keskiviikko 16. syyskuuta 2015

TravelHousePorvoo - Lauantai

Yhteistyössä Visit Porvoo

Travel House Porvoon lauantain päiväohjelma oli räätälöity kullekin perheelle omien mielenkiinnon kohteiden ja toiveiden mukaisesti. Oli ratsastusta, tutustumista Bosgårdin luomutilaan, tanssikoulua, lastenvaatteita jne.


Me saimme kylään virolaisen valokuvaaja Krista Kõivin perheen. Krista itse asuu perheineen 1930 -luvulla rakennetussa talossa, jonka he ovat remontoineet todella upeaksi. Kristan blogissa voi käydä lukemassa ja katselemassa kuvia kauniista kodista ja remonteista, joita he ovat tehneet. Krista on myös koonnut YouTubeen videon siitä miten autioituneesta, huonokuntoisesta talosta on vuosien myötä kuoriutunut tunnelmallinen lapsiperheen koti. Myös perheen Porvoon reissusta löytyy video.

Patu odottaa vieraita.

Aamulla vähän jänskätti, koska meille oli Kristan perheen lisäksi tulossa myös paikallislehden toimittaja tekemään juttua. No, jännitys haihtui sen sileän tien, kun juttuun päästiin. Mutta sen verran paljon meillä sitä juttua sitten riittikin, että unohdin (!!!) ottaa vieraiden paikalla ollessa kuvia... Varsinainen bloggaaja. ;)

Vieraille tarjoiltiin - mitäs muutakaan, kuin paikallisia Brunbergin herkkuja.


Tehtiin kierros meillä ja kerroin tämän talon vaiheista ja niistä remonteista, joita meillä on tehty. Oli hauska huomata, miten samanlaisia ajatuksia meillä on vanhassa talossa asumisesta, remonteista, sisustuksesta ja haaveista. Myös molempien kotien historiat ovat mielenkiintoisia. Tässä meidän talossa on yhdessä vaiheessa ollut vesivoimalan työntekijöiden asuntoja. Kristan ja Kallen talossa on puolestaan asunut sairaalan työntekijöitä.


Kotikierroksen jälkeen vein vieraat tutustumaan Porvoon Wanhaan Rautakauppaan ja sen vieressä sijaitsevaan Wanhan Aseman Makasiinipuotiin.
Lounasta nautittiin hienostuneessa Haikon kartanossa.


Oma jälkikasvu oli harvinaisen villillä tuulella, joten mulla oli täysi työ pitää pojat edes joten kuten pöydän ääressä. Ja totta kai aina silloin, kun pojat pistää parastaan, on toinen aikuinen kiinni omissa velvollisuuksissaan..


Onneksi käsilaukun pohjalta löytyy yleensä aina jotain pientä viihdykettä..


...no ainakin toiselle. Toinen piirsi sormella seinään kynän ja paperin puutteessa.


Lounaan jälkeen kurvattiin takaisin kotiin, että ehdin nukuttaa Viljon päikkäreille ennen kuin ohjelma jatkui iltapäivällä Rönnäsissä, joka on itse asiassa naapurikaupungin, Loviisan puolella (osoite: Merikaari 1, Isnäs). 


Rönnäsin alueelta löytyy 16 vuokrattavaa mökkiä ja huvilaa. Aktiviteetteja kaipaavalle on tarjolla mm. vene-, melonta- ja kalastusretkiä, sekä välinevuokraamo. Tarjoilut voi tilata Cateringista.

Paikka on tosi idyllinen ja rantasauna tilava ja siisti. Täältä olisi kyllä tosi mukavaa vuokrata mökki joskus! Italialaisvieraat haukkoivat henkeään, kun paikka oli niin kaunis ja tasainen, heillä päin, pohjois-Italiassa, kun on maisemassa aina vuoria, heh... :D


Pienen välipalan jälkeen hypättiin soutuveneeseen, tartuttiin airoihin ja käytiin vähän tsiigailemassa maisemia meriltä käsin.Yllättävän hyvin se Viljokin pysyi veneessä paikoillaan. Mutta kun rantaan päästiin, niin vauhtia riitti taas... Onneksi mies ehti liittyä seuraan, niin sain Viljon perässä juoksusta pienen tauon. ;)


Ulkoaktiviteettien jälkeen jatkettiin sisällä mökissä


Onnillakin oli mukana piirrustuslehtiö ja kynä, ei tarvinnut sormea kuluttaa.. ;)


Ja kylläpä ulkoillessa tuleekin nälkä. 
Herkkupäivällistä syötiin rantasaunalla, nam.


Mökillä lämpesivät vielä saunat ja paljut, mutta väsy vei meidän pientä elohopeaa, joten oli pakko lähteä kotiin päin. Peltojen yllä leijui kaunis sumu ja nähtiinpä kotimatkalla pari kauristakin.


Ja tässä vielä linkit muiden osallistujien blogeihin:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...