torstai 22. lokakuuta 2015

Afrikkalainen linssipata

Tapahtui tässä eräänä päivänä. Olin lasten kanssa kotona autottomana ja mies tulossa töistä kotiin. Kaikilla kiljuva kiukkunälkä ja jääkaappissa valon lisäksi lähinnä ketsuppi ja nahistunut salaatti. Pakastimessa mansikoita. Tuijotin vuoronperään tyhjään jääkaappiin, pakastimeen ja kuivakaappiin. Pään päällä iso kysymysmerkki. Olin jo vähällä tarttua luuriin ja pyytää töistä palaavaa kurvaamaan mäkkärin kautta, kunnes törmäsin GoGreenin sivuilla Afrikkalaisen kikhernepadan ohjeeseen. Sehän kuullosti jännältä. Ja avot, meiltä löytyi kaikki muut ainekset, paitsi appelsiinimehu. No täytyyhän sen nyt onnistua ilman sitäkin, joten hihat ylös ja hommiin.

Siinä kokkailun lomassa huomasin, että kikherneiden sijasta laitoin pataan vahingossa linssejä. Mutta nehän sopikin siihen kuin saparo kinkkuun! Reseptistä poiketen lisäsin myös valkosipulia ja currymausteen sijaan currytahnaa sekä chilipippurin sijaan tuoretta chiliä.


Lopputulos oli rumuudestaan huolimatta niin hyvää, että ansaitsee tulla nähdyksi ja kuulluksi täälläkin. Lapsillekin maistui (paitsi Viljolle, joka ei sinä päivänä tykännyt oikein mistään).

Afrikkalainen linssipata

öljyä
n. 3 dl punaisia linssejä (säilyke- tai kuivatut, meillä oli säilykkeitä)
1 sipuli
pari kynttä valkosipulia 
n. 800 g tomaattimurskaa (meillä yrttimaustettua Muttia)
2 dl vettä
puolikas kasvisliemikuutio
3 rkl sokeroimatonta maapähkinävoita
2 rkl curry(tahna)a
oreganoa
puolikas chili (tai chilimaustetta)
pippuria ja tarvittaessa suolaa
kourallinen cashew-pähkinöitä

Kuullota sipuli, valkosipuli ja chili öljyssä kattilassa. Lisää huuhdellut säilykelinssit tai keitetyt linssit. Lisää tomaattimurska, vesi, liemikuutio ja maapähkinävoi, sekä mausteet. Sekoita ja anna kiehahtaa. Hauduttele hissukseen n. 15 min. ja keitä lisukkeeksi riisiä. Lopuksi heitä sekaan pähkinät.


Sellaista täältä linssicornerista tänään. Illanjatkoja!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...