sunnuntai 13. joulukuuta 2015

Loviisan iki-ihanat joulukodit


Ah, varma merkki lähestyvästä joulusta - Loviisan wanhan ajan joulukodit. Tunnelmalliset kodit Loviisan vanhoissa taloissa avasivat jälleen ovensa kahtena viikonloppuna uteliaille joulufiiliksen ja wanhan ajan tunnelman etsijöille. Ja kyllä, vaikka ulkona tihkutti vettä, oli fiilis jokaisessa kodissa hyvä, lämmin ja hellä, heti ovesta sisään astuessa. Ihan jokaisessa kohteessa ei käyty, koska vilkas kolmevuotias... heh. Pari uutta kohdetta jäi kyllä vähän kaivelemaan, joten toivottavasti ovat mukana ensi kesän wanhojen talojen tapahtumassa. 

Joukossa oli vanhoja "tuttuja" aiemmilta vuosilta, kuten mm. Villa Aaltonen, jossa käytiin syömässä herkullista lounasta. Ajurintalossa pojat herkuttelivat joulutortuilla, jahtasivat silittelivät talon kissoja ja mies haasteli remppajuttuja talon isännän kanssa. Käydyistä kohteista itseäni sykähdytti tällä kertaa ehkä eniten Puutarhakadun Vackerbacka, josta kaikki alla olevat kuvat on otettu. 


Lievää kateutta oli aistittavissa meidän poikien äänessä pihan majaa katsellessa: "isi ei ikinä ehdi tehdä meidän puumajaa valmiiksi..". Täytyy myöntää, että tuo maja sisustuksineen on myös omaan mieleen. :)


Tässä kohteessa oli myös pieni puoti, jossa on myynnissä perheen tekstiilitaiteilijan käsitöitä.
Mikä ihana prinsessatapetti!! Jos meillä olisi tyttö....
Näissä kodeissa vieraillessa iskee aina ihan järkky remontti- ja sisustuskuume. Kierroksen jälkeen olikin pakko tehdä toinen kierros, nimittäin kirpparilla. Mitään ei löytynyt (plääh!), mutta inspis jäi. Tekisi mieli mennä otsalampun kanssa tuonne sysimustaan metsään hakemaan edes muutama havunoksa kuistia koristamaan. Tai jos ensi viikolla luopuisi vaikka edes noista hieman jo elämää nähneistä kesäkukista. Oisko mitään?

9 kommenttia:

 1. Voi ei, nytkö tämä tapahtuma jo oli?! Tuolla olisi ollut niiiin ihana päästä käymään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Krisse, nouuuuu! :/ Viime viikonloppuna ja nyt! Voi ääh, sulta on mennyt ohi viime viikonloppuna mun blogin Fb-sivujen päivitys, jossa tästä mainitsin. Voi kökkönen. Mutta hei, kesän wanhat talot -tapahtumaa et missaa! Ja tuleehan tämä taas ensi jouluna. :)

   Poista
  2. No, niin on sitten mennyt! Voi hitsit...tämä olisi nyt tullut niin tarpeeseen! Mutta kesällä sitten ja ensi joulun alla varmasti :))

   Poista
  3. Ehdottomasti! Mä muistutan sua henkilökohtaisesti! :D

   Poista
 2. Te käytte kyllä tosi kivoissa paikoissa ja tapahtumissa. Niistä on kiva lukea ja katsella kuvia.

  Ihanaa joulun odotusta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miten musta tuntuu, että me ei käydä juuri ikinä missään. :D Mut kivaa, jos näistä jorinoista ja kuvista on iloa. :)

   Tunnelmallista joulun odotusta teillekin!

   Poista
 3. Näistä kuvistakin tulee niin sisustusfiilis. Aika mieletön maja! Kivaa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kaisa :) Mun teki eilen jopa mieli alkaa askarrella ja se on kyllä ihme. :D Täytyy vähän antaa aivojen jäähtyä, jospa se menis ohi.. ;)

   Kivaa viikoa sullekin ja kivoja pikkujoulutteluja perjantaina! ;)

   Poista
 4. Kun en itse tänä vuonna(kaan) ehättänyt käymään joulutapahtumassa, ihanaa bongata sentään erään oman Loviisan suosikkikodin jouluisia kuvia <3. Ja hei se maja: VAU!

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...