keskiviikko 9. syyskuuta 2015

TravelHousePorvoo - Perjantai

Yhteistyössä Visit Porvoo

Perjantai oli aikamoinen hulinapäivä, mutta tosi kiva sellainen. Aamu oli ihan mieletön, hieman usvainen, mutta aurinkoinen. Kävin heittämässä Onnin kouluun ja sen jälkeen ajeltiin Viljon kanssa Maariin tapaamaan muita ryhmäläisiä.


Maarissa meitä odotti myös turistiopas, jonka johdolla lähdettiin käppäilemään kohti kirkkoa. Lapset saivat kukin pullon saippuakuplia, joka oli jälleen kerran ainakin Viljolle tosi mieluinen viihdytyskeino. ;)Tiesittekö, että Porvoossa on kaupunkipyörinä päheät Jopot, joita voi vuokrata kesäaikana?! Koska kaupunki on tosi kompakti, näillä ehtii tosi näppärästi moneen paikkaan. Myös maastopyöriä on tarjolla niitä kaipaaville. Ja kuten tuolla ylempänä näkyykin, niin fillarin perään on mahdollista saada myös kärry perheen pienimmille. Ja syyskuun loppuun asti on vielä omalla fillarilla mahdollisuus osallistua opastetulle pyöräretkelle!


On aina ilahduttavaa huomata, miten välittömiä lapset ovat. Kielimuurista huolimatta touhut sujuivat yhdessä oikein hyvin. Vaikka kyllä Viljo yritti kommunikoida puhumalla jotain ihan omaa kieltä. :D 


Ja kuten sanottu. Porvoossa on varmasti jokaiselle jotakin. Kauneus on katsojan silmässä, eikä pidä vähätellä niitä elämän yksinkertaisimpia asioita. ;) Muut menivät ihailemaan kirkkoa sisälle, me ihailtiin lätäkköä, kunnes sain seuralaiseni taas houkuteltua eteenpäin. 


Ehdittiin me kirkkoon sisällekin, piipahtamaan. Ja se on kyllä upea. Menkää ihmeessä käymään, jos teillä on siihen joskus mahdollisuus!Kirkolta jatkettiin matkaa alas Raatihuoneentorille.
Kierroksen jälkeen oli aikaa kierrellä omaan tahtiin vanhassa kaupungissa. Suunnattiin monen muun kanssa herkkuostoksille Brunbergille. Minä, vanhana konkarina tietysti, osasin ensimmäisenä suunnistaa maistelukipoille.. Eräs ruotsalainen tyttö katseli silmät pyöreinä, kun näki minun laittavan suklaata suuhuni. Kaupassa! Kuiskasin tytölle, että "du får smaka" ja voi sitä iloa ja ihmetystä: "Kan jag smaka!?!". ;) Jep, Brungerin myymälässä on aina maistiaisia tarjolla, sinne vaan!

Suupielet suklaasta ruskeina (arvatkaa kellä?) olikin aika siirtyä lounaalle. Tällä kertaa Taidetehtaan ravintola Vitriiniin. Miljöö on i-ha-na! Vanha, tehdasmainen ja avara tila tiiliseinineen. Todella tyylikäs. Monta sortimenttia sisältävä buffetlounas kustantaa kympin, joten ei todellakaan paha. Autoilijoille vinkkinä, että Taidetehtaan parkkihallissa on tunti ilmaista parkkiaikaa.

Lounaan jälkeen kurvattiin kukkakauppaan, koululaista hakemaan ja kotiin. Viljo nukahti autoon kuin tilauksesta, joten mulla oli hieman aikaa siivoilla kotona. Meille oli seuraavana päivänä tulossa eräs osallistujaperhe, sekä paikallislehden toimittaja kyläilemään ja kotona vallitsi tyypillinen kaaos... Päikkäreiden jälkeen hypättiin taas autoon ja kurvailtiin jokirantaan. Lähdettiin pienelle jokiristeilylle Fredrika-laivalla.Jokiristeily oli ensimmäiseni. Ikinä. En tajua, miten olen onnistunut asumaan tässä kaupungissa vuosia osallistumatta kertaakaan sellaiselle, vaikka niitä seilataan kesäaikaan päivittäin. Kippari Ari Kautto on tosi hauska ja kokenut joki- ja merikarhu, jonka kyydillä muuten mentiin vasta joku aika sitten sinne Äggskärillekin. Tämä mies tietää ihan valtavasti Porvoosta ja kaikesta veneilyyn liittyvästä näillä vesillä ja kertoo ne sujuvasti useammallakin kielellä. Mukana kulkee tietysti kiltti laivakoira. :)


Ranta-aitat ovat vaan niin upeat ja joelta käsin ne näyttäytyvät parhaimmillaan.Silmiä hiveleviä maisemia.   Laivojen lähtöpaikka Jokikadulla on laitettu tosi kauniiksi.


Risteilyn jälkeen käytiin taas vähän kotosalla vaihtamassa vaatetta ja haukkaamassa pientä välipalaa ennen illallista, joka perjantaina nautittiin ravintola Seireenissä. Meille oli tarjolla pizzabuffet, joka yllätti erittäin positiivisesti. Paikan kiviuunipitsat olivat maukkaita, ohutpohjaisia ja rapeita, ja hei - jopa meidän vieressä istuneet italialaisvieraat kehuivat näitä pitsoja! Ja jos jollain on oikeus arvostella pitsoja, niin italialaisilla. ;)


Jälkkärinä herkuteltiin annospavloveilla, mmm... Taivaallista. Ja mä muuten tiedän mihin mennään seuraavan kerran syömään, kun haluan varmistaa, että saan syödä ruokani rauhassa ja lämpimänä. ;) Seireenissä on nimittäin tosi kiva leikkinurkkaus lapsille, jossa viihdyttiin vielä pitkä tovi ruuan jälkeen.


Muistattehan, että muiden Porvoo-postauksia voi käydä lukemassa näistä blogeista:

3 kommenttia:

 1. Pakko tulla kommentoimaan, googlettamalla löysin postauksesi Tammisaaren unikoulusta. Meillä on tällä hetkellä kotona 8kk vanha tytskä joka ei ole elämänsä aikana nukkunut kolmen tunnin yhtäjatkoista pätkää pidempään, viimeiseen 3 kuukauteen pisin pätkä on ollut tunnin. Joten kuten arvata saattaa HIUKAN aletaan olemaan väsyneitä. Saatiin kuitenkin lähete Tammisaareen ja nyt odotellaan Marraskuuta että päästään sinne. Tuntuu että monelle on todella vaikea ymmärtää että se unenpuute vaikuttaa ihan arkipäiväisiin asioihin niin meidän vanhempien kuin pienen lapsenkin kohdalla. Ei ole kerta eikä kaks kun oon kuullut että "vauvojen kuuluukin heräillä" tai olevani huono äiti kun edes harkitsen unikoulun tapaista kidutuskeinoa.. Oli lohduttavaa lukea sun teksti ja kuulla ettei siellä Tammisaaressa ketään kiduteta ;) Niin ja ettei olla ainoita jotka näiden asioiden kanssa kamppailee. Nyt odotellaan malttamattomina ja väsyneinä että mekin päästään Tammisaareen ja voi josko meidänkin yöt edes vähän helpottaisi :) Joten pointti oli kai että kiitos kun jaoin teidän kokemuksen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi että! Onpa ihanaa kuulla, jos niistä mun kirjoituksista on yhtään apua, tukea, lohtua tai mitä vaan kellekään. Silloin niiden kirjoittaminen on ollut vaivan väärti!

   Valvominen on kamalaa, sitä ei voi kukaan, siis KUKAAN tietää millaista se on, ellei ole itse kokenut. Pitkään jatkunut väsymys vaikuttaa ihan kaikkeen elämässä, sitä on turha kieltää. Ja joku nukuttu yö siellä täällä ei auta jaksamaan, jos lapsi ei nuku. Joten kaikki sympatiat sinne, mä niin tiedän mitä se on. Kaikki nuo kommentit "vauvojen kuuluukin heräillä" jne... tiedän miten pahalta niitä on kuulla, koska niissä ei ole MITÄÄN järkeä, mutta yritä ajatella, että ne ihmiset ei tiedä yhtään mistä puhuvat. Yrittävät kai omalla tavallaan lohduttaa tai jotain. Vain toinen äiti tai isä, joka on joutunut valvomaan joskus, voi tietää. Ja nimenomaan tarkoitan sitä pitkäkestoista valvomista, en satunnaista yökukkumista. Koska siitä pääsee nukuttuaan taas yön-pari hyvin. En halua pelotella, mutta musta tuntuu, että meidän Viljon valvominen jätti jotkut jäljet. Olen kyllä varmasti toipunut valvomisesta, mutta "entiselläni" en ole. Esimerkiksi jos nykyään herään yöllä lapsen ääneen, niin sydän alkaa hakata ja tulee ihan fyysisiä oireita. Mutta se varmaan ottaa aikansa.

   Mahtavaa, että olette menossa Tammisaareen. Olen varma, että saatte sieltä avun! Toivotaan, että tulee vaikka joku peruutuspaikka, että pääsisitte jo ennen marraskuuta. Tsemppiä kovasti sinne ja tule ihmeessä kertomaan unikoulun jälkeen miten kävi. :) <3

   Poista
  2. Olin alkuun tosi epäileväinen koko unikoulua kohtaan ja vaikka sinne oli päätettykin mennä niin silti sitä mietti monien kommenttien takia onko päätös sittenkään oikeia. Sun tekstit luettuani jopa hiukan innostuin unikoulusta. Saa taas ihan eritavalla jaksamaan vaikka 2 kuukautta tuntuukin pitkältä ajalta. Joten kyllä on ollut kirjoituksistasi apua, kiitos! :)

   Mä tulen kertomaan sitten kuinka meijän käy. Toivottavasti hyvin!

   Mulla on eräs ystävä joka on myös valvonut lapsensa kanssa yli vuoden. Nyt ovat nukkuneet hyvin jo yli puoli vuotta ja silti hänestä kuulemma tuntuu että on koko ajan väsynyt ja nukkuminenkin on vähän mitä on. Joten taitaa se unettomuus tosiaan jättää aika pysyvät "arvet". :(

   On kyllä totta että kukaan ei voi ymmärtää miltä tää tuntuu jos ei oo käynyt samaa läpi. Liian usein kuulee niitä "oon mäkin väsynyt, meillä oli vähän huono yö" kommentteja, samalla kun itse toivoo että olispas joskus edes vähän hyvä yö :D

   Tulen kertomaan kuinka meidän käy unikoulussa viimeistään sitten marraskuussa, toivottavasti aikaisemmin ;) kiitoksia tsempeistä <3

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...