keskiviikko 29. huhtikuuta 2015

Sitä tuntee itsensä niin onnekkaaksi


Sitä tuntee itsensä niin onnekkaaksi asuessaan Suomessa. Sitä tuntee olonsa niin turvalliseksi omassa kodissaan. Kodissa, jossa on tukevat seinät ja katto. Kodissa, jossa on useampia huoneita, jokaiselle perheenjäsenelle omansa. Peseytymiselle omansa. Nukkumiselle omansa. Syömiselle ja oleskelulle omansa. Sitä tuntee olonsa tyytyväiseksi, kun uuneista ja pattereista huokuu lämpö. Sitä tuntee olonsa yltäkylläiseksi saatuaan syödäkseen viisi kertaa päivässä ja laittaessaan perheelle ruokaa kasviksista, hedelmistä, marjoista, lihasta, kalasta ja kanasta. Harvemmin sitä miettii, mutta sitä tuntee itsensä onnekkaaksi ottaessaan aamulla kaapista puhtaat ja ehjät vaatteet. Joka päivälle omansa. Sitä tuntee itsensä etuoikeutetuksi, kun voi vaihtaa lapselle puhtaan paidan, kun siihen tippuu kastiketta ja laittaa likaisen paidan pyykkiin. Sitä tuntee itsensä hyväosaiseksi, kun taloon tulee sähköä, jolla pyörittää pyykkikonetta ja muita elämää helpottavia itsestäänselvyyksinä pitämiämme laitteita. Sitä tuntee olonsa ylelliseksi, kun hanoista tulee puhdasta vettä. Sitä tuntee olonsa turvalliseksi, kun voi viedä lapsen lääkäriin tämän sairastuessa ja ostaa tarvittavat lääkkeet apteekista. Onpa vielä vakuutuksetkin. Sitä tuntee itsensä niin onnekkaaksi asuessaan Suomessa, jossa ei ole mittavia luonnonkatastrofeja.

Sitä pitää kaikkea niin itsestäänselvyyksinä, että oman onnekkuutensa unohtaminen arjen yltäkylläisyydessä hävettää. Turhanpäiväisyyksistä nuriseminen hävettää. En voi edes kuvitella sitä jo ennestään köyhän Nepalin hätää tällä hetkellä. Kun on vähän ja sekin viedään. En voi ajatella niitä kaikkia kriisin keskellä sinnitteleviä lapsia, joilla ei ole kotia, vaatteita, ruokaa tai lääkkeitä. Ei ehkä enää edes perhettä. En voi olla auttamatta. Mielestäni meillä on siihen velvollisuus.  

Sinäkin voit tukea Nepalin maanjäristyksen uhreja seuraavien järjestöjen kautta:Facebookissa on myös aiheen tiimoilta event, jossa kehotetaan vaihtamaan vappukuohuvat puolet halvempaan ja siitä säästyneet rahat hyväntekeväisyyteen Nepalin maanjäristyksen uhreille. Muualla somessa tapahtuma löytynee hashtagilla #kyykkykuohari

2 kommenttia:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...