lauantai 10. lokakuuta 2015

Ärsyttävät, ihanat kissat


Aamulla sänkyyn hyppää kehräävä, valkoinen karvapallo. Hiipii hiljaa viereen, tökkää kostealla nenällä poskeen ja puskee kättä vaativasti: silitä! Talloo peiton päällä aikansa edestakaisin, kunnes käpertyy tyytyväisenä kerälle, osittain jalkojeni päälle.

Ihana Patu, ajattelen.


Myöhemmin päivällä Patu kulkee levottomana edestakaisin ja mouruaa ulko-oven edessä. Kissa tottui kesällä siihen, että sai olla silloin tällöin pihalla muiden mukana. Nyt sinne pitäisi päästä jatkuvasti. Vaikka ovi ei aukea, kissa ei säästele ääntään. Alkaa pidemmän päälle käydä hermoon tuo vonkuminen ja monkuminen.

Aaaaaaaargh, maailman ärsyttävin kissa, ajattelen.



Illalla alakerrassa kissoilla on riehakkaat iltavillit. Katit vaanivat, painivat, purevat ja hyppivät. Viihdyttävää. Ohimennen Pipsa käy terottamassa kynsiään kylppärin ovenpieleen, juuri siihen kohtaan, josta tapetti on jo valmiiksi ihan riekaleina. Kiitos kissojen. Hätyytän kissan pois tapetin kimpusta ja käyn vessassa. Jalkapohjiin tarttuu kissanhiekkaa. Niin, onhan siitä edellisestä imuroinnista jo muutama tunti. Tumma paita on ihan täynnä kissankarvaa. Pyykkitelineellä on kuivumassa huppari, jonka roikkuvaa narua Patu puree ja saa vedettyä koko hupparin lattialle. 

Aaaaaaaarggggh, nuo kissat saa mut hulluksi!!




Hetken kuluttua olkkarissa telkkaria katsellessa kissat on rauhoittuneet ja ottavat vakkaripaikkansa sohvalla. Pipsa kiepsahtaa kerälle miehen selän taa selkänojan päälle ja Patu tulee syliini kehrämään, talloo tassuillaan pentumaisesti, painaa päätä kainaloon, näyttää maailman söpöimmältä ja nukahtaa.

Meillä on maailman ihanimmat kissat, ajattelen.


ps. Ihana ärsyttävä Blogger, mulla kärähtää sun kanssa hihat just nyt.

3 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Miten usein mä olen itseäni soimannut siitä, että olisin miettinyt vielä tarkemmin noiden karvapalleroiden hankkimista... ;) Ja vastaavasti taas miettinyt, että olipa onni, että saatiin just nuo. :D

   Poista
  2. Sama juttu, meillä alle vuoden ikäiset kissasisarukset. :)

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...