lauantai 27. kesäkuuta 2015

Gluteeniton raparperipaistos

Musta on tullut melko laiska leipuri. Mitään kovin monimutkaista tai näperrystä vaativaa ei tule oikein enää tehtyä. Korkeintaan lasten synttäreille, jos silloinkaan. Mutta onneksi yksinkertainen ei tarkoita yhtään huonompaa, itse asiassa joskus jopa päinvastoin. 

glutenfree rhubarb pie

Tässäpä on ehkä maailman helpoin kirpeänmakean raparperipaistoksen ohje. Valmistuu nopsaan eikä ole työläs. Ohje Herkkuhovilta, muokkautuu gluteenittomaksi vaihtamalla tavalliset kaurahiutaleet gluteenittomiin.

Gluteeniton raparperipaistos 

500g raparperia
1 dl ruokosokeria (tai siirappia)
kanelia ja kardemummaa

150g voisulaa
3 dl gluteenittomia kaurahiutaleita
1 dl (ruoko)sokeria 

Pilko raparperit kuutioiksi, tuoreita raparpereja ei tarvitse kuoria. Sekoita joukkoon ruokosokerit tai siirappi sekä mausteet, ja levitä voideltuun piirakkavuokaan. Sekoita kauraseoksen ainekset keskenään ja levitä raparperien päälle. Paista 200 asteessa 30 minuuttia. Tarjoile jonkun vaniljaisen kanssa, meillä oli jätskiä. Ja kyllä kelpasi, viimeisistä paloista lähes taisteltiin. ;)

gluteeniton kaurapaistos

2 kommenttia:

  1. Kiitos vinkistä! Tätä täytyy kokeilla, omenapaistos kun on mun herkkua.

    VastaaPoista
  2. Eipä kestä! Tee ihmeessä, tää on kyllä hyvää. Raparperipaistosta kesällä ja syksyn tullen sitten omenaa.... :P

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...