tiistai 21. huhtikuuta 2015

Lisää keittiökuvia

Tässä jatkoa postaukseen, jossa kirjoittelin keittiön tiililaattojen asennuksesta. Nyt hieman laajempia kuvia Wienerbergin tiiliseinistä (saatu blogiyhteistyössä), lopulliset ennen-jälkeen kuvat tulevat vasta kun kaikki on valmista. Jos joku haluaa kuitenkin muistella, millainen keittiö oli ennen remonttia, niin kuvia löytyy ainakin täältä ja täältä

Kuten olen kertonut aiemmin, keittiö ei sinänsä ollut remontin tarpeessa lattiaa lukuunottamatta. Siksi pyrittiinkin säilyttämään keittiössä kaikki toimiva sekä taloudellisista, että ekologisista syistä. Emme nähneet tarpeelliseksi vaihtaa esimerkiksi toimivia kodinkoneita, vaikka ne vanhoja ovatkin. Pistetään niitä vaihtoon sitten tarpeen mukaan.

Häädön sen sijaan sai osa kaapeista, lähinnä yläkaapit. Tuo liesiseinusta laatoitettiin ylös kattoon asti. Vanha, mutta toimiva uuni liesitasoineen, sekä liesituuletin saivat jäädä. Puutasoja ei myöskään ollut tarpeen vaihtaa, hionta ja käsittely riittävät.


Katto on maalattu, listat puuttuu, lattia maalaamatta (tehdään viimeisenä). Tiiliseinän vasemman puoleinen seinusta tapetoidaan alustapetilla ja maalataan valkoiseksi. Oikeanpuleiselle seinälle tulee tapetti, sekä avohyllyt, kuten ennenkin. Koska luovuttiin yläkaapeista ja kahdesta korkeasta kaapista (sekä tasosta ikkunan edessä), niin lisää säilytystilaa tulee irtokalusteina mm. tuohon tiiliseinän vasemmalle seinustalle. Tällä hetkellä siinä on vanha patakaappi, mutta etsinnässä on lisäksi seinään kiinnitettävä vanha kaappi/emännänkaappi tms. Alkuperäinen portaikko kellariin laitetaan umpeen (kellariin pääsee myös toista kautta), ja oviaukon kohtaan jätetään vain ns. ruokakomero, johon mahtuu hyvin tavaraa. 


Nuo yläkuvassa näkyvät Ikean vanhat alakaapistot on edelleen kovin mieluisat ja sopivat tyyliin, joten ne saivat jäädä. Kuppivetimet ovat myös lempparini, eikä tuollaisia patinoituneita enää edes löydä kovin helposti! Ikeassakin taitaa olla nykyisin vain kiiltäviä. 


Tiilit ja saumat suhuteltiin tuollaisella suoja-aineella likaa ja vettä hylkiviksi.
Liesiseinustaa vastapäätä on tiskinurkkaus. Nämä siirrettiin ikkunaseinältä toiselle ja myöhemmin kuultiin, että alunperin talossa vesipiste on sijainnutkin juuri tässä kohtaa. Haaveilin jossain vaiheessa altaasta ikkunan kohdalla, mutta ikkunan alareuna on sen verran alhaalla, että ikkunaa olisi pitänyt nostaa jne., joten luovuttiin suunnitelmasta.

Tässäkin siis vanhat laatikostot. Altaan ja hanan lisäksi vain roskiskaappi on uusi: entisen avattavan, perinteisen kaapin tilalle laitettiin ulos vedettävä ja nyt eri jäteastiat saa paremmin esille. Tuo ovi/etuseinä roskiskaapissa on kuitenkin vanhaa sarjaa. Ei nimittäin voitukaan ostaa Ikeasta roskikseen uutta, kaappiin kuuluvaa ovea, koska se olisi ollut eri sarjaa noiden meidän vanhojen laatikostojen kanssa ja tietysti eri värinenkin... Vanha kaapinovi oli vieläpä väärän kokoinen uuteen kaappiin, mutta mun handy-man modifioi siitä sopivan kokoisen, heh.Tänne puolelle tulee vielä yläkaapit. Tenkkapoo on nyt vain se, että millaiset. Meidän vanhat yläkaapit sopisivat ulkonäöltään, mutta ovat tähän kohtaan tökerön kokoiset leveydeltään. Handy-man ehdotti, että ostetaan Ikeasta uudet, jotka muistuttavat ulkonäöltään tätä meidän vanhaa sarjaa, mutta pelkään, että se tökkää liikaa silmään. Ehkä sitten mieluummin joku täysin villi vaihtoehto, eli joku vanha romuihanuus..? Onhan meidän keittiöstä tulossa jo muutenkin aikamoinen palapeli.
Keittiöremppasarja tulee siis jatkumaan vielä... Mutta nyt äkkiä Viljon kanssa pihalle aurinkoon! Ihana keli!

12 kommenttia:

 1. Huikean kaunis keittiö, nuo rustiikkiset tiililaatat saavat multa kymppi plussan!

  Jos saan suositella, niin itse laittaisin tiilen päälle alaosaan ohuen, läpinäkyvän
  lasin. Hellan ja tiskialtaan kohdalla on kriittisimmät paikat, likaa roiskuu helposti
  seinälle. Meillä asennettiin möksällä lasi hirsiseinän päälle ja hyvältä näyttää.
  Lasin pinta on helppo pitää puhtaana lasinpesuaineella, ilman suojaa vaalea
  hirsiseinä näyttäisi aika kurjalta likaisena.

  Tsemppiä keittiörempan loppuun saattamiseksi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Teija! :) Oiiii, lasi hirsiseinän päälle kuullostaa kans ihanalta.
   Me ollaan mietitty tuota lasihommaa, mutta toistaiseksi ei ainakaan laitettu, vaan ainoastaan tuota suoja-ainetta... Mietitään, mietitään. :)

   Poista
 2. Voi vitsit, miten ihana keittiö teille tulee! Minäkin haluaisin valkoiset keittiönkaapit, mutta mies ei. Vanhat patakaapit tms. olisivat minusta myös tosi kivoja keittiössä. Meillä ei vaan oikein ole niille sopivaa kohtaa. Ikkunaseinällä ehkä, mutta sitten pitäisi tietenkin ottaa vanhoja kaappeja ja tasoja pois. Suostuisikohan mies siihen? Hmmm..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Krisse! Meillä onneksi miehen kanssa lyö maku aika hyvin yksiin, joskin joskus joutuu vähän taivuttelemaan ja aivopesemään... :P Pinterestistä kannattaa etsiä kivoja kuvia, jotka puoltaa sun mielipidettä, niitä kun näytät miehelle, niin ehkä se mieli muuttuu... :D Meillä ainakin. Ja sit päälle vähän räpsyttelet ripsiä. ;)

   Poista
 3. Todella hyvältä näyttää!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti A-R :) Vielä on sarkaa tuossa rempassa, mutta erittäin voiton puolella ollaan jo. :)

   Poista
 4. Näyttääpä ihanalta!! Täällä haaveillaan kanssa keittiöremontista, vähän ollaan mietitty jos kesällä remppaisi, mutta saa nähdä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Emmi :) Se suunnitteluvaihe on ihan mahtavan kivaa, nauttikaa! Ja tsemppiä itse remppaan, jos päätätte sen aloittaa. :)

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...