maanantai 14. joulukuuta 2015

Kinuski-suklaa raakaleivokset

Täällä on yritetty tehdä koko syksyn loivia elämäntapamuutoksia. Pienin askelin kohti puhtaampaa ravintoa. Tarkoittaa tässä huushollissa sitä, että yhtenä päivänä raakaleivoksia sievästi maistellen ja toisena perinteisiä joulutorttuja kaksin käsin mättäen... Säilyy balanssi. ;)

Reilu viikko sitten oli sen tervellisemmän osaston vuoro. Näihin raakaleivoksiin sain idean Lotalta, Syötävän hyvä -blogista. Eikä nyt suoraan sanottuna edes mikään idea, vaan ihan suoraan kopsattu resepti! Mun piti Lotan tapaan tehdä ensin aineksista kakku, mutta huomasin liian myöhään, että meidän kaikki vuoat ovat liian suuria tälle kakulle, joten jaoin pohjan ja täytteiden ainekset pieniin vuokiin. Vähän sellaista ylimääräistä näpräämistähän nuo leivokset vaati, mutta olivat vaivan arvoisia. Laitoin aineksia per vuoka vähän liikaa, joten mitään nättejä noista ei tullut, kun pursusivat yli reunojen... Mutta minkä ulkonäössä hävisi, niin maussa kyllä voitti! Suosittelen. :) Ja note to self: osta pienempi vuoka.

raakaleivokset

Koska meillä ei ollut ihan kaikkia aineksia, niin oli pakko tehdä pieniä muutoksia, mm. pekaanipähkinät korvasin saksanpähkinöillä ja mulperit taateleilla.

Kinuski-suklaa raakaleivokset (tai kakku)

Pohja:

1/2 dl pekaanipähkinöitä (laitoin saksanpähkinöitä)

1/2 dl kookoshiutaleita
1 dl pehmeitä taateleita (n. 7 kpl)

Kinuskitäyte:
2 dl cashewpähkinöitä (liota vähintään 4h) 
1 dl pehmeitä mulpereita (korvasin tuoreilla taateleilla)
3 rkl (maa)pähkinävoita
1/2 dl sulaa kookosöljyä 
3 rkl sulaa kaakaovoita 
1/2 dl kookosnektaria tai muuta nestemäistä makeutusta (mulla
agavesiirappia) 
muutama rkl vettä
meri-, ruusu- tai vuorisuolaa

Suklaakuorrute:
1/2 dl sulaa kookosöljyä
3 rkl sulaa kaakaovoita
raakakaakaojauhetta muutama rkl
nestemäistä makeutusta maun mukaan
1 tl aitovaniljajauhetta


Pyöräytä pohjan ainekset blenderillä tai sauvasekoittimella mössöksi ja taputtele leivosvuokien (tai kakkuvuoan ⌀ pohjalle). Laita hetkeksi pakkaseen.

Laita kaikki pohjan ainekset blenderiin ja surauta sileäksi. Lisää vettä sen mukaan, miten jäykkää massa on. Itse laitoin useamman ruokalusikallisen, mutta ei tullut laskettua... Lotan tapaan lisäsin tähän kinuskimassaan myös hieman lisää suolaa. Mutta oman maun mukaan! Lisää kinuskikerros leivos- tai kakkuvuokaan pohjien päälle ja laita pakastimeen noin 1/2 - 1 tunniksi.

Sulata kookosöljy ja kaakaovoi vesihauteessa ja lisää joukkoon raakakaakaota. Maistele ja makeuta sopivaksi. Kaada suklaa kinuskin päälle ja iske pakkaseen vielä hetkeksi. Tosin, omat pakastimessa olleet leivokset olivat niin kylmiä, että ohut suklaakerros jähmettyi leivosten pintaan saman tien, joten jääkaappiinkin voi laittaa. Kakkua/leivoksia voi säilyttää jääkaapissa, jossa se säilyy sopivasti syöntivalmiina ilman sulatuksia. 

Iske kiinni ja ihmettele miten joku 
näin terveellinen voi olla niin hyvää! :)

kinuskisuklaa leivokset

6 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Kiitos, olivat kyllä myös maultaan! Suosittelen kokeilemaan. Ja jos löytyy 18 cm halkaisijaltaan vuoka, niin kakku on ehkä vähän helpompi toteuttaa... ;)

      Poista
  2. Hmm...niin hurmaavat kuvat ja herkut, että täytyy kirjata ihan ohje ylös!
    Kiitos!
    Leppoisaa joulun odotusta täältä Mantelilaaksosta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Ohje tosiaan on Lotalta, en voi siitä ottaa kunniaa, mutta hyviksi todettuja reseptejä on ilo jakaa eteenpäin. :)

      Ihanaa joulun odotusta myös Mantelilaaksoon! <3

      Poista
  3. Oijoi miten hyvännäköisiä nämä! ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti, kuvat ei ihan tee oikeutta, mutta hyviä ovat! :)

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...