torstai 14. toukokuuta 2015

Voikukka perennapenkissä

Sain kutsun Kotipuutarha-lehden bloggaajailtaan. Kyllä. Minä. Juu, sitä minäkin vähän ihmettelen, heh. Ehkä järjestäjien tarkoitus on kutsua mukaan myös joku aloitteleva reppana, jolla on into piukassa muttei niinkään osaamista? 

Tilaisuus järjestettiin Espoon Marketanpuistossa ja mies (my chauffeur) vähän pyöritteli silmiään, että yli sata kilometria piti ajaa tämän takia. Ei sitten jatkanut, kun kerroin että paikalla oli porukkaa myös mm. Lahdesta ja Kouvolasta asti. ;) Terkkuja vaan! No, sama ajelu tullaan kyllä tekemään vielä uudestaankin, kunhan kelit vähän paranee. On nimittäin käymisen arvoinen paikka tuo upea puisto! Ja kohtahan siellä on puutarhamarkkinatkin.

Vallattomasta rikkaruohopuutarhastani huolimatta mähän olen ihan (lapion)varteenotettava wanna-be puutarhuri ja sulauduin joukkoon kuin voikukka perennapenkkiin. (Katso ed. postaus).


Sää oli jotain ihan muuta kuin morsian, mutta tarjoilut vei kielen mennessään. Tosin, otin epähuomiossa tarjottimelta väärän lasin... mehua! Vaikka mulla olisi ollut se kuskikin mukana. Kuinka amatöörimaista!


Ja opin tuolla kyllä paljon. Esimerkiksi sen, että puun istutus ei tarkoita vain kuopan kaivamista, puun junttaamista kuoppaan ja mullan tallomista päälle. Ei ei, todellakaan. Nyt osaisin valita myymälässä hyvälaatuisen taimen, tuoda sen kotiin hellävaroen, kaivaa oikean kokoisen ja muotoisen kuopan, leikata oksia tarvittaessa oikein, leikata tarvittaessa kiertyneet juuret oikein, asettaa puun kuoppaan oikein päin (se että latva osoittaa taivasta kohden, ei riitä, d'aa!), täyttää istutuskuopan oikein ja tukea puun oikein. Ehkä pitäisi ihan sen vuoksi käydä ostamassa joku puu tuonne pihalle. Voisi vähän paukutella henkseleitä. Kerrankin. ;) Tästä kiitos Puutarhaetsivä Tanja Niemiselle. 


Sain myös vinkkejä muurahaisten hävittämiseen. Karkotteiden lisäksi olen tosi hyvä noudattamaan neuvoa "laita kaikki makea kotona piiloon". Tätä neuvoa olen kyllä pyrkinytkin noudattamaan ja piilottamaan kaiken makean. Suuhuni ja vatsaani.


Mukavaa oli kyllä ja pihanlaittokuume nousi taas täysin uusiin lukemiin. Kotiinviemisinä pussukat täynnä kaikenlaista mukavaa, sekä upea ruusuherukka pihalle istutettavaksi. Hieman kyllä alkoi hikeä pukata, kun varoiteltiin, että kyseinen kasvi on sitten arka ja vaatii suojaisan paikan. Glumps. Täytyy nyt miettiä tarkkaan puskan sijoitusta.


Kiitokset Kotipuutarhalle, Rudukselle, Tikkurilalle, Puutarha Tahvosille ja Kekkilälle sekä kaikille tapahtuman järjestäjille!

8 kommenttia:

 1. Oi, jospa oisin voinut olla mukana! No, en voinut. Liian pitkä matka keskellä viikkoa. Ihanan herukan saitte!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi että! Tosiaan, eipä tuonne arkena kovin kaukaa varmasti pääse. Mullakin tuli edestakaisin sellainen vähän reilu 120 km, enkä edes yhdistänyt sitä mihinkään muuhun käyntiin. Yhtään kauempaa ei kyllä parin tunnin takia olisi tullut lähdettyä.

   Herukka on kyllä söpö! Toivottavasti saan pidettyä sen hengissä..

   Poista
 2. En ehtinyt sunkaan kanssa jutella, vaikka blogiasi luen. Tosi sääli. Marian kanssa juteltiin, että meni kyllä turhan monta blogituttua ohi silmien, kun kaikia ei tunnista lukiemiensa blogien kirjoittajiksi. Musta on kiva, että noihin kutsutaan eri tasoisia harrastajia.

  Ja mitä edelliseen postaukseen tulee, niin tee pala kerrallaan, sulje silmäsi muulta ja opi sietämään keskeneräisyyttä. Niin mäkin teen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ihan totta! Tuo oli kyllä liian lyhyt aika tiiviine ohjelmineen, eikä siihen liiemmin jäänyt aikaa jutskailuun. Eli sama homma, mäkin olen vasta blogeista lukenut kuka mistäkin blogista oli paikalla. Harmi!

   Mutta joo, oli kyllä positiivista, että pääsin mukaan ja oli mukavaa sekä opettavaista. :)

   Kiitti vinkeistä, näin se on just tehtävä... kärsivällisyys ainakin kasvaa, heh! :D

   Poista
 3. Pihanlaittokuume voi myös muuttua pakkomielteeksi. :) Terveiset kerrottu eteenpäin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, sitä salamaniskua odotellessa... ;D Oli kiva nähdä. :)

   Poista
 4. Ruusuherukka - ihan uusi tuttavuus. Oli varmasti mukavat treffit.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin oli mullekin, toivottavasti saan pidettyä hengissä... Oli kivat treffit, vaikka en monia tuntenutkaan. :)

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...