tiistai 14. huhtikuuta 2015

Täytetyt paprikat

Löysin luonnoksista jo kauan aikaa sitten tehdyn postauksen, joka oli jäänyt jostain syystä julkaisematta. Pistetääs julkaisten nyt, sillä näitä lapsiperheen arkiruokavinkkejä ei taida olla koskaan liikaa. Pitää ihan itseäkin muistuttaa, että näitä voisi syödä useammin. Ovat helppoa, nopeaa ja hyvää perusruokaa. Meillä oli jauhelihatäyte, mutta näitä voi täyttää vaikka millä: riisillä, ohralla, kvinoalla, tonnikalalla, kasviksilla jne. Lisukkeeksi tein pienen satsin lohkoperunoita + salaattia. Lohkoperunat ja paprikat kypsyvät uunissa näppärästi yhtä aikaa.


Täytetyt paprikat neljälle

4 isoa paprikaa
400 g jauhelihaa
2 sipulia
(valkosipulia)
(riisiä, ohraa tai kvinoaa)
200 g tuorejuustoa, fetaa tms. (meillä valkosipulituorejuusto)
juustoraastetta

Paprikoista leikataan hattu pois ja siemenet poistetaan. Pannulla kuullotetaan pilkotut sipulit ja ruskistetaan jauheliha. Lisätään sekaan tuorejuusto ja sekoitellaan joukkoon. Mössön voi maustaa makunsa mukaan. Itse laitoin suolaa, pippuria, oreganoa, basilikaa ja chiliä (mieluiten tuoreina). Tämä mössö oli juuri sopivasti 4 isoon paprikaan, päälle vielä juustoraastetta. 
Täytetyt paprikat paistetaan 200 asteisessa uunissa n. 30 min.

*

Lohkoperunat

Perunat pestään huolellisesti ja lohkotaan uunivuokaan. Päälle lurautellaan oliiviöljyä ja sekaan heitetään suolaa, paprikamaustetta ja tuoretta rosmariinia. Kypsennetään uunissa 200 asteessa n. 30 min.

Illanjatkoja!

2 kommenttia:

  1. Voi kiitos tästä, näitä lapsiperheen ruokavinkkejä lueskelen aina innolla :) Kokeiluun menee!
    Hauskaa viikkoa <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei kuule, eipä kestä kiitellä! ^_^ Sama homma, tuntuu, että mielikuvitus ei riitä ja aina vaan pöytään kannetaan niitä samoja ruokia. Kyllästyttää..

      Aurinkoista viikkoa sinnekin! :)

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...