tiistai 12. tammikuuta 2016

Lomaltapaluupostaus

Nyt kun lomat on lusittu ja arkeen palattu, on aika puhaltaa eloa taas tähänkin osoitteeseen. Vapaat tuli todellakin vietettyä lomailun merkeissä, vaikka kyllä usein tuli mieleen tämä blogipoloinen ja te lukijat... siltikin itsekkäästi olen vain tarttunut kirjaan tai tuijotellut töllöä sen kummemmin somettamatta. Lomalla ehdittiin nukkua hyvin, syödä hyvin, sekä nähdä rakkaita. Oikein onnistunutta ajankäyttöä siis!


Ollaan myös muun Suomen tapaan ensin surkuteltu pimeää ja lumetonta talvea, rikottu yksi pulkan pohja sentin paksuisessa "lumihangessa", toisaalta oltu tyytyväisiä leudoista säistä (vanhojen talojen asukit, te tiedätte mitä tarkoitan..). Sittemmin ollaan saatu niitä toivomiamme pakkasia (vähempikin ois riittänyt), paleltu ja kirottu jälleen kerran, että kuka hullu muuttaa vapaaehtoisesti tällaiseen taloon asumaan... Eteisessä oli hädintuskin plussan puolella kovimmilla pakkasilla, lämpimimmät huoneet saatiin sentään sinne vajaaseen kahteenkymppiin kakluuneiden ja sähköpattereiden yhteistyöllä.
Me ihmiset ollaan otettu käyttöön kaikki villat, fleecet ja untuvat, ja kissat näyttävät siirtyneen talviunilleen kylppärin lattialämmityksen päälle. Hyvä niin, jäätyisivät varmaan muuten lattiaan kiinni raukat. Ja nyt, uusimpana puheenaiheena saatiin tämä lumimyräkkä, joka ilmeisesti on pistänyt taas koko maan liikenteen sekaisin. Eli hyvin perinteisestä suomalaisesta talvesta säävaihteluineen ollaan kärsitty nautittu! ;)


Onnellista alkanutta vuotta kaikille! Nautitaan nyt tuosta valkoisesta ihmeestä, kun sitä kerrankin tulee. Ipanat ainakin on innoissaan (vielä kun ne sais ehjän pulkan sen rikkoontuneen tilalle). Itsekin tykkään, kun maisema on valoisampi (mut ei liikaa lumitöitä pliis). Ja kevättä (valoa) kohtihan tässä ollaan jo menossa hyvää vauhtia. :)

8 kommenttia:

 1. Hyvää tätä vuotta ja mukava lukea kuulumisia:) Kylmä on täällä kerrostalossakin kun joku ei ole teipannut ikkunoita ja joku toinen kääntelee ruuvaamisen puutteessaan pattereita nollille:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos samoin! :) Hyrrrr, onko joku ajatellut, että viileä pitää äidin virkeänä? ;) :D

   Poista
 2. Koko maan liikenne sekaisin. Se sade on kuulkaa vain siellä etelässä. 😁

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hups, sorryyy!!!! :D :D Mä uskoin katos vaan lööppejä. ;)

   Poista
 3. Meilläkin (lounaassa) oli niitä kovia pakkasia, mutta lunta on vähän etelään verrattuna - tällä hetkellä on ärsyttävän kylmä tuuli!
  - Talvesta tykkään, mutta liika on aina liikaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täälläkään ei muuten ollut lunta (paitsi se noin 2 cm) ennen toissayönä alkanutta lumimyräkkää. Sinänsä kiva, kun luin, että lumettomuus + kovat pakkaset = etanoiden ja joidenkin muiden tuholaisten kuolema. ;)

   Ja joo, liika on todellakin liikaa. Nyt on jo ihan reippaasti ja koko ajan täällä satelee hissukseen lisää. Kohta vois riittää. ;)

   Poista
 4. No, ehkä tuo nollakeli sisällä saattaa tietysti olla aikamoista ekstremeä.

  Usein olen edellisen lauhan talven jälkeen kuitenkin pohtinut, että meidän porukka se ei sopeutuisi vanhaan, siis vanhaanvanhaan, taloon, ei sitten millään. Kovilla pakkasilla lämpö "romahti" sisällä noin 18 asteeseen, ja olin ainut, joka iski hiukan lisää vaatetta ylle ja nautti semivanhan talon tunnelmasta. Olen siis ehdottomasti sitä mieltä, että ihmiset ovat tottuneet jo liian hyvälle ;).

  Vanhat talot <3. Pakkasellakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Äkkiä ne kovat pakkaset ilmeisesti unohtuu, koska mullakin on jo nyt taas fiilis, että vanhat talot <3 ;) :D

   Mä oon meillä kaikkein viluisin ja puen PALJON. Miehet meillä on selvästi lämminverisempiä ja pärjäävät vähemmällä vaatetuksella. Mutta joo, samaa mieltä. Tarvitseeko talvella pärjätäkään esim. t-paidalla, edes sisällä? Kiva juttu on se, että täällä asuessa villavaatteet tulee todella käyttöön. Kerrostalossa asuessa ne vaan oli kaapin täytteenä...

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...