perjantai 24. huhtikuuta 2015

Keijuja, hirviö ja ARVONTA!

Vietettiin Onnin kanssa eilen kahdestaan leffailtapäivää. Ihania ja niin tärkeitä kahdenkeskisiä hetkiä on vaan otettava tuon esikoisenkin kanssa aika ajoin, vaikka vain kotisohvalla pikkuveljen päikkäreiden aikaan. Onni toipuilee vielä kovasta flunssasta, joten tämä ohjelma sopi meille paremmin kuin hyvin. Saatiin Disneyltä tänään julkaistava Helinä-keiju ja Mikä-mikä-hirviön arvoitus ja tykättiin kovasti. Ollaan käyty Onnin kanssa aiemmin leffassa katsomassa Helinä-keiju ja Merirosvokeiju, joten oli hauska nähdä myös tämä uutuus kaksistaan. 


Leffanautintoa edeltävät tietyt valmistelut, joissa ekaluokkalainen avustaa jo kiitettävästi. Lelujen keräys olohuoneesta hoituu vauhdilla, kun kiva palkinto on tiedossa. Ja leffan katsomista varten kaivettiin myös kaapista pari kuukautta jäähyllä ollut pleikkari... 

Onni myös kuori porkkanat ja pilkkoi kurkut, mulle jäi lähinnä dipin valmistus ja herkkujen esillepano: porkkanaa, kurkkua, paprikaa ja viinirypäleitä. Dippi valmistuu nopeasti ja yksinkertaisesti kermaviilistä, parista valkosipulinkynnestä, chilistä, suolasta, pippurista ja sinapista. Pähkinöitä, kuivattuja hedelmiä ja vähän myös karkkia napsittiin myös. Pieni pakollinen väliaikakin pidettiin, sillä kovan myräkän johdosta sähköt olivat hetken poikki...
Elokuvassa on juuri sopivan simppeli juoni, hieman jännitystä, pelottavan näköinen, mutta kovin hellyyttävä ja hyväsydäminen "hirviö" sekä valloittavia keijuja. Viljokin heräsi päikkäreiltä ja ehti nähdä elokuvan jännittävät loppukohtaukset, mutta ei ollut moksiskaan tästä Mörö -nimisestä otuksesta.


Nyt leffan jälkeen hieman pähkäilen, jäisikö pleikkari paikoilleen, vai nostetaanko se takaisin huilaamaan kaappiin. Pelikielto asetettiin siitä syystä, että tämän mainitun koululaisen sääntöjen ymmärtäminen oli melko heikoilla kantimilla. Sekä peli- että ruutuaikaa koskevia sääntöjä rikottiin tuon tuosta ja lasittunein silmin keksittiin ties mitä hätävalheita kiinni jäämisen pelossa.

Millaisia rajoituksia teillä on ruutu- ja peliajan suhteen? Mikä on sopivasti? Päivässä, viikossa? 

Vastaa kommenttikenttään ja osallistu arvontaan. Vastausaikaa viikko, jonka jälkeen arvon kommentoijien kesken (anonyymit muistakaa jättää nimimerkki) setin, johon kuuluu:

- Disneyn Helinä-keiju ja Merirosvokeiju -kirja
- 2 Disney Fairies -avaimenperäkynää
- Helinä-keiju ja Mikä-mikä-hirviön arvoitus -juliste (50 x 70 cm)


Tästä voit vielä kurkata uutuusleffan trailerin:


Mikäli haluat moninkertaistaa voittomahdollisuutesi, niin vinkkinä kerron, että sama arvonta myös seuraavissa Blogiringin blogeissa (osassa hieman eri palkinto)Murulit, NauravaNappi, Meidän Pieni Ryyni, Amalian helmiä, La Petite Princesse, Mehukekkerit ja Aaltoja.

Yhteistyössä Disney

29 kommenttia:

 1. Meillä on rajoitettu ruutuaika puoleen tuntiin per päivä =). Mukaan kivaan arvontaan!
  siinatar@gmail.com

  VastaaPoista
 2. Meidän muksu on vielä niin pieni, ettei kovin paljon telkkaria jaksa katsoa. Aamuisin katsomme piirrettyjä n. 30 min. samalla kun puen ja syön itse aamupalaa. Siinä välissä kyllä touhutaan paljon muutakin.
  s.kansakoski(at)luukku.com

  VastaaPoista
 3. Meillä on peliaika rajoitettu 2 tuntiin päivässä ja tiistai sekä torstai ovat vallan pelikieltopäiviä. Talvella oli pakko olla tiukkana kun ei pihalla niin viihdytty. Nyt jo on siellä enemmän tekemistä jotenka pelitkin hieman jäävät :)
  bikkenpilttuu@hotmail.com

  VastaaPoista
 4. Meillä vielä niin pieni lapsi, että ei katsomalla katsele lastenohjelmia, vaan välillä vilkuilee :) Mutta minusta ok katsoa esim. Pikku Kakkonen aamulla ja vaikka iltapäivästäkin tai vaihtoehtoisesti piirretty elokuva. Mutta pääasiassa touhutaan muita juttuja ja ulkoillaan!
  ameliarose211@gmail.com

  VastaaPoista
 5. Meillä 9 ja 7v saavat pelata 3x vko tunnin. Joskus saa ylimääräisen peli päivän jos on esim.siivonnu huoneensa tai on kaveria. Pelipäivän menettää huonosta käytöksestä ja 9v joka eräs aamu pelasi salaa, menetti viikon pelipäivät. Kovin koukuttavaa tuo on ja rautalangasta saa välillä vääntää,että katso seinältä, tänään ei ole pelipv! Onneksi 2v ei pelaa vielä!
  Telkkua katsotaan päivittäin jokainen, 1-2h.
  Amy

  VastaaPoista
 6. Meidän poikaa saa katsoa päivässä lastenohjelmia 1-2 h, riippuu millainen elokuva. Nykyisin pelaa tosi vähän. Esim. nyt ei ole kotona useampaan viikkon pelannut. Pelaaminen tekee heti pojasta villimmän ja levottaman.

  VastaaPoista
 7. Lapset vielä pieniä ja aika rajattu 30-45min. Leffoja on jonkin verran katsottu lähinnä piirrettyjä.
  karhuoja@gmail.com

  VastaaPoista
 8. Meillä katsellaan telkkaria hyvin vaihtelevasti. 3- ja 5-vuotiaille menee vielä "Telkkarista ei nyt tule lastenohjelmia" -selitys läpi. Eli voi mennä useampi päivä, jolloin eivät katso telkkaria, mutta tunti-pari per päivä on sopiva. Pelailevat vielä todella vähän.

  Meiltä löytyy muut Helinä-elokuvat dvd:ltä, tuo Mikä-mikä-hirviön arvoitus on vielä katsomatta. Itsekin tykkään katsoa niitä. Olisi ihana voittaa varmasti mieluisa palkinto keiju-faneille.=)
  virpi.kuopus@gmail.com

  VastaaPoista
 9. noin tunti ruutuaikaa päivässä. tietokoneelta katsominen myös laskettu samaan.
  mariestrange(at)hotmail.com

  VastaaPoista
 10. Meillä ekaluokkalaisella on erikseen pelipäivä. Viikolla hänellä on jalkapallon kanssa niin paljon menoa, että harvemmin edes ehtisi ajatella xboxilla pelaamista ja välillä se unohtuu silloin pelipäivänä. Joskus meinaa jäädä kännykkä pelaaminen päälle, niin otetaan jäähylle. Pikkutytö katsotvat viikolla 1-1,5 tunita lastenohjelmia max ja kirjoitettuna tuokin kuulostaa paljolta. Illalla pikku Kakkonen ja aamulla myös ehtivät katsomaan telkan lastenohjelmia.

  VastaaPoista
 11. Koululaiset saavat pelata tunnin päivässä, mutta se edellyttää hyvää käytöstä ja ulkoilua.
  vaatehuttuja(@)gmail.com

  VastaaPoista
 12. Meillä vajaa 4-vuotias katselee telkkaria muutaman tunnin päivässä ja vajaa kaksivuotiaskin jonkun verran. Tuomas Veturia voisivat tuijottaa vaikka kuinka monta tuntia ja aina tulee hirveä kiukku kun telkkari pitää sammuttaa...

  VastaaPoista
 13. Meillä saa katsoa Pikku Kakkosen. Pelikoneita ei ole vielä käytössä.

  VastaaPoista
 14. Tuliko mun kommentti ykkönen jo? Puhelin sen johonkin hävitti. .

  Mutta on rajoitettu. 😊 Riippuu iästä kuinka paljon.

  VastaaPoista
 15. Hei, meillä ruutuaikaa on yleensä Pikku kakkonen, ja toisinaan ipadilla saa pelailla 30-60min pikkukakkosen netissä. Kovastihan tuo ruutu koukuttaa, joten itse täytyy kyllä huolehtia, että ruudusta irrottaudutaan sovitusti. T. Henni Hoo

  VastaaPoista
 16. Meillä ei ole tarkkoja ruutuaikoja; välillä katsotaan telkkaria/pelataan pelejä enemmän ja välillä vähemmän.
  PirreÖ

  VastaaPoista
 17. Meillä poika 5-v saa arkisin katsoa tv:stä vain pikkukakkosen. Viikonloppuisin, säästä riippuen ehkä vähän enemmän, pääasiassa netflixistä lastenohjelmia. Meillä ei juurikaan vielä pelailla millään laitteellla, joskun mun tabletilla jotain, mutta ei välttämättä edes joka viikko.

  luomansuu(at)gmail.com

  VastaaPoista
 18. Meidän vauvan ruutuaika on tasan nolla! Ei pidetä telkkaria päällä vauvan hereilläollessa.

  VastaaPoista
 19. No huh, täytyy sanoa että koululaisten kanssa on tullut lipsuttua siitä tunti päivässä -säännöstä, kun on noita laitteita siellä sun täällä.

  VastaaPoista
 20. Minulla ei ole lapsia mutta kokeilen onneani, koska veljentytöt ilahtuisivat näistä :)

  VastaaPoista
 21. Meillä ruutuaikarajoitetta ei ole, mutta kohtuus kaikessa-meiningillä mennään. Peliaikaa on kerran viikossa max tunti.Mukana kivassa arvonnassa.
  nelliina @ yahoo.com
  nell

  VastaaPoista
 22. Meillä ei ole ruutuaikoja mutta telkkari napsahtaa kiinni jos menee liiallisuuksiin. Pelikoneita ei ole eikä toivottavasti tulekaan.
  Miijukka

  VastaaPoista
 23. Varsinaista ruutuaikaa meillä ei ole, vähän tilanteen mukaan mennään. Mutta yleensä lapset 4v ja 2v katsovat aamupalan jälkeen lastenohjelmia n. puolisen tuntia ennen tarhaan menoa. Ja illalla katsotaan sitten pikku-kakkonen tai jotain muuta 1/2-1h, viime aikoina tuo illan ohjelma on jäänyt usein väliin, kun on hyvien ilmojen myötä viihdytty ulkona enemmän. Nyt, kun perheessä on vielä kolmas lapsi, pieni vauva, ja äitiä joskus vähän väsyttää (heh), niin jos mies on reissussa, saatan vähän lipsua tuosta ruutuajastakin joskus...siitä kyllä tulee huono omatunto!! speuhkur@hotmail.com

  VastaaPoista
 24. Meillä yleensä katsotaan pikku-kakkonen arkisin ja viikonloppuisin aamulastenohjelmia n. 1-1,5 tuntia. Muuten olemme kyllä ihan hirmuisasti ulkona. Padeja meillä ei vielä käytetä ollenkaan, ei edes meidän 4-vuotias. sinipit@gmail.com

  VastaaPoista
 25. Max tunti päivässä, viikonloppuisin joskus enemmän, jos on huono ilma, eikä ulkoilemaan päästä (tällöin tylsempää keksiä sisäleikkejä koko päiväksi). myymeri@hotmail.com

  VastaaPoista
 26. Mummilassa ei ole rajoitteita ;) Mutta aika vähän lapsenlapseni televisiota katsovat. Perinteinen pikku-kakkonen tulee katsottua, mutta pienempi jättää siitäkin suuren osan katsomatta ja lähtee puolivälissä muihin leikkeihinsä.
  leena.kaasila@arkjr.fi

  VastaaPoista
 27. Max pari tuntia päivässä katsoo meidän 5-vuotias televisiota. VirtaHenna@gmail.com

  VastaaPoista
 28. Peleihin ja tabletteihin ei meillä vielä ole lähdetty, mutta televisiota n. tunti päivässä. Mielummin pyritään ulkoilemaan, jos ilmat vain sallivat, mutta toki pieni rauhoittumis- ja lepohetki on jossain välissä pienillekin tarpeen. paivi.pitkanen5@luukku.com

  VastaaPoista
 29. Meidän 4-vuotias katsoo arkiaamuisin n. 15min lastenohjelmia ennen tarhaan menoa aamupalahommien jälkeen, jos ehtii. Iltaisin sitten joko pikku kakkonen tai netflixistä joku puolen tunnin lastenohjelma.
  Mukana kivassa arvonnassa :)
  Sini.Pitkanen@student.oulu.fi

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...