lauantai 20. kesäkuuta 2015

Pavlova

Söin reilu viikko sitten Blogiringin kesäjuhlissa tajuttoman hyvää Pavlovaa Prinsessakeittiön Veeran tekemänä. Niin hyvää, että oli pakko kokeilla tehdä sitä itse. Marenkia on tullut joskus tehtyä, mutta ei koskaan Pavlovaa tai näitä isompia marenkipohjia. Pohjat ei sitten olleetkaan niin vaikeita tehdä (kun noudatti ohjeita) kuin pelkäsin ja ne onnistuivatkin yli odotusten. Tämä kakku oli niiiiin hyvää, että sitä tullaan taatusti tekemään meillä vielä monta kertaa ja just tällä nimenomaisella ohjeella. Marengin pinta oli rapeaa ja sisus pikkuisen sitkeää - ihan täydellistä! Ranskankermatäyte on ihan perfecto pari makealle marengille.

Tällä me siis herkuteltiin juhannusaattona. Veeran alkuperäinen resepti löytyy täältä ja ohje on mitoitettu korkeaan ja näyttävään kerroskakkuun. Veeran blogissa myös seikkaperäisemmät ohjeet siitä, miten marengin kanssa onnistuu. Koska meillä oli syöjiä himpan vähemmän, niin tein ohjeen puolikkaana -> kolme marenkipohjaa. 


Pavlova -kakku 
(Veeran ohje puolikkaana = 3 marenkipohjaa):

4 kananmunanvalkuaista
2,5 dl taloussokeria
0,25 tl etikkaa

Laita uuni kuumenemaan 150 asteeseen. Erottele valkuaiset keltuaisista. Valkuaisten joukossa ei saa olla yhtään keltuaista. Jos sinne kuitenkin vähän livahtaa, niin sen saa imeytettyä talouspaperilla pois. Vatkaa valkuaisia ja lisää taloussokeri vähitellen. Vatkaa k-a-u-a-n. Niin kauan, että vaahto on ihan kovaa eikä valu kulhosta, vaikka käännät sen ylösalaisin. Lisää lopuksi etikka. Pursota leivinpaperin päälle kolme n.18-20 cm halkaisijaltaan olevaa levyä. Itsellä oli pursotin hukassa, joten levitin vaahdon ihan lusikalla. Onnistuu niinkin. Tiputa uunin lämpötila 100 asteeseen ja paista pohjia (kiertoilma)uunissa 1 tunti. Paistamisen jälkeen sammuta uuni, mutta anna pohjien vielä jäähtyä rauhassa uunissa. Itse jätin uunin luukun raolleen.

Täyte:

200 g ranskankermaa
 puolikas(luomu)sitruuna
puolikas vaniljatanko
1,5 tl Dansukker-tomusokeria
tuoreita marjoja
minttua, basilikaa, sitruunamelissaa tai timjamia koristeluun

Sekoita ranskankerma kulhossa tasaiseksi. Pese sitruuna ja raasta kuori, lisää ranskankermaan. Purista sitruunamehu (1/4 sitruunasta) joukkoon, sekä tomusokeria ja vaniljatangon siemenet. Sekoita. Täyte saa jäädä happamaksi! Täytä kakku vasta ennen tarjoilua ja koristele tuoreilla marjoilla jne.


Ikävä kyllä tämä kakku on enää muisto vain, joten siirryn tästä "Julkaise" -napin painamisen jälkeen jätskikulhon kimppuun. Juhannuksen jatkoja!

9 kommenttia:

  1. Mä tein tän päivän syömingeille myös pavlovan. Oli ihanaa. Mun täyte oli vaan kermavaahdon ja rahkan sekoitus. Katosi pöydältä tosi nopeasti. Sitä on kyllä pakko tehdä tänä kesänä vielä monta kertaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt kun tää Pavlova-neitsyys meni ja totesin miten näppärästi se valmistuu, niin sitä kyllä varmasti tulee tehtyä useammin. Nam!

      Poista
  2. Kuullostaa herkulta! Mun on ehkä pakko kokeilla ;)

    VastaaPoista
  3. Ei ihme, että katosi nopeasti :)
    Pavlova tosiaan on paljon helpompi tehdä kuin miltä ensin näyttää. Mun ohjelistassa lukee ensimmäisenä, että ota teräskulho -> jotakin taikaa siinä on, kun vatkautuu siinä jotenkin nopeammin napakaksi... :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mmmmmm, pitäisköhän tehdä jo pian uusi... :P Tuo on muuten totta, muovikulhoon tarttuu pintaan rasvaa, joten varmasti teräskulhossa onnistuu paremmin. Mun pitäiskin mennä Ikeaan teräskulho-ostoksille. :)

      Poista
  4. Oi mitä herkkua, tätä pitäisikin taas testata tehdä :) Ihanaa ja toivonmukaan aurinkoista viikkoa <3

    VastaaPoista
  5. Oi mitä herkkua, tätä pitäisikin taas testata tehdä :) Ihanaa ja toivonmukaan aurinkoista viikkoa <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep! Aina on hyvä hetki Pavlovalle... :P Kiitos samoin, toivotaan, että aurinkokin pitkästä aikaa näyttäytyisi ihan kunnolla. :)

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...