tiistai 13. lokakuuta 2015

Menkää metsään

Nykyihminen alkaa huolestuttavasti erkaantua luonnosta. Huomaan sen itsestäni ja omista lapsistani. Viime lauantaina tehtiin pieni retki tuohon lähimetsään ja kylläpä oli mukavaa. Lapset nautti, äiti nautti. Ihana hiljaisuus ja rauha. Mieli lepäsi. Oikeastaan olisi ollut kiva olla ihan ilman mitään nykyajan laitteita. Otin kännykän kuitenkin varuiksi, jos jotain sattuu ja sillä napsin nämä tärähtäneet kuvatkin. Mentiin just niin hiljaa, että Viljokin jaksoi kävellä. Saatiin saaliiksi vain kourallinen nahistuneita suppilovahveroita, mutta jotain muuta paljon tärkeämpää. Viljo vielä sunnuntaiaamuna viereen kömpiessä muisti: "äiti, oltiin eilen kivalla retkellä"


Tuo "meidän" metsä on ihana. Sieltä löytyy rehevää sekametsää, hämärää havumetsää, sammalpeitteisiä mättäitä, mäkiä, polkuja ja isoja kallioita, joilla kasvaa jäkälää. Oikea satumetsä, joka saa mielikuvituksen laukkaamaan. Pitäisi mennä useammin, oikeasti. Menkää tekin metsään, se rentouttaa!

6 kommenttia:

 1. Tää on niin totta, metsä elvyttää! Ja pienetkin eväät riittää ainakin meidän lapsille, pääasia on että retkelle mennään ja vähän seikkaillaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä Anne! Eväät tuntuvat olevan meidän pojille tärkeä juttu, mutta niiden ei tartte olla kummoiset. Viljollekin riittäisi vaikka paketti rusinoita ja jotain juotavaa. :) Ja voi miten paljon kaikkea jännää nuo sieltä bongasivatkaan. :)

   Eikä oo muuten yhtään paha käydä metsässä ilman lapsiakin... se se vasta elvyttääkin! ;)

   Poista
 2. Huah, meillä metsä alkaa melkein etupihalta... mutta... nyt jo kahteen kertaan siinä lähistöllä nähty karhu! Mä en uskalla mennä enää ollenkaan ja alkaa jo pelätä omalla pihalla olemistakin, pimeällä etenkin.
  Mä kyllä tykkäisin metsäretkistä lasten kanssa.
  Amy

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Käääk! Ymmärrän hyvin, että ei tee mieli mennä metsään.. Tässä meilläkin on kyllä ties mitä vipeltäjää, villisioista kettuihin ja supikoirista hirviin. En kyllä niihinkään haluaisi törmätä, mutta ei ne silti ihan niin pelottavia ole kuin karhu! Pidätte vaan mennessänne tarpeeksi kovaa meteliä, niin karhu lähtee karkuun. ;) Tai toivotaan, että se uinahtaa pian talviunille. :)

   Poista
 3. Eväät ja pihalla syöminen - aina toimii :)

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...