perjantai 24. heinäkuuta 2015

SnadiStadi, ei näin!

Oltiin eilen Helsingissä SnadiStadi -hupipuistossa. Hinnat kahdelle aikuiselle (à 2 €), yhdelle alle 4-vuotiaalle (12 €) ja kahdelle yli 4-vuotiaalle (à 16 €) yhteensä 48 euroa. Pienellä välibreikillä kahvilasta ostettiin kolme munkkia, yksi donitsi, yksi croissant, kaksi pillimehua ja yksi vesipullo. Vanhempien kahvit kuuluivat sisäänpääsyn hintaan. Ostokset n. 20 €. Paikoitus käynnin ajalta parkkihallissa n. 9 €. Kaikkineen karvan alle 80 €.

Niille jotka ei tiedä, niin SnadiStadi on siis samantyyppinen sisäleikkipuisto, kuin tunnetumpi HopLop. Sieltä löytyy kiipeilytelineitä, polkuautoja ratoineen, tramppoja, pomppulinnoja, liukumäkiä, skeittiramppi ym. ja pienille, alle 4-vuotiaille oma peuhualueensa.


SnadiStadista löytyy myös iso hiekkalaatikko. Laatikkoon mennessä jalkoihin puetaan suojat, joita oli tässä pienemmässä "sisäänmenolaatikossa". Kaikki likaisia ja repaleisia, yksiäkään ehjiä ei missään.


Vessoja on onneksi paikassa useampia (olisiko 6-7?), mutta niistä ainakin viidestä oli käsipyyhepaperi loppu. Yhdessä potassa oli pissat. Seriously, huoltajat! Niitä pottia käyttävät muutkin, kai te kotonakin tyhjennätte ne???


SnadiStadin sivuilla kerrotaan, kuinka hygienia on heille tärkeää, ja tämän vuoksi puistossa leikitään sukat tai sisäkengät jalassa. Kertokaahan, menisittekö tähän vessaan mielellänne sukat jalassa? Ja sen jälkeen takaisin pallomereen...


Harmillista, että kaikki hupi ei kuulu sisäänpääsymaksuun. Karuselli, autopelit ja flipperit olisivat vaatineet kolikoita toimiakseen. Vähän rahastuksen makua...


Ai kuinka kiva puttausalue! Siis jos olisi niitä palloja ja mailoja.


Ja taas kukkahattutädin kiilusilmät kääntyvät niihin pilttejään iloittelemaan tuoneisiin huoltajiin. Nämä vesipullot eivät suinkaan olleet paikan ainoat roskat. Bongasin lattioilta monenmonta kuittia ja muuta paperiroskaa, sekä pölyä ja epämääräistä möhnää. Tällä kertaa pitäydyn vain tässä siisteysasiassa, mutta omat juttunsa saisi taas niistä vanhemmista, jotka antavat kullannuppunsa mennä tuolla omia menojaan ja jättävät "vahtimisen" herran haltuun.

Pomppulinnaan en päästänyt lapsia enää sen jälkeen, kun pienemmän suuaukon kohdalla oli jotain kuivunutta oksennusta muistuttavaa.


Kahvilan pöydät ja tuolit olivat likaisia. Kaikki kolme Pleikkaria olivat poissa käytöstä ja kun äärettömän pettynyt 8-vuotiaamme kävi asiasta kysymässä, vastaus oli vain, että ne ovat tänään pois käytöstä. Ei ne rikki ole tai mitään, ovat vaan pois käytöstä. Ja piste.

Lapset sentään viihtyivät, eivätkä välittäneet paikan epäsiisteydestä ja sotkuista (paitsi vessojen pahaa hajua moittivat) ja ottivat leikkiajasta kaiken irti. Eikä kukaan ole sairastunut vatsatautiin. Vielä. Kop kop. 

Jotenkin voisi olettaa (tai edes toivoa), että näillä hinnoilla paikasta yritettäisiin edes hieman pitää huolta. Mutta onneksi mulla on aikuisena valta päättää, mihin hupieurot sijoitetaan jatkossa. Ja se ei ole SnadiStadi. 

13 kommenttia:

 1. No hyi olkoot minkä näköistä!! Minä en edes ole mikään siivousintoilija, mutta noista kuvista tulee lähinnä mieleen joku festarialue..ja siellä en tosiaan haluaisi lapseni melskaavan maassa sukkasilteen. Vanhemmuutta on monenlaista ja sen kritisoiminen herättää varmasti monenmoisia tunteita ja ajatuksia ihmisissä ja siksi kirjoittaminen aiheesta tuntuu vaikealta, mutta luulen olevani aika samalla kannalla sun kanssa mitä tuohon peuhala- ja ylipäänsä leikkipaikka-etikettiin tulee. Tarvitaan vain vähän myötämielistä yleisöä ja kannustavia hörähdyksiä niin oma poikani on ainakin varmuudella tekemässä kaikkea mahdollista kahjoa jos en ole vieressä vahtimassa:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, mäkään en varmasti ole kaikista herkimmästä päästä, mitä tulee tällaisten paikkojen siisteyteen. Koska ymmärrän kyllä, että kun on paljon väkeä, tulee myös sotkua. Kuka haluaa maksaa tuosta ilosta ja mennä takaisin, kun vessaan mennessä saa tarkkaan katsoa mihin astuu. Ja usko pois kun sanon, tuo kuvan vessa ei todellakaan ollut ainoa.... Henkilökuntaa olisi saanut olla enemmän, ainakin yksi, joka pyyhkii pöytiä ja huolehtii vessoista ja muusta yleisestä siisteydestä. Nyt siellä oli vain kaksi henkilöä tiskin takana.

   Tuolla ei nyt eilen mitään maata mullistavaa räkänökkaepisodia tapahtunut. ;) Sinänsä ihme, koska yleensä mä törmään näissä paikoissa niihin pienempiään kiusaaviin ja mulle kieltä näyttäviin tulevaisuuden toivoihin. :D Mutta kyllä siellä oli ainakin yksi hyvin vauhdikas lapsi, joka skeittausalueella aiheutti vaaratilanteita muille, johon piti puuttua, koska ketään muuta aikuista ei näkynyt.. Mutta mikä vaivaa aikuista ihmistä, joka pudottaa roskiaan lattialle tällaisessa paikassa? Seriously?

   Ja mä oon varma, että Topoliino on saanut niin hyvän kasvatuksen, että vaikka olis miten kannustava yleisö, niin kiusaaja-räkänokkaa teidän pojusta ei saa yllyttämälläkään. ;)

   Poista
 2. Hyi, yök! Siivouskuluissa ei saisi kyllä säästää. Ei edes eikä varsinkaan kesäaikaan, jolloin ihmiset liikkuvat paljon ja pöpöt jylläävät...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaa mieltä, Kati! No, tulipahan käytyä ja todettua, että ei tartte enää mennä. Tuoltahan meidän kaveriperhe kävi jokunen viikko sitten hakemassa kivan pienen kesäykän. :/

   Poista
 3. Täytyy sanoa, että hitsin kallista lystiä! Tai no jos tässä kohtaa voi edes käyttää sanaa lysti.. Annoitteko palautetta paikanpäällä tai jälkikäteen? Todella ällöttävää, että hygieniasta ei pidetä huolta - ties mitä bakteereja muutenkin noissa huvipuistoissa on, kun niin paljon ihmisiä käy. Kurja juttu, että kokemus oli tympeä :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tarjontaan nähden mun mielestä täysin ylihinnoiteltua! Ja jos normihinta veloitetaan, niin silloin kaiken pitää toimia. Nyt oli mm. noi pleikkarit ja muutama muu juttu, joita ei voinut käyttää. En myöskään ymmärrä tuota, miksi siellä pitää olla kolikkolaitteita, jos sisäänpääsy on erikseen? Jostain pienten lasten koirakarusellista?!

   Olisin antanut palautetta jo paikan päällä, mutta kassalla oli koko ajan asiakkaita, joten en viitsinyt työntyä siihen, joten palaute lähti nettilomakkeen kautta.

   Vessat oli kyllä suorastaan ällöjä. Ja pöpöpaikkojahan nuo on muutenkin, mutta sitten kun siihen lisätään vielä silmällä erotettava epäsiisteys, niin....

   Ollaan oltu kyllä tuolla ennenkin ja taso on ollut kyllä korkeampi. :/

   Poista
 4. Voihan järkytys! Tuo paikka ei ole kyllä enää meidän käyntilistalla.

  VastaaPoista
 5. Voi huh huh. En ole ikinä paikasta kuullutkaan, mutta eipä varmaan väliä?!
  Nyt täytyy antaa täydet kympit sitten Seinäjoen duudsonparkille, meinaan koko alueella todella siistiä (karkkeja ym sai nauttia vain pukutiloissa) ja vessojen lattioille todellakin pystyi menemään sukat jalassa!

  Jep, ja siististäkin hoplopista meille on kaksi kertaa rantautunut noro....
  Toivottavasti te säätytte moiselta!

  Amy

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Duudsonpark kuullostaa just sellaiselta missä meidän pojat viihtyis kans. :D Harmi kun on niin kaukana. Ja jep, kyllähän noissa paikoissa käydessä on otettava se tietoinen riski, että laatta voi lentää pian, vaikka ulkoisesti siistiä olisikin... :/ Ja mähän suorastaan kammoan noroa. Sen takia käydään noissa paikoissa oikeastaan aika harvoin.

   Toivottavasti säästytään, vielä ainakin kaikki terveinä. :)

   Poista
 6. Antakaas palautetta ihan sähköpostil.
  Itse tein ja kyl annoin laulaa. Perinteiset pahottelut jne. Ihan asiallisesti "valitin" mm. heidän kalliista buffetista joka oli kaukana laatu+hinta.
  Siel on aivan vähän pöytiä ja jotkuu majottuvat läppäreiden ja yhden kahvin kans niihin.
  kahvi helvetin pahaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiina, laitoin kyllä palautetta nettilomakkeen kautta. Hyvä että sinäkin. ;) Joo, munkin mielestä pöytiä saisi olla enemmän. Ja kahvilan valikoimaan soisi tosiaankin kiinnitettävän huomiota. Ihmiset on kuitenkin tänä päivänä aika terveys- ja ravintotietoisia. Ei kaikki halua syödä sitä munkki-hamppari-mättöä.

   Poista
 7. Huh mikä paikka! Jää kyllä itseltä kokeilematta! Hyvä että laitoit palautetta yritykselle niin asiaan voi puuttua. Toisaalta sokeita työntekijöitä, jos ei huomaa noita sotkuja!

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...