torstai 30. heinäkuuta 2015

Äiti-poika -päivä

Oltiin alkuviikko Viljon kanssa partioleskinä, joten ajattelin, että kotona lojumisen sijaan voitaisiin tehdä jotain kivaa ihan kahdestaan. Kotona on aina jotain kotitöitä (sisällä ja ulkona), pyykkiä, ruuan laittoa ja muuta tylsää, joten tiistaipäivä vietettiin Helsingissä. Ulkoistettiin sekä ruokahuolto, että matkan teko ja unohdettiin kaikki kotivelvoitteet päiväksi. Koska joka paikkaan tulee aina mentyä omalla autolla, päätettiin tällä kertaa hypätä bussin kyytiin. Olipa elämys reissata ekaa kertaa bussilla (paikallisbusseja lukuunottamatta).


Viljo osaa kyllä ottaa huomionsa silloinkin kun kaikki perheenjäsenet ovat kotona, mutta on kyllä tosi mukavaa ja erittäin tarpeellista viettää välillä aikaa ihan kaksin. Varmasti myös isoveli otti partioleiristä isänsä kanssa kaiken irti, kun kerrankin oli ärsyttävä pikkuveli pois jaloista, eikä iskän tarvinnut tehdä remonttia. ;)


Asialliset eväät ovat isossa roolissa kun reissataan. 


Ei pitkälle pötkitty Kampin terminaalista kun jo tuli nälkä. Kasvishampparia, kanaa ja bataattiranskiksia Memphisissä. 


Helsingissä on paljon nähtävää ja kuultavaa, kaikkea pitää pysähtyä ihmettelemään. Ja mikäs siinä, kun ei ollut kiire minnekään. Päädyttiin Kauppatorille ja päätettiin hypätä Suomenlinnan lauttaan. Olipa huisin jännä tapa matkustaa sekin. 


Suomenlinna on yksinkertaisesti i-ha-na. Siihen ei kyllästy koskaan. Meitä suosi hyvä sää ja aika vierähti ihan vain kulkemalla ympäri saarta ja ihailemalla rakennuksia, merta ja ohi lipuvia laivoja. Tällä kertaa ei käyty museoissa, mutta niitäkin saarella on useampia. Ainakin sotamuseo sukellusveneineen kiinnostaa varmaan perheen isompia poikia. Ravintoloita ja kahviloita löytyy myös useampia, joissa voi käydä välillä tankkaamassa.
Rantakallioilla oli paljon ihmisiä paistattelemassa päivää.


Reissussa ihmeteltiin ja ihasteltiin katumuusikoita, suihkulähteitä, lokkeja ja muita lintuja, siliteltiin vanhoja puita (yep), testattiin Suokin tunneleiden akustiikkaa, liehiteltiin ystävällisiä aasialaisia turisteja (en minä! :D ) ja Espalla jäätiin vielä pitkäksi aikaa pyydystämään saippuakuplia.Ilon aiheet on niin pienet ja yksinkertaiset, kuten rusinat ja pillimehu bussimatkalla, kiinni otettu saippuakupla ja hymy vieraalta ihmiseltä. Pieni reissukaveri nukahti kotimatkalla bussiin, sen verran vauhdikas päivä oli takana. Näitä ehdottamasti lisää!

9 kommenttia:

 1. Ihana päivä teillä <3 Minä taidan myös lähteä poitsun kanssa Suomenlinnaan, kun tyttö lähti matkoille ja Suomenlinna on edelleen meiltä valloittamatta. Eli kiitos inspiksestä, ehkäpä rohkaistumme asap :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä oli kyllä hauskaa. <3 Ja menkää ihmeessä Suokkiin, siellä on niin paljon ihmeteltävää!

   Poista
 2. Oi miten ihana kahdenkeskinen päivä!

  Minä vein eilen muksut (kaikki kolme) uuteen leikkipuistoon ja samalla poikettiin kirjastossa, joka on aina mieluisa paikka. Ja pienen retkemme kruunasi kahvilavälipala... Jokainen sai valita oman herkkunsa. Oi sitä riemua! Ei ne niin kummoisia tarvi ne hetket olla kun on jo mukavaa! Ja erilaista kuin kotiarki.

  Amy

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, ihana teidän päivä! Meilläkin kirjasto on pop, sekä leikkipuistot. Leikkipuistoissa tulee kyllä käytyä tosi (liian) harvoin, koska kaikki on sen verran kaukana, että pitää mennä autolla... Ei tosiaan tartte olla ihmeellistä. ;)

   Poista
  2. Sama juttu meilläkin, autolla puistoillaan, asutaan sivukylällä. Siksi tulee käytyä harvoin, mutta johan se sitten on mieluisaakin!

   Poista
 3. Voi miten upeat kuvat hienosta päivästä <3
  - Minäki pääsen huomenna Helsinkiiiin! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, thanks, Marru! Kaikki kuvat otettu kännykällä... ;) Oiii, hauskaa Helsinki-reissua! ^_^

   Poista
 4. Mekin oltiin tiistaina Suomenlinnassa :) aika monta vuotta olikin vierähtänyt siitä kun viimeeksi kävin. Ihan oma tunnelmansa siellä ja vielä kun Aurinkokin paistoi:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiistaina siellä olikin aika paljon väkeä. :) Suomenlinna on kyllä niin ihana, että pitäisi käydä useammin. :)

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...