maanantai 11. toukokuuta 2015

Suomen kauhein piha

Jos otsikon mukainen kisa järjestettäisiin, niin meidän puutarha viidakko ois aika vahvoilla. Hohoi kaikki tv-tuottajat, täältä löytyisi potentiaalinen voittaja. Erityisen elinvoimaisina meidän pihalla kukkii nokkonen, voikukka ja vuohenputki. Noin muutamia mainitakseni. Oikea hortoilijan unelmapuutarha ehkä, mutta sopis siellä mun mielestäni kasvaa jotain muutakin. Kuten muutama kukkiva pensas lisää, pari tyyliin sopivaa perennapenkkiä ja edes rajattu nurtsi. Ei sen kummempaa.


Yhteistyössä Plantagen

Mä saan joka kevät kovan inspiraation pihan paraatikuntoon laittamiseksi. Suunnitelmat ei välttämättä aina ole ihan tältä planeetalta, joten yleensä palailen maanpinnalle rikkaruohojeni tasolle viimeistään keskikesän jälkeen.. Tietoa, työtä, aikaa ja rahaa tämä piha vaatii, eikä mulla ole niistä juuri mitään. Usein se lannistus johtuu myös liian suureellisista suunnitelmista, joiden olisi paras valmistua hetinyt. Joissain asioissa olen myös peruuttanyt oikein tyylillä puuhun, tietysti pers edellä ja todennut, että virheistä oppii.


Nyt ollaan taas siinä vuodenajassa kun mun loppukesän silmissä siitää sopivan rehevä, hallittu, viihtyisä ja siisti piha. Olenkin nyt yrittänyt muistella aiempia vuosia ja ottaa oppia niistä. Jos tekisi vaikka vähän ja asian kerrallaan? Aloittaisi tuosta hiekkalaatikon takana rehottavasta alueesta, jossa on joskus muinoin ollut kukkapenkki. Miettisi niitä muita juttuja hyötypuutarhoineen, kasvihuoneineen, kesäkeittiöineen ja pihasaunoineen sitten sen jälkeen. Asia kerrallaan. Hyvin epätyypillistä luonteelleni, mutta yritetään.


Tätä mun harrastusta tukee muuten tosi hyvin se, että meidän lähikauppa ei ole Alepa, vaan Plantagen. Eli kun asutaan täällä pöndellä ja käydään missä tahansa asioilla, ihan vaikka vaan ruokakaupassa, niin reitti kulkee aina Plantagenin ohi. Ja koska Plantagen on aina, (oikeasti AINA) :D auki, niin kyllähän tuolla tulee käytyä usein. Onneksi mun takapenkkiläiset yleensä viihtyvät siellä yhtä hyvin kuin minäkin. Onni jaksaa ihmetellä lihansyöjäkasveja ja Viljoa kiinnostaa kasteluletkut. :D 

Mutta tiedättekös. Kun pihan kunto alkaa liikaa kiristää, on hyvä poksauttaa korkki auki ja ottaa pieni aikalisä. Yleensä siinä lasin, parin jälkeen alkaa jo tuntua siltä, että ei se nyt olekaan niin nökönuukaa... ;)

Plantagenilla on nyt kisa: kuvaa oma videosi tanssivista kasveista ja lataa se uutisvirtaasi Facebookissa aihetunnisteilla #plantagen ja #plantsofmusic, niin olet mukana kilpailemassa 50 euron arvoisesta Plantagen-lahjakortista. Kilpailu on voimassa 31. toukokuuta asti.

Yhteistyössä Plantagenin kanssa

6 kommenttia:

 1. Meidän piha voisi kanssa osallistua tuohon Suomen Kauhein piha ohjelmaan. Veikkaan, että antaisi kovan vastustuksen. Sahara, jossa ei kasva juuri mikään tai hyvin hyvin vaatimattomat kasvit.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuullostaa hyvältä, Kirsi! :D Nyt vaan jäädään odottamaan yhteydenottoja tuotantoyhtiöiltä... ;)
   Mutta hei, omasta Saharasta pitää ottaa kaikki irti. Mitä jos vaan kaivat siihen uima-altaan, niin sitten sulla on siinä oma hiekkabiitsi. :D

   Poista
 2. Mikäs kauhea tuo on, luonnonmukainen ja maastoon sopiva, sikäli mikäli kuvista näkee :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luonnonmukainen ainakin, heh! ;D Ja joo, pahimpia en edes kehtaa blogissa esitellä. Mutta kyllähän tähän pihaan olisi kiva saada vähän jotain ryhtiä ja ilmettä. Mutta kuten viisaamaat on neuvoneet, niin mennään pieni pala ja asia kerrallaan. Ehkä sekin päivä joskus koittaa, kun tätä pihaa saa kutsua puutarhaksi. ;) Tosin, meidän tontti on n. 3500 m2 joten ei ehkä vielä tänä kesänä. :D

   Poista
 3. Ihana blogi, alan seuraamaan :) jos kiinnostaa seurata meidän perhe-elämää ja muuta, blogini löytyy
  täältä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, kiitos kehuista, JohaNna! ^_^ Tulenpas piipahtamaan, kiitos vinkistä!

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...