perjantai 17. heinäkuuta 2015

Kukkalaatikko

Vanhassa talossa ja isossa pihassa ei projektit lopu ikinä. Ei edes tekemällä. Projekteja on kesken sekä sisällä, että ulkona. Sen lisäksi mun pää tuottaa koko ajan lisää ideoita, sisälle ja ulos. Yksi sellainen pieni isompien projektien pieni väliprojekti putkahti päähän eräänä alkukesän päivänä. 

Kukkalaatikko! Siis sellainen, joka on kaikissa vanhoissa taloissa ikkunan alla. Sellainen meiltä puuttui. Koska en löytänyt mieleistä kaupoista, laitoin tuon oman handymanin asialle ja kohta mulla oli sellainen keittiön ikkunalle. Sopivan simppeli ilman krumeluureja. Loota mitoitettiin aitasta löytyneille kahdelle vanhalle, muoviselle parvekelaatikolle, joissa on kastelujärjestelmä, joten mitään kasteluvirityksiä ei tämän laatikon pohjaan tarvinnut tehdä. Ja kokonaisuus oli mitoiltaan ikkunalle just eikä melkein.

Aika karkki pinkkeine kukkineen. Syksyn tullen vaihdetaan sitten kesäkukkien tilalle havut ja kanervat. 

Nyt ei olekaan yhtä aurinkoinen sää kuin kuvissa. Ulkona sataa vettä ihan reippaasti ja ukkonenkin jyrähteli. Vietellään siis leppoisaa sadepäivää sisällä puuhastellen. Onnille tuli kaveri kylään, joten voisin vaikka leipoa, kun äidin ohjelmatoimistoa ei tarvita. :)

8 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Eiks olekin! Mä niin tykkään, enkä tajua miten oon voinut elää nämä viisi vuotta ilman tuota. :D Se todellakin kuuluu paikalleen. :)

   Poista
 2. Onpa tosi kaunis, näyttää aivan ihanalta :)!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Susanna, siitä tuli jopa parempi kuin toivoin itse! :)

   Poista
 3. Kyllä onkin kiva. Muoviset kukkalaatikot eivät oikein houkuttele, mutta tällainen voisi sopia meidänkin vanhan talon tyyliin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muoviset, joo... :/ Meillä oli unohtunut just kaksi rumaa, vanhaa ja muovista parvekelaatikkoa aittaan käyttämättömäksi ja niiden mukaan tuo laatikko sitten tehtiin. Ja lopputulos sattui sitten olemaan just eikä melkein tuon ikkunan kokoinen.

   Nuo muovilaatikot on kyllä siitä hyviä, kun niissä on se kastelujärjestelmä, niin ei tartte miettiä veden valumista seinää pitkin. Ja tuo on tosi paahteinen paikka, joten kun säiliön täyttää vedellä, niin sitä ei tarvitse moneen päivään muistaa kastellakaan! :)

   Tuon varmasti osaa tehdä kuka vaan, joten ei kun hommiin. ;)

   Poista
 4. Sopii täydellisesti, aivan kuin olisi ollut siinä aina :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, niin on! Aina oon ihaillut vanhoissa taloissa noita, mutta jotenkin en ole edes tajunnut kaivata meille ennen tätä kesää. En tajua, tuo olisi kyllä nyt tosi alastoman näköinen ilman noita kukkia. :)

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...