tuntuu ylitsepääsemättömän raskaalta. Tosin, viime aikoina aikaa on kulunut ihan liikaa myös sairastupailuun. Viljo oli kipeänä ennen talvilomaa, heti talviloman jälkeen ja viikon terveenä oltuaan taas. Neljättä päivää pojan kuume huitelee 39 molemmin puolin. 

Itsellä ei ole lämmöt koholla, vaan stressilukemat. Omat työt ei etene yhtään, koska Viljo on jatkuvasti saikulla päiväkodista. Hommat seisoo ja stressi tuntuu vatsassa, pääkopassa ja muljahteluna rinnassa. Mies koettaa ahkerasti jakaantua joka suuntaan. Tekee remonttia, kaataa pihamme pikkumetsästä puita jotka varjostavat liikaa, käy töissä, koettaa siinä sivussa viettää aikaa perheen parissa ja osallistua kotitöihin. Eikö nykytekniikalla voisi jo kloonata miehen? Tai kasvattaa lisäkäsiä? En epäröisi hetkeäkään. 


Sisällä ollessa on tietysti aikaa tehdä tiettyjä juttuja. Siis silloin kun Viljo ei halua olla sylissä. Koska Viljohan haluaa. Olen tehnyt kauppaa paikallisella nettikirpparilla ja poikien pienet vaatteet ja kengät on vaihtaneet omistajaa. Tähän aikaan vuodesta huomaa lasten kasvun erityisen hyvin. Ostoslistalla on välikausikenkiä, kumppareita, välikausitakkeja, -housuja, -haalareita, hanskoja ja hattuja. Lompakko kiittelee, että on vain kaksi lasta puettavana!


Aurinko paljastaa hymynaamat ikkunoissa. Pestään kun ehditään.


Vastustuskykyä on koetettu pitää yllä purkista saatavilla lisillä, terveellisesti syömällä ja nukkumalla. Viimeksi mainittu sentään sujuu oikein hyvin. Vuoden verran on kulunut unikoulusta! Oi niitä aikoja, ei ole ikävä.


Iloa kaiken keskelle tuottaa suuresti veljesten yhteiset jutut. Ikäerosta huolimatta isoveli jaksaa touhuta pikkuveljen kanssa. Elättelin jo toiveita ulkoilusta tänään, mutta Viljo se ei malta jäähtyä. Nauttikaas te muut aurinkoisista keleistä ja pysykää terveinä! Hieman negatiivisvireisestä tekstistä huolimatta täällä koetetaan pitää ajatukset plussan puolella. :)

12 kommenttia:

 1. Hirmuisesti tsemppiä sairastupaan! Meilläkin oli viikon kuumeiluputki, mutta otin sen loman kannalta kun poika vain nukkui tai lepäsi raatona. Yöt olivatkin rikkonaisia että jostain päin se peitto aina loppuu kuten hölmöläissadussa konsanaan..Pikaista paranemista Viljolle ja työrauhaa äiteelle :)<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! <3 Ah, rikkonaiset yöt on kamalampaa kuin kiukkuiset päivät. Toivottavasti teidän sairasteluputki jäi tuohon yhteen viikkoon ja saatte nauttia keväästä terveinä! :)

   Poista
 2. Paranemisia ja tsemppiä sinne <3

  Mä olen myös miettinyt usein, miten muilla on aikaa vaikka mihin, mulla ei mihinkään! Ei huolta että työt kasaantuisi, kun töissä on oltava tiettyyn aikaan mutta kaikki muu. Tee ruokaa, siivoa, seurustele, ole läsnä, pese pyykkiä, ulkoile, kuvaa, kuvaa blogiin, vastaa viesteihin, kirjoita postauksia, riitä, nuku ja muista liikkua! On se aikamoinen paletti eikä suinkaan tarvitse miettiä, miksi näitä ruuhkavuosiksi kutsutaan ;) Mutta pyrin tekemään kaiken tärkeysjärjestyksessä ja lapset aina ykkösenä - kaiken muun ehtii sitten aikanaan. Propsit teille rempasta, mä en kykenisi tässä rumbassa enää remppaamaan, sitten tarvitsisin tuplakellon niin että vuorokaudessa 48h ;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3

   Joo. Ja hieman nostattaa verenpainetta kuulla ja lukea siitä, miten vanhemmat jaksavat paremmin, kun vaan ottavat välillä omaa aikaa itselleen. Kaunis ajatus, mutta jos ei ole mistä ottaa! Ei ole varmaan suotavaa kuitenkaan jättää noita lapsia keskenäänkään kotiin. Olis äkkiä lasu oven takana. Muutaman kerran on tehnyt mieli mainita ihmisille, jotka kiikuttaa lapsia joka toinen viikonloppu mummoloihin, mutta valittavat oman ajan puutetta... Mutta kaikki on niin suhteellista.

   Mutta se on vaan sopeuduttava. Pieniähän nuo ei ole enää kauaa. Ja kun on tämän asumismuodon valinnut, niin remonttikaan ei ole pelkkä mukavuuskysymys, vaan väistämätön pakko... :/

   Tsemppiä sinnekin! Kyllä ne eläkevuodet joskus saavutetaan. Tai sitten ei... ;)

   Poista
 3. Kurja kuulla, että sairastupaa on vietetty teilläkin! Oon kuullut, että paljon on tuota korkeaa kuumetta ollut liikkeellä. Toivottavasti tauti nyt talttuisi ja pääsisitte tekin nauttimaan ulkoilmasta ja tekemään jotain mukavaa :)

  Tsemppiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan sikana edelleen kaikkia tauteja liikkeellä. Tänään on nyt vihdoin kuumeeton päivä... toivottavasti ei enää nousekaan! Eli ei onneksi tainnut olla mikään kurja edellisen flunssan lääkekuuria vaativa jälkitauti, vaikka ensin niin uumoilin.

   Kiitos! Toivottavasti hyvät kelit jatkuu! :)

   Poista
 4. Täälläkin ensin kuumeiltiin koko hiihtoloma ja viime viikko meni mahataudissa, mutta jospa nyt helpottaa tautien osalta. Tsemppiä sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ei Sanna! :( Jospa nyt olisi vastustuskykyä ja sairastelut historiaa tältä talvelta!
   Kiitos <3

   Poista
 5. Oi eiiii...
  Ei kuulosta kivalta.
  Hei, ota illalla vaan rennosti, tuollaisen päivän jälkeen se sallitaan, täytyyhän ihmisen joskus levätä! Sohvalle hyvillä mielin...
  Nimimerkillä tässä istun koneella, työjuttuja pitäisi tehdä, mutta kun 7h aikaero lomamtkan jälkeen rassaa ja olen N I I N V Ä S Y ettei aivot kertakaikkiaan luista... Huah... ja stressi senkus kasvaa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kultainen Amy! <3 Pakkolepoa on otettu. Tuo stressi se on kavala juttu. Vaikka tietää, että se ei ole hyväksi ja ihmiset sanovat, että "koita olla stressaamatta", niin se voi olla aika vaikeaa. Ei ole tahdon alaisia juttuja nämä. :(

   Tsempit, toivottavasti saat stressin selätettyä! <3

   Poista
 6. Jaksuja arkeen, Ystäväiseni ♥ Tänä keväänä tuntuu, että nuo flunssapöpöt jyllää normaalia enemmän. Meillä myös tyttö sairastellut normaalia enemmän. Kohta alkaakin sitten allergiajutut, kun kevät vielä etenee...tai johan se leppä taitaa kukkia, joten täytyypä tarkistaa, että silmätippoja on varastossa. Ihana kuulla, että teillä nukutaan nykyisin hyvin! Pikaista paranemista ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihana ♥

   Jep. Viljo on oikein urakalla kerännyt vastustuskykyä nyt päiväkodin aloittamisen jälkeen. Täytyy toivoa, että tuottaa tulosta ja ensi talvi olisi sitten terveempi. Tsemppiä allergioihin! ♥

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...