keskiviikko 28. lokakuuta 2015

Perinteiset pinaattiletut

Lihaton lokakuu on edennyt kivasti ja loppusuorallahan tässä jo ollaan. Kuukauden aikana on tullut tehtyä tuttavuutta niin moniin maukkaisiin kasvisruokiin, että entiseen ei ole paluuta. Lihaa ei hylätä, mutta kasvisruoalla tulee jatkossa olemaan tässä perheessä aiempaa merkittävämpi rooli ja ruokalista on varmasti paljon entistä monipuolisempi. Myös lihan laatuun tulee varmasti kiinnitettyä enemmän huomiota. Tervetullutta tässä kuussa on ollut oppia käyttämään hyviä, kasvisperäisiä proteiinin lähteitä korvaamaan lihaa ja kanaa.

Ja onhan meillä herkuteltukin. Viime aikoina aika usein ihan perinteisillä pinaattiletuilla, joten tässäpä ohje, joka on kopsattu ihan pakastepinaattipussista. :) Pinaattiletuissa nyt ei sinänsä ole mitään ihmeellistä, mutta koska ne vaan on NIIIN hyviä, niin laitan ne tännekin. Puolukkahillon kanssa namnam. Me ollaan tehty suosiolla kaksinkertainen taikina, tuo puoli litraa nimittäin ei tässä perheessä riitä mihinkään... Näillä ei sitten ole mitään tekemistä kaupan mauttomien ja kuivien kumilettujen kanssa, jotka muuten pitäisi kieltää lailla!


Pinaattiletut

150 g pakastepinaattia
5 dl maitoa
2 munaa
3 dl vehnäjauhoja
0,5 tl suolaa
voita/öljyä paistamiseen


Aurinkoista keskiviikkoa!

6 kommenttia:

 1. Itsetehdyt pinaattiletut ovat NIIN hyviä!
  Pitäisi vielä keväällä kokeilla nokkosista, mutta jotenkin joka vuosi se vaan jää.. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on! Ai että tosiaan, nokkosistahan tulis myös oikeita superhyperlettuja! :D Täytyypä koittaa muistaa, kun ei tullut kuivattua nokkosta viime kesänä jemmaankaan. :)

   Poista
 2. Pinaattiletut ovat herkullisia. Syön letut aina omenamarmeladin/hillon kanssa. Niin on tullut tehtyä ihan lapsesta asti. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmasti hyvää myös omppumarmeladin kanssa. Nam. :)

   Poista
 3. Kuullostaa hyvältä, näitä täytyy kokeilla! Ja noita sun kasvisruoka ohjeita täytyyy kyllä testailla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, testaile ihmeessä! Pinaattiletut on kyllä ihan vähintään yhtä hyviä, kuin tavalliset, mutta vielä monin kerroin terveellisempiä. :)

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...