keskiviikko 12. elokuuta 2015

Mansikkaraakakakku

Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty! Olen suunnitellut varmaan ainakin pari vuotta raakakakun tekoa. Surffaillut blogeissa, kuolannut ja hakenut inspistä. Jostain ihmeen syystä en vain saanut aikaiseksi ennen kuin nyt. Ehkä suurin syy kakuttomuuteen on meidän halpisblenderi, jonka en uskonut suoriutuvan aineksista. Kumma kyllä, kärsivällisyyden ja lusikan avulla kakkumassasta tuli oikein sileää. Kyllä mulle silti saa lahjoittaa Vitamixin. Anytime.



Kakun ohje on Syötävän hyvä -blogista, 
josta löytyy paljon muitakin houkuttelevia raakaherkkureseptejä.

Mansikkaraakakakku

Pohja
reilu desi pähkinöitä (pekaani-/saksanpähkinöitä tai manteleita)
vajaa desi pehmeitä taateleita (n. 7 kpl)
ripaus vuori-/merisuolaa

Täyte
n. 3 dl cashewpähkinöitä (muista liotus!)
2 sitruunan mehu
1 tl aitovaniljajauhetta tai 1 vaniljatangon siemenet
 1 dl (tai vähän alle) sulaa kookosöljyä
0,5-1 dl hunajaa (vegaanit esim. kookosnektaria) 
reilu 2 dl mansikoita

Laita pohjan ainekset blenderiin ja surauta tasaiseksi. Laitoin pohjaan manteleita ja saksanpähkinöitä. Pohjan tulisi olla pehmeä, muttei tahmainen. Jos taatelit ovat kuivahtaneet, niitä kannattaa hetki liottaa. Painele taikina irtopohjavuoan pohjalle (halkaisija 18 cm).

Laita blenderiin kaikki muut täytteen ainekset, paitsi mansikat ja surauttele tasaiseksi massaksi. Cashewpähkinöitä kannattaa liottaa ennen kakun tekoa n. 8 tuntia. Itse laitoin pähkinät aamulla likoamaan ja tein kakun illalla. Makeutuksena käytin agavesiirappia.

Lusikoi noin 2/3 täytteestä vuokaan pohjan päälle. Lisää mansikat lopun täytteen sekaan ja surauta blenderillä sileäksi. Lisää loppu täyte vuokaan. Siirrä pakastimeen jähmettymään pariksi tunniksi.


Kakku oli tosi hyvää! Ihanan raikasta ja hieman kirpeääkin sitruunamehun ansiosta. Tämä maistui meillä kaikille ja aion varmasti tehdä samalla reseptillä variaatioita muillakin marjoilla, kuten Lotan blogissa.


Aurinkoista ja lämmintä loppuviikkoa!

8 kommenttia:

  1. Vitamixiä puolet halvempi vaihtoehto on Rawmix! Sitä on paljon kehuttu ja meillekin se kotiutui n.kuukausi sitten. Paljon olen jo testaillut ja hyvin toimii! Onkin pitänyt postausta kirjoitella, mutta en ole ehtinyt vielä. Mutta siis pähkinämaidot ja smoothiet jäisistä marjoista onnistuu kuin unelma! ;)

    Linkistä voit kurkata tosi hyvän ohjeen valkosuklaa-mansikkaraakakakkuun, suosittelen kokeilemaan tuota ohjetta! ;)
    http://jotaintekemista.blogspot.fi/2015/07/valkosuklaa-mansikkaraakakakku.html

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, Rawmix on ollut mielessä myös. Ja Omniblend. Ja olikohan joku muukin... Mutta kun ei osaa päättää, enkä ole niin paljoa perehtynyt vaihtoehtoihin tällä hetkellä. Vitamixin pitkä takuuaika on se, mikä houkuttaa. :)

      Kiitti reseptivinkistä!

      Poista
  2. Oiii, miten herkullisen näköinen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikä vain näköinen, Johanna. Tuo oli tosi hyvää! :)

      Poista
  3. Kiva että tykkäsit ja sait kyllä kauniin kakun aikaiseksi. Tästä se sit lähtee! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Lotta! Tästä se sit lähtee, indeed! ;D

      Poista
  4. Ihana kakku! Olen jokusen raakakakun tehnyt, mutten taas aikoihin..Sait innostuksen heräämään uudestaan, kiitos:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No hei, ei muuta kuin blenderi laulamaan! Hyväksi testattu ohje. ;)

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...