tiistai 18. elokuuta 2015

Eteisestä

Hip hei, eteisen kimppuun käydään ihan kohta. Keittiön viimeistelyt, pihatyöt, miehen työt ja puusavotta on vieneet aikansa... Mutta mikäs tässä suunnitellessa. :) Eteinen on ehkä meidän kodin huonokuntoisin tila, eikä todellakaan anna ovesta sisään tulijalle kovin mairittelevaa ensivaikutelmaa.


Mistään kovin pienestä pintaremontista ei ole tällä(kään) kertaa kyse, sillä vanha puulattia on taas tarkoitus purkaa kokonaan ja putsata vanhat eristeet lattian alta pois. Sen lisäksi osan meidän eteisen pinta-alasta vie vanha portaikko, josta pääsee kellariin. Portaikko lyödään kiinni, koska sitä ei koskaan käytetä ja kellariin pääsee myös ulkokautta. Näin eteiseen saadaan ehkä kolmisen neliötä lisää tilaa. Vanha kellarin oviaukko jätetään kuitenkin paikoilleen (sijaitsee keittiön puolella) ja siihen tehdään pieni ruokakomero. Seinissä olevat puupaneelit jäävät, mutta keltainen väri saa väistyä jonkun rauhallisemman sävyn tieltä. ;) Eteisen ja ruokasalin välistä oviaukkoa hieman suurennetaan ja paikalle asennetaan vanhat pariovet (jotka, btw, käytiin tänään hakemassa! ^_^ ).


Puulattia vaihtuu todennäköisesti laattaan, ihan käytännön syistä. Meillä ei ole erillistä tuulikaappia, vaan kaikki kurat ja möhnät kulkeutuvat ulkoa suoraan tähän tilaan. Puu nyt ei luonnollisesti tykkää vedestä, enkä haluaisi kaunista puulattiaa peittää matollakaan.


Olen ihaillut kauniita eteiskuvia Pinterestissä. Seinät tulevat meilläkin valkoisiksi tai korkeintaan hieman sävytetyiksi riippuen siitä millaiseen lattiaan päädytään. Säilytysjärjestelmät ovat vielä hieman mietinnässä, sillä eteisen pitäisi säilöä käytännöllisesti nelihenkisen perheen kamppeita. Mielellään niin, ettei silmiä kovasti särje... Ja eteiseen olisi tarkoitus näillä näkymin mahduttaa myös jonkinlainen siivouskomero! Ei mikään kovin helppo tehtävä, sillä eteisessä on ovet kolmella seinällä, kaksi ikkunaa, sekä yhdessä nurkassa vanha muuri, joten tyhjää seinätilaa ei liiemmin ole.


Tällä hetkellä eniten kiehtoo nämä marokkolaistyyppiset laatat, jotka sopisivat pelkistettyjen valkoisten paneeliseinien kaveriksi tosi hyvin. Ainoa miinuspuoli on hinta.. Laskettiin, että meidän noin 12 neliön eteiseen laatat maksaisivat noin 1500 euroa + rahti. Joten vinkkejä tarjouksista ja hyvistä hinnoista saa heittää. Vai täytyykö tästä lähteä Tallinnaan remonttiostoksille? ;)


10 kommenttia:

 1. Marokko-tyyliset laatat on ihania, onneksi meillä ei ole tarvetta, ihan pakko olisi saada. Laattalattia on lasten ja eläinten kanssa kätevämpi, siksi meilläkin lapset kulkee kodinhoitohuonene kautta sisään, muut voi tulla eteisen kautta missä on lankkulattia, ja silti sitäkin on suojaamassa iso matto.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, mulla on ehkä myös vähän pakkomielle niihin. MUTTA toisaalta pelkään, että kyllästyn niihin nopeasti... Että olisiko sittenkin "turvallista" valita joku neutraalimpi (=tylsempi) vaihtoehto, joka ei ala parin vuoden kuluttua tympimään? Elämä on täynnä vaikeita valintoja. :D

   Oiskin kodari, jossa huuhdella mutaiset kakrut... ;)

   Poista
 2. Näitä remppajuttuja ja muutoskohteita on kiva seurata, varsinkin kun teette itse! Minäkin tykkään noista marokkotyylisistä laatoista, etenkin tummansinisten ja valkoisten koukeroiden yhdistelmä vetoaa nyt, astioissakin. Suunnittelu on varmasti mukavin vaihe, kauniita ovat kaikki nämä inspiskuvat! Tsemppiä projektiin:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäkin tykkään lukea muiden remonteista. Pitäis nyt yrittää postata ahkerammin aiheesta, ihan senkin takia, että tänne tulisi itselle dokumentoitua kaikki remppajutut. Mun on pitänyt pitkään aloittaa tehdä sellaista remppakansiota, johon tulisi talteen KAIKKI jutut, mitä täällä ollaan tehty ja johon tulisi myös ostoskuitit, näytepalat tapeteista (myös niistä vanhoista, joita löytyy seinistä) jne. Vielä valitettavasti vain suunnitelman tasolla. :P

   Meillä on vähän pakko tehdä kaikki itse, koska mies on luonteeltaan sellainen, ettei antaisi KENENKÄÄN muun tehdä. Niin paljon on kuullut huonoa remppa- ja raksamiehistä.. Kiitti tsempeistä. Sitten kun tuo purkaminen alkaa, niin sitä tarvitaan... ;)

   Poista
 3. Noi Marokko-laatat näyttää ihanilta .) Sulla on täällä blogissas aina niin kivoja kuvia!
  terveisin oman eteisen uudistamisesta haaveileva Nelliina Mansesta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heips Nelliina! Eikö vaan näytäkin... <3 Ja kiitos!
   Ei muuta kuin eteisremppan kimppuun sitten sielläkin. ;)

   Poista
 4. Nyt kyllä iski pahanlaatuinen remonttikuume, kun kaikkea tätä luin! Ihanat laatat! Me ollaan tehty hissuksiin remonttia varmaan aina. Kestoprojekti siis. Tänä vuonna enempi tosin tuolla pihalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Remonttikuume on ihana ja kamala, yhtä aikaa! :D Ja sama homma, tämä on kyllä sen sortin ikuisuusprojekti, joka ei varmaan valmistu ikinä. Tai kun jonain päivänä saa viimeisenkin nurkan laitettua, niin sitten onkin jo aloitettava varmaan taas alusta...

   Mutta hiljaa hyvä tulee ja ajan kanssa syntyvät myös parhaat ratkaisut. :) Piha on meillä aika villi, joten sinne olisi myös kiva joskus ehtiä panostaa enemmän. Tsemppiä remppoihin! :)

   Poista
  2. Kiitos. Noin se taitaa olla, että meilläkin joudutaan aloittamaan alusta, kun loppuun päästään. :D

   Poista
  3. Onneks ideat ei lopu kesken. ;)

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...