maanantai 6. huhtikuuta 2015

Keittiön tiililaattojen asennus

Pitkästä aikaa hieman juttua remonttirintamalta. Meidän keittiöremontille ei tunnu näkyvän loppua sitten millään. Alunperin tarkoitus oli vain uusia lattia. Sitten homma lähti niin sanotusti lapasesta ja koko keittiö meni enemmän tai vähemmän uusiksi. Vaihtoon lähtivät laatat, tapetit, allas, osa kaapistosta ja keittiön järjestystäkin hieman muutettiin... Tyypillistä! Uutta allasta odoteltiin useampia kuukausia ja lopulta itse lattiaremonttikin laajeni, jonka mies ahkeroi talvilomalla. Näiden juttujen vuoksi keittiökuvia, varsinkaan laajempia, ei ole näkynyt vielä täällä. Satavuotiaiden lattiaeristeiden poistaminen on niin järjettömän likaista ja pölyistä hommaa, että esimerkiksi tapetointia ei ole ollut järkeä tehdä ennen sitä. 

Jotain valmista tuolla nyt kuitenkin on ollut jo jonkin aikaa, kuten laatoitus. Instagramia seuranneet ovatkin jo nähneet kuvia näistä Wienerbergin Terca tiililaatoista. Laatat saimme yhteistyössä Wienerbergin kanssa. Laatat ovat aitoja, käsinlyötyjä, jotka tuovat keittiön ilmeeseen juuri kaipaamaamme rouheutta.


Meillä työnjako remonteissa on aika selkeä: yhdessä suunnitellaan, mies toteuttaa. Minä katselen kersojen perään, vaikka mielelläni käärisin hihat ja osallistuisin myös näihin käytännön hommiin. Viljo on kuitenkin tuollainen rääpäle vielä, että tarvitsee jonkun katsomaan peräänsä. 


Ja noinhan se homma eteni, kuten kuvasta näkyy. Tiilet kiinnitettiin seinään saneerauslaattalaastilla ja rivien väleihin laitettiin paksua saumanarua (köyttä), jotta niihin saatiin hyvän kokoiset välit saumausta varten. 


Tästä hellan puoleiselta seinältä lähdön saivat yläkaapit ja tiilet ladottiin kattoon asti. Tässä kuvassa laatoituksesta puuttuu vielä saumaus.


Itse saumaus tehtiin sitten harmaalla muurauslaastilla ja pinta jätettiin tarkoituksella karheaksi, rustiikkisten tiilten ulkonäköön sopiviksi. Meidän laattojen sävy on Rustica Oud Leerne.Wienerbergerillä on YouTubessa tosi hyvä ja seikkaperäinen ohje näiden tiilten asennukseen, täällä. Laajempia keittiökuvia tulossa ihan näillä näppäimillä, joten pysykää kuulolla! 

Aurinkoista pääsiäisen jälkeistä viikkoa!

4 kommenttia:

 1. Mukavaa nähdä keittiönne, voisitko siinä vielä selittää mitä olette tehneet?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep! Tulossa on juttua lisää tästä remontista kyllä kuvineen. Ja varmaan vielä aika paljonkin. Tämä oli vasta alkua... :D

   Poista
 2. Kyllä tulee hieno, vaivan väärti kyllä. ilo seurata etenemistä, hyvää kevään odotusta

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...