lauantai 23. tammikuuta 2016

Sisustuskooma ja elonmerkkejä!

Olen tässä tajunnut vasta viime aikoina, että Viljon syntymää seurannut parin vuoden väsymys sai aikaan tässä mökissä syvän tajuttomuustilan mitä tulee kaikkeen remontoimiseen ja sisustamiseen liittyvään. No, muuhunkin, mutta pysytellään nyt tässä kotiaiheessa. Keittiötä tuossa välissä tuli remontoitua, mutta sekin projekti oli yksi Iisakin kirkko.


Yritin kyllä usein hakea aivoille ärsykkeitä blogeista, Pinterestistä, lehdistä ja kirppareilta. Saatoin hetkellisesti innostuakin ja saada ideoita, mutta yksikään niistä ei tainnut tuona aikana johtaa toteutukseen asti. Kirpparit ei tuoneet samanlaista tyydytystä kuin ennen ja yhä useammin palasin kotiin tyhjin käsin ja pettyneenä. Jos joskus jotain löysin, työnsin aarteet remppaa odottavaan (tyhjään) makkariin, josta kehkeytyi varsinainen rytöläjä noina aikoina. Huoneeseen on ollut todella helppo piilottaa silmistä kaikki ylimääräinen. Aluksi järjestellä ne kohtuu siististi, lopulta vain heittää oven raosta sisään ja painaa ovi kiinni. Näiden vuosien aikana tuossa huoneessa on silloin tällöin maalattu ja rempattu pieniä projekteja, kuten ikkunoita, lähinnä miehen toimesta. Entinen makkari on perheen puheessa muuttunutkin remppahuoneeksi! Kuinka monella on kotonaan remppahuone?!? Järkyttävää.


Lohdullista on se, että koomasta voi toipua. Olen tässä viime aikoina huomannut viitteitä siihen suuntaan, että kognitiivinen sisustusminä olisi hiljalleen heräilemässä ja olen alkanut katsella kotia taas sillä silmällä. Kirppareilla ei ole juuri tullut käytyä, sillä nyt on lähinnä tavoite saada tavaraa ovesta ulos, ennemmin kuin sisään. Tavoitteena kunnolliset säilytysjärjestelmät ja turhat pois. Pikkuhiljaa olen lajitellut turhia tavaroita roskiin ja kierrätykseen. Ihan käsittämätöntä millainen hamsteri sitä onkaan tullut oltua. Kirjaimellisesti. "Remppahuone" alkaa hitaasti mutta varmasti tyhjentyä ja kun se on tyhjä, siitä remontoidaan taas makkari. ;)


Olen myös viime aikoina tutkaillut suurella mielenkiinnolla Suvi ja Sebastian Segercrantzin viime vuonna ilmestynyttä 8 X uudistunut puutalo -kirjaa*. Tämä jos mikä on inspiroiva! Tekisi mieli tilata roskalava tuonne takapihalle, pistää hihat heilumaan ja nakata se romuhuone ikkunan kautta heti kerralla tyhjäksi. Kirjassa esitellään kahdeksan erilaista, mutta kovin sympaattista ja rakkaudella kunnostettua vanhaa taloa kuvineen ja tarinoineen. Lisäksi siitä löytyy päteviä vinkkejä mm. eristykseen ja ikkunoiden kunnostukseen. Mielestäni tämä olisi ehdottomasti jokaisen vanhan talon hankkimista suunnittelevan hyvä lukea. Siinä vaan piilee se riski, että kirjan inspiroimana suunnitelmat voivat käydä hyvin pian toteen... ;)


Tänään jatketaan taas kodin tyhjennysproggista ja aiotaan kyllä mennä uloskin, kerrankin kun mittarilukemat näyttää siltä, että sinne tarkenee. Mukavaa viikonloppua!

*Kirja saatu blogin kautta.

2 kommenttia:

 1. Älä koe yhtään huonoa omaatuntoa, luulen että kaikki käyttävät kodin tyhjän tilan rempparojulla tai "sitku"-jutuilla. Jos ihan kokonainen huone on niin mahtavaa; ovi kiinni ja muualla kodissa voi nauttia normiarjesta ja "valmiista". Tyypillisesti tavara sullotaan sinne tänne ja sekös vasta vaikeuttaa arjen sujuvuutta ja pirun vaikea tilanne purettavaksikin. Paljon helpompaa kun roju on aidattu yhteen paikkaan:) Mulla oli kova tyhjennysvimma taannoin ja kyllä se puhdistaa mieltäkin. Tsemppiä sun makkarin takaisin saantiin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se huone ei ikävä kyllä ole ainut... :'D Tää kämppä pitäis räjäyttää. Välillä tuntuu, että ei tiedä itkisikö vai nauraisiko, kun joka sopukka on täynnä kaikenlaista turhaa. Ja kun lastenhuonetta tonkii, niin sieltä löytyy pussitolkulla ihan roskaa: rikkinäisiä leluja, epämääräisiä muovin palasia, karkkipapereita... -_-

   Ja tuo huone, kun siitä ei alunperinkään pitänyt tehdä mitään varastoa ja nyt se on ihan totaalisesti räjähtänyt! Mä niin kaupaan, kuten varmaan jokainen, sellaista selkeyttä ja avaruutta, jossa jokaiselle tavaralle on oma paikkansa. Meillä on just se huono, kun on vähän säilytystilaa ja sekin vähä on otettu tosi huonosti käyttöön. :/

   Mutta tästä on suunta vain ylöspäin ja kyllä mä näen valon tunnelin päässä. Pitää vaan jaksaa sinnikkäästi ryömiä sitä valoa kohti. :) Ehkä haen lisäbuustiksi vielä KonMarin! ;)

   Kiitti tsempistä! <3

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...