sunnuntai 14. helmikuuta 2016

Gluteeniton puolukkapuuro

Pinkit korkokengät Maijulta bongasin tämän gluteenittoman puolukkapuuron ohjeen, jolla herkuttelin eilen iltapalalla ja tänään aamupalalla. Ohje on Maijun ja kumppaneiden Välipalat - virtaa superfoodeista -kirjasta. Tykkään itse kovasti vispipuurosta, joten oli kiva löytää hieman vispipuuroa muistuttava gluteeniton vaihtoehto. Chian siemenissä on rutkasti protskua ja kuitua, joten tämä pitää nälän loitolla kiitettävän pitkään.

gluteeniton puuro

Gluteeniton puolukkapuuro

1 dl chian siemeniä
3 dl vettä
2 dl puolukoita
3 rkl hunajaa (agavesiirappikin käy)
1 dl kauramaitoa

Laita chian siemenet likoamaan veteen vähintään tunniksi. Laita liotettu chia, puolukat, makeutus ja kauramaito tehosekoittimeen ja sekoita tasaiseksi. 

Tämä on nerokas perusohje, jota voi varmasti varioida monilla tavoin. Mieleen tuli heti testata tätä ohjetta myös muilla marjoilla. Mansikoista saa varmaan superhyvää! Vaihtelua saa myös vaihtamalla kauramaito johonkin muuhun kasvimaitoon, kuten kookosmaitoon.

tuorepuuro

Tänään on herkuteltu myös gluteenittomalla ja maidottomalla suklaakakulla ystävänpäivän kunniaksi, mutta siitä lisää ensi viikolla. Nyt takaisin poikien ja Kätyrit -leffan pariin.

Hyvää ystävänpäivän iltaa!

4 kommenttia:

  1. Muistan kuinka itseäni aikoinaan harmitti, kun rn saanut enää syödä vispipuuroa. Kun tein tätä ekaa kertaa melkein itkin onnesta. Tykkäsin niin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja parasta tässä on se, miten nopeasti se valmistuu! Tai jos haluaa aamupuuroksi, niin laittaa illalla chiat likoamaan ja aamulla vaan surrur. :)

      Poista
  2. Vastaukset
    1. Eipä kestä, Katja! Toimivia reseptejä jakaa mielellään eteenpäin. :)

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...