tiistai 10. marraskuuta 2015

Shuttlella Tallinnaan

Yhteistyössä Tallink Silja


Käytiin reilu viikko sitten miehen kanssa pienellä hermojen (ja korvien) lepuutuslomalla Tallinnassa. Kahdenkeskistä aikaa ei kovin usein ole, joten tilaisuuden koittaessa siitä pitää ottaa kaikki ilo irti. Perjantai-iltapäivästä sunnuntai-iltaan silkkaa rentoilua, herkuttelua, eikä yhtään kitinää! Tai no, ainoat kitinät heti alkumatkasta kuultiin allekirjoittaneen suusta (miesparka) ja syykin oli ihan itse aiheutettu. Olin painanut visusti mieleeni laivan lähtöajan: "14.30. Ihan huippua! Tallinnassa on siis monenmonta tunnelmallista tuntia jo heti perjantai-iltana. Yes!".Terminaaliin päästyämme iski tajuntaan ihmetys: miksei täällä ole ketään muita, vaikka laiva lähtee kolmen vartin kuluttua? Vilkaisu aikatauluun.. ja voi kananpeppu. Jos olisi oikein tarkkaan zuumannut, niin laivan perävalot olisivat ehkä vielä siintäneet horisontissa. Paatti lähti klo 13.30 ja me oltiin terminaalissa hyvissä ajoin, klo 13.45. En keksinyt edes mitään kiertotietä syyttää miestä sattuneesta, sillä itsehän tässä oltiin matkanjärjestäjänä sooloiltu. Tollo mikä tollo. Ei auttanut kuin nolona mennä myöntämään tappio lähtöselvitykseen. Onneksi lippujen vaihto onnistui ja päästiin lopulta matkaan seuraavalla Shuttlella, joka lähti klo 16.30.

Viljon reaktio kuullessaan äidin sekoilusta:

Onneksi tuo siippa on varsinainen viilipytty ja sai estettyä aikeeni ottaa laiva uimalla kiinni. Odotellessa nälkäkiukku taltutettiin syömällä ja kuumenneet tunteet lasillisella viiniä. Ja kun olin saanut ilmoitettua vielä hotelliin, että tulemmekin aiottua myöhemmin ja siirrettyä pöytävaraustamme ravintolaan myöhemmäksi, koko homma alkoi jo naurattaa.

Lopulta kellokin löi jo neljää ja saatiin astua Starin kannelle. Jo pelkästään reissaaminen ilman pieniä lapsia on leppoisaa ja mukavaa, mutta lisäylellisyyttä siihen toi paikat Business Loungessa. Ei voisi parituntista matkaa oikein mukavammin taittaa. Loungesta löytyy pöytäryhmiä, sohvaryhmiä ja nojatuoleja ruokailuun ja mukavaan oleskeluun.


Sisään päästyämme siellä odottikin jo ruoka valmiina. Business Loungessa lipun hintaan kuuluvat ruuat, juomat, langaton nettiyhteys sekä runsas valikoima sanoma- ja aikakauslehtiä. Tax free -ostoksetkin voi tehdä mukavasti loungesta käsin, mikäli peppu painaa liikaa lähteäkseen laivan kauppaan (joka muuten sijaitsee ihan business loungen vieressä).


Itse rakastan alkuruoka- ja kalapöytiä ja tulenkin jo pelkästään niistä aina ihan täyteen. Valikoima oli tosi kattava ja runsas. Salaatteja ja kasviksia lisukkeineen, kalapöytä ja lämpimät ruuat lihoineen, kaloineen ja kasvisvaihtehtoineen. Ja tiedättekö mikä kruunasi tämän kaiken? Rauha ja hiljaisuus, eikä yhtään jonoa! Sekä meno- että paluumatkalla matkaseuralaisina oli sekä perheitä, että bisnessmatkalaisia, mutta ei yhtään meteliä, tungosta, ruuhkaa tai jostain muusta syystä pää pyörryksissä olevaa turistia...
Ruuan lisäksi siis kaikki juomat sisältyvät hintaan, myös alkoholit. Iso valikoima sisältää mm. limua, mehua, vesiä, olutta, lonkeroa, viiniä ja muita alkoholijuomia. Business loungen hinta (+65€ / hlö) tulee kyllä aika äkkiä katettua näillä ruoka- ja juomatarjoiluilla. Meinasi ihan oikeasti mennä sormi suuhun tuon valikoiman edessä, mutta vanhentuneena ja viisastuneena pysyttelin kuohuvalinjalla. :)

Jälkkäriksi juustoja......sekä tietysti kahvia, monipuolinen valikoima teetä ja makeita herkkuja jälkkäripöydästä.

Latte, kakkuja ja kermalikööriä.
Nam, nam!
Jos kaipaat merimatkalta rauhaa, hiljaisuutta, hyvää ruokaa ja juomaa, voin suositella erittäin lämpimästi Tallink Shuttle -alusten business loungea. Erityisesti tiettyinä aikoina veisin varmasti lapset mieluummin rauhalliseen loungeen, kuin kaljakärryjen keskelle hälinään ja tungokseen. Ja ehdottomastihan tämä on piste iin päälle myös aikuisten kahdenkeskisellä A-luokan matkalla.

Vielä olisi läjä kuvia maista, kunhan ehdin joskus käydä ne läpi... ainakin pari hyvää ravintolavinkkiä tulossa! :)

8 kommenttia:

 1. Ihan mahtavaa, mekin päästään kohta samaan maahan kahdestaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tallinna on ihana! Onneksi sinne pääsee niin näppärästi ja nopeasti. Nauttikaa reissusta! :)

   Poista
 2. Ihana kuva Viljosta! Noloo... :D Niin ja nuo aikuisten kahdenkeskiset viikonloput on Niin tarpeellisia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti, jep.. Onhan se nyt vähän noloo, ku äiti taas töpeksii. :D Aaaah, mä olisin jo reilun viikon kotona olon jälkeen valmis uuteen reissuun! :D

   Poista
 3. Kerta se on ensimmäinenkin ;)... Onneksi myöhästyminenkin on vain elämää. Ihana postaus <3.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Mutta heh, olisin voinut jättää tuon kokemuksen välistä! Vieläkin ehkä ihan pienesti harmittaa se menetetty kolme tuntia... No mitä tästä opimme? Tarkista AINA useampaan kertaan aikataulut ja tarkistuta ne vielä matkakumppanillakin. ;)

   Poista
 4. Voi kuinka ihanalta vaikuttava reissu! Ja hyvä, ettei aikataulusekoilustakaan aiheutunut suurempaa harmia! Minustakin alkupalapöytä on yleensä mieluisin, ja ne perunat, soosit ja padat vievät vain turhaa tilaa lopulliselta huipennukselta, eli jälkkäripöydältä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kyllä mukava reissu. Nyt vaan olisi jostain revittävä aikaa, että saisi tehtyä lisää postauksia. Tämä kommentteihin vastaaminenkin näköjään vähän kestää... Kuvat odottavat käsittelyään ja tekstit kirjoittamistaan..

   Alkuruuat kaloineen on kyllä poikkeuksetta mun suosikit. Usein oon niin täynnä, että jälkkäriäkään ei jaksa syödä niin paljon kuin haluaisi. :D

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...