keskiviikko 5. elokuuta 2015

Äggskär

Oltiin viime viikolla kaveriperheen kanssa haistelemassa raikkaita merituulia ja nauttimassa aurinkoisesta päivästä Porvoon saaristossa. Saaristolinjan liikennöimä retki Äggskärin saarelle lähti jokirannasta ja kesti matkoineen noin 7 tuntia.

saaristo porvoo

Porvoon keskustasta pääsee jokea pitkin merelle tosi nopsaan.

satama porvoo

Lapset oli kuolla tylsyyteen matkalla saarelle (note to self: ensi kerralla enemmän tekemistä mukaan), mutta me aikuiset kyllä nautittiin maisemista.

risteily saaristoon

äggskärin saari

Äggskär on kertakaikkisen u-pe-a ja siellä viettäisi mielellään enemmänkin aikaa... Ja vaikka maissa oli pilvinen päivä, saaristossa paistoi aurinko lähes pilvettömältä taivaalta.

äggskär risteily

porvoo äggskär

päiväristeily äggskär

Aava, kimmeltävä meri ja nuo paljaat kalliot sekä saariston karu kasvillisuus. Rakastan! 

saaristolinja

risteilyt saaristolinja

itämeri äggskär

äggskär retki

Saaressa oli aikaa kolmisen tuntia. Siinä ehti tutkailla ympäristöä ja nauttia eväitä.

äggskär perheristeilyLeivoin retkelle kahden ainesosan Nutellakakkua, joka pomppasi heti suosikiksi. Reseptiä tulossa! Myös kaveriperheen eväslaukusta löytyi suklaakakkua, joten makeannälkää ei tarvinnut kärsiä. :)Meidän matkaseurueesta ei puuttunut vauhtia, kun mukana oli viisi poikaa: kaksi 2-vuotiasta, 4-vuotias, 7-vuotias ja 8-vuotias. :)


Porvoon kaupungin matkailulle ja saaristoliikennöijille esittäisin toiveen, että merta ja saaristoa hyödynnettäisiin matkailussa rohkeammin ja aktiivisemmin. Nykytilanne on mielestäni aika kehno, sillä Porvoon saaristoon pääsee vain omalla veneellä tai Helsingin kautta, muutamaa risteilyä lukuunottamatta. Tämä kyseinen Äggskärin risteilykin tehtiin tänä kesänä vain kaksi kertaa. Uskon kyllä, että kiinnostusta riittäisi, jos tarjonta ei olisi niin suppea. Tämäkin reissu oli niin kiva, että näitä tekisi helposti useamman kesässä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...