maanantai 2. marraskuuta 2015

Taiteellinen taapero

Olen tainnut useammin kuin kerran mainita meidän lasten taiteellisista taipumuksista. Erityisesti kuvataide on molempien poikien mieleen ja ovatkin tuossa omassa lajissaan äärimmäisen lahjakkaita. Ei ole oikeastaan väliä, onko kädessä pensseli, kivi tai vaikkapa tussi. Kaikilla niillä on saatu aikaan kaunista jälkeä. Autoon, seiniin, lattiaan, huonekaluihin ja tekstiileihin. Joskus ihmeen kaupalla jopa paperiin ja nyt viimeisimpänä tietokoneeseeni. Miehen tietokoneella Viljo jo harjoitteli luonnoksiaan, mutta itse taideteos syntyi kauniilla, kevään ensi auringonsäteet mieleen tuovalla keltaisella tähän koneeseeni. 
Hän oli oikein osannut avata tietokoneen kannen, painaa virtanappia ja kokeilipa salasanaakin kirjautuakseen sisään, kunnes on - todennäköisesti suuren, taiteilijoille luonteenomaisen inspiraation vallassa päättänyt värittää tylsääkin tylsemmän näytön iloisen keltaiseksi. 

Upeaa, eikö? Halkean ylpeydestä. 
Oikea ihmelapsi tuo meidän Viljo.

18 kommenttia:

 1. Heheh voi ihanaa! :D ♥ Pikku-Picasso :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun ensimmäinen ajatus, kun koneen näin, ei kyllä ollut, että voi kun ihanaa... ;) :D

   Poista
 2. Ja ajattele,sulla on nyt täysin yksilöllinen ja uniikki omppu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, Katja! Näinhän se olisi varmaan pitänyt ottaa. Mutta ONNEKSI tussi lähti... eniten hirvitti tuo näyttö, koska nuo kannethan nyt ei käyttöön vaikuta. Vaikka ehkä joissain työtilaisuuksissa olisivat saattaneet herättää huomiota. ;)

   Poista
 3. Näytönkin...? Oh my... Haluaako joku vakuutusyhtiö taidekokoelmiinsa? Sus-anna.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oh yes, näytönkin! Vaan onneksi lähti pois!! Nyt on ihan putipuhdas kone, eikä tarvinnut vakuutusyhtiötä tähän. Huh.

   Poista
 4. ai teiltä löytyy yhtä innokkaita taiteilijoita kuin meiltä :D täälläkin on koristeltu tylsä valkoinen nahkasohva, tietokokeita näyttöineen, nojatuolin kylkeen ilmestyi kaunista jälkeä, seiniin ja lattiaan jajajaja...mut hei, ollaan onnellisia luovista lapsukaisista ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ah, kuullostaa ihanalta! Ja joo, onhan tosiaan meilläkin sohvat sun muut piirrelty. Nahkasohva onkin vaan sit vähän hankalampi kuin tuo kangassohva, johon saa irtopäällisiä!

   Ja juu, eihän lasten luovuutta sovi tukahduttaa. ;)

   Poista
 5. Ihana ♥ Voin uskoa sen tunteen kun voi lähes HALJETA ylpeydestä tai muista tunteista :D ps. toivottavasti jotkut tietsikkavalmistajatehtailijat nyt ymmärtää lanseerata lapsille helppokäyttöiset ja värikkäät tietokoneet! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nimenomaan!! ;D Hei, valmistajat vois tosiaan otta onkeensa tuosta. Muumiläppäri on niin lääst siison. :)

   Poista
 6. Voi apua...ihana. Kyllä nää taiteelliset lapset on mahtavia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö! ;) Kyllä tää nyt jaksaa huvittaa, kun töhr... anteeksi, taideteokset lähti pois. Jos ei olisi lähteneet, niin... en uskalla ajatella. :D

   Poista
 7. Ei jestas mä repesin täällä...
  Viljo!!!

  Amy

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäkin repesin kun näin. Mut vähän eri tavalla. :D

   Poista
 8. Tuli näistä kynänjäljistä mieleen..onko lapsille, tai siis ihan pienille jotain omia kyniä? Sellaisia vesiliukoisia ja myrkyttömiä? Olen yrittänyt googletella, kun kummitytön vanhemmat vinkkasivat joululahjatoiveena ensikynät 1,5-vuotiaalle. Mä oon niin pihalla kaikkien muksujen juttujen kanssa. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Öh, siis joo. On kai? Mä oon tosi huono näissä, meiltä löytyy kyniä ties mihin lähtöön... ainakin jotkut vahakynät ja puuvärit nyt ainakin. :P Kirjakaupasta varmasti löytyy ainakin! :)

   Poista
 9. Voi Viljo!!! :D Mutta hyvä, että lähti pois! Läppäri on meillä ainoa tavara minkä sutttaamisesta voisin lukittautua vessaan ja päästää suustani muutamat vps:t. Seinien ja senkkien suhteen olen luovuttanut, mattokin on maalissa ja aiemmin niin kauniit puulelut tuunattu ja teipattu uuteen uskoon, mutta tämä ainoa harrastukseni ja viihdekeskukseni..siihen kun ei kukaan vain kajoaisi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No nimenomaan! Läppäri on pyhä. Kaikki muut paikat onkin sitten töhritty ja revitty joko lasten tai kissojen toimesta. :D Tässä sattui nyt vaan olemaan onnea, että kirjoituspöydän kynäpurkissa ei ollut tuon jytympää tussia saatavilla... ;)

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...