lauantai 24. lokakuuta 2015

Kotka: Merikeskus Vellamo

Yhteistyössä Kaakko135.


Syyslomalla tehtiin pieni reissu kaakkoon. Ensimmäinen etappi sijaitsi Haminassa, josta matka jatkui seuraavana päivänä naapurikaupunkiin Kotkaan. Kotkassa meillä oli kaksi kohdetta, joihin oli tarkoitus tutustua päivän aikana. Koska kuvia kertyi noin miljoona, jaan kohteet omiin postauksiinsa. Ensin vierailimme Kantasatamassa sijaitsevassa Merikeskus Vellamossa. Vellamosta löytyvät Suomen merimuseon ja Kymenlaakson museon näyttelyt.Koska meidän perheen menot rytmitetään aina ruokailujen mukaan, kierros alkoi luonnollisesti lounaalla Merikeskuksen ravintola Laakongissa. Ravintola tarjoilee lounasta viikon jokaisena päivänä (myös viikonloppuna).


Tarjolla oli ilahduttavan monipuolinen salaattipöytä, keitto, sekä kasvis- ja lihavaihtoehdot. Lounaaseen kuuluu aina myös jälkiruoka, sekä kahvi tai tee.Ravintolasta avautuvat näkymät isolta ikkunaseinältä satamaan.Ravintolasta on käynti suoraan narikan kautta museon puolelle.Ennen museokierrosta meille vinkattiin lasten työpajasta, johon pojat ehtivät vielä mukaan. Satuttiinpa sopivasti paikalle! Pojat askartelivat hienot purjeveneet muistoksi. Vellamossa tuntuu muutenkin tapahtuvan koko ajan kaikenlaista mielenkiintoista. Seuraa Vellamon Facebook-sivua täällä, niin pysyt ajan tasalla!Seuraavaksi ohjelmassa oli akrobatiatuokio.. ;)Sitten museokierrokselle! Näytteillä on mm. perämottoreita eri aikakausilta, soutu-, purje- ja moottoriveneitä ja kaikenlaista vesillä liikkumiseen liittyvää.Museon näyttelyihin tutustuminen oli myös meidän pojista tosi mukavaa ja kiinnostavaa. Näyttelyissä on otettu hienosti lapset huomioon ja sieltä löytyykin yllättävän paljon toiminnallisia pisteitä. Kaukana ovat ne ajat, kun ikävystyttävissä museoissa vain ihmeteltiin ikkunan takaa historiallisia esineitä joihin ei saa koskea..

Erilaisten solmujen harjoittelu oli partiolaisen mieleen. Myös purjeveneen purjeiden nostamista ja laskemista sai kokeilla. Lapset voivat myös seurata näyttelyssä Laivakoira Vellun jälkiä ja suorittaa pieniä tehtäviä. Ja muuten, alle 18 -vuotiaat pääsevät Vellamoon veloituksetta!


Viljo, pieni automies ihastui ikihyviksi vanhaan vesitasoon, tarttui puikkoihin ja antoi äidille kyydit.Simulaattorilla voi testata meripelastustaitojaan.


Näyttelyt ovat tosi monipuolisia ja aikaa kuluu helposti useampi tunti. Tuolta löytyy käytännössä kaikki, mitä merenkulkuun voi kuvitella liittyneen vuodesta keppi ja kirves, aina tähän päivään saakka!


Merivartiostolla on tietysti myös tärkeä asema Suomen vesistöillä.


Kymenlaakson museon näyttelyistä löytyi myös vaikka mitä mielenkiintoista nähtävää alueen historiasta.

Leikkiä...


...tietoiskuja...ja pelejä. Vain muutamia mainitakseni.


Merikeskus Vellamoa voidaan kyllä lämpimästi suositella koko perheen kohteeksi. Aikaa kului useampi tunti ihan huomaamatta. 


Seuraavaksi tutustutaan erääseen kohteeseen Kotkassa, joka sai meidän perheen jäsenet haukkomaan henkeä ihastuksesta!

2 kommenttia:

  1. Sinulle on haaste minulta blogista www.lapsiarki.blogspot.fi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi, kiitos Mirva! Täytyypä käydä hakemassa! :)

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...