torstai 25. kesäkuuta 2015

Kuistin pikafiksaus

Meidän kuisti on aika surkeassa kunnossa, tai lähinnä lattia ja portaat. En edes tiedä milloin kuisti on rakennettu ja mitä huoltotoimenpiteitä sille on edellisten asukkaiden toimesta tehty. Meidän asumisen aikana ei olla tehty muuta kuin pesty, ja maalattu kaiteita. Kuistikuvia, joissa lattia näkyy jotenkuten, löytyy ainakin täältä.

Meillä on suunnitelmissa pistää koko kuisti uusiksi, ehkäpä ensi kesänä, joten siihen ei viitsitty nyt suurempia panostaa. Ulkonäkö oli kuitenkin niin epäsiisti, että jotain oli tehtävä. Pesusta huolimatta lattia oli kirjava ja pinttynyt. Osittain melko tumma ja osittain auringon haalistama. Lisäksi se oli niin kulunut, että siitä sai tikkuja jalkoihin.

Tässä kuvassa näkyy miten pinttynyt ja kirjava kuisti oli pesusta huolimatta, joten se hiottiin. Kirjavahan tuo oli vielä hiomisen jälkeenkin, mutta huomattavasti parempi, puhtaampi ja tikuttomampi.Kuistin lattia ja portaat käsiteltiin mustalla Tikkurilan Valtti terassiöljyllä. Meinattiin ottaa ensin sävyksi kelonharmaa, mutta se ei olisi muuttanut lattian sävyä juurikaan. Tämä sävy olikin oikein hyvä valinta. Ainut miinus siinä on... ipanoiden kenkien mukana kulkeutuva rapa, muta ja savi näkyy erityisen hyvin tummassa lattiassa...


Myös kaiteet maalattiin ja johan siistiytyi kuistin ilme! Ja onpa siisti kun sinne ei ole vielä löytänyt ne kotoisat kenkä- ja muut ryönäkasat. ;)


Aurinkoista viikonloppua!

12 kommenttia:

 1. Kummasti se terassiöljy muuttaa puun kauniiksi. Maalasin oman verantani pari viikkoa sitten kolmannella ja viimeisellä kerroksella Ja olen todella tyytyväinen. Nyt jää myös sadevesi Jännästi kellumaan puun pinnalle. Täytyykin ottaa kuva siitä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta! Tässä meidänkin projektissa hionta oli se suurin homma, mutta muuten aika pienellä panostuksella saa ilmettä muutettua paljon. :)

   Poista
 2. Voi että, ompa ihanan näköinen!! Tuo sama pitäisi tehdä meidän kuistille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti Krisse :) Eikun sutimaan, vaiva kyllä palkitsee!

   Poista
 3. Ihana! Mun pitäis käsitellä laituri ja ulkokalusteet, mutta kelit on aika pask*at taivasalla maalaamiseen :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kyllä totta! :/ Meilläkin tuo projekti kesti yllättävän kauan, kun välissä oli sellaisia päiviä, että vain satoi... Toivottavasti ennusteet pitäis nyt kerrankin paikkansa ja tulis vihdoin se odotettu kesä ja sinäkin pääsisit hommiin! :)

   Poista
 4. Kiva tuli! Ja aivan ihana kuisti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Katja! Tuo on kyllä kiva, mutta jotenkin tosi epäkäytännöllinen... talon ja kuistin väliin jää sellainen metrin leveä "rako" jne.. Sen takia nuo kuistisuunnitelmat toivottavasti toteutuvatkin ensi kesänä. Vaikka avokuisti ihana onkin, niin meidän olisi tarkoitus tehdä tuosta lasitettu, joka olisi meidän tarpeisiin huomattavasti käytännöllisempi. :)

   Poista
 5. tooosi kiva tuli!
  ja terkut porvoosta...☺
  lomareissulla!
  amy

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ooooh-la-laaa! ;) Terkut vaan ja nauttikaa Porvoosta! Toivottavasti ei koko ajan sada vettä niskaan!

   Poista
 6. porvoo on ihana!
  kokonniemessä yövyttiin matkailuautossa!
  nyt jo hesassa.
  amy

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kun kävitte! Voiko niin sanoa, jos ei ole nähnyt?! :D :D

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...