perjantai 12. helmikuuta 2016

Haisulikainaloille (+ alekoodi)

* postaus sisältää mainoslinkkejä

Heissuliveissan. Onko linjoilla luonnonkosmetiikkaeksperttejä? Itse en voi itseäni sellaiseksi tituleerata, vaikka vuosi vuodelta kiinnostus näitä kemikaalittomia tuotteita kohtaan kasvaa. Hyvin hitaalla siirtymällä olen alkanut vaihtaa tuotteita normikosmetiikasta luonnonkosmetiikkaan. Aloitin rasvoilla ja voiteilla, jotka ovat aika helppoja tuotteita lähteä tutustumaan luonnollisempiin vaihtoehtoihin. Jotkin tuotteet on osoittautuneet flopeiksi ja olen palannut vanhaan. Tällä hetkellä oikeastaan kaikki muu kaapeista löytyvä kosmetiikka on luonnonmukaista, paitsi värikosmetiikka. Mutta siihenkin on tarkoitus perehtyä sitä mukaa, kun vanhat hupenevat.

alumiiniton deodorantti

Muutaman viime kuukauden aikana olen koettanut löytää toimivaa, alumiinitonta luonnondödöä. Olen ollut jo aikeissa moneen kertaan luovuttaa ja palata perusrexonaan, kun on tuntunut, että mikään niistä ei vaan toimi. Natural odour ei kuitenkaan ole se lempparituoksuni joka kainaloista tulvahtaa, vaikka vain pitäisi sohvaa paikallaan... Enkä ole edes kova hikoilija. Yllä näkyy tämänhetkinen dödöarsenaalini. Seassa tavista ja luonnondödöä ja jotain siltä väliltä.


Naapuri, joka on tässä dödö-tutkimusmatkailussa hieman edistyneempi, vinkkasi toimivasta yhdistelmästä: ensin Laveran roll-onia ja perään saman merkin suihkittavaa dödöä - ja kainalot tuoksuvat vain kukkasille! Naapuri on aikamoinen jumppakärpänen jonka kainalot todennäköisesti myös hikoavat, joten ajattelin että täytyypä kokeilla! Ja totta se on. Illalla suihkun jälkeen olen laittanut tuota roll-onia ja aamulla suihkin perään sprayta, ja kainalot pysyvät hajuttomina iltaan asti. Itse en ole tätä yhdistelmää testannut vielä urheillessa tai muissa tiukoissa paikoissa (en ole uskaltanut), mutta varmasti tämän yhdistelmän treenikestävyys tulee testattua lähiaikoina.

lavera

Onko luonnondödöt tuttuja? Ja vielä tärkeämpää, oletko löytänyt toimivaa? Heitä vinkki!

Itseäni kiinnostaisi kokeilla *Schmidt'sin uusia alumiinittomia voidedödöjä, joita on tullut Biodellylle myyntiin. Ainakin vaikuttavat lupaavilta ja olen kuullut niistä hyvää. Ehkäpä tilaan kokeeksi, sillä Biodelly tarjoaa ILMAISEN TOIMITUKSEN kaikkin tilauksiin 15.2. asti koodilla YSTÄVÄ! Ja vinkvink, siellä on tällä hetkellä myös -20% alessa kaikki *Ecotools-tuotteet (24.2. asti).

Mukavaa (räntäistä) viikonloppua!

24 kommenttia:

 1. Itse olen kanssa vaihtanut suurimman osan kosmetiikkatököteistä luonnonkosmetiikkaan. Dödöjä en ole kuitenkaan uskaltautunut kokeilemaan, koska olen supernirso niiden suhteen, enkä todellakaan halua haista hieltä ihmisten ilmoilla. Ehkäpä vapaapäivinä voisi testailla, koska kiinnostaisi kyllä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Dödöt on hankalia! Ja onhan se ymmärrettävää, kun alumiinisuolaton dödö ei ehkäise itse hikoilua, vaan yrittää vaan peittää hajut. Mulla ainakin kotioloissa toimii tuo Laveran roll-on - spray -duo. Erityisesti tuo spray taitaa olla the thing. Mutta en oo tosiaan ihmisten ilmoille uskaltautunut itsekään ilman varmaa, perinteistä dödöä. Toivottavasti tässäkin pian kysyntä vastaa tarjontaa ja tuotekehitys edistyisi siinä määrin, että toimiva dödö saataisiin markkinoille. Mua kyllä kiinnostaa toi Schmidt's!

   Poista
 2. Mä olen käyttänyt jo muutaman vuoden ajan Foreverin aloevera-dödöä. Toimii ja aivan ihana tuoksu! Sitä tosin saa vain niiltä jälleenmyyjiltä, mutta tämä on oikeasti riittoisa ja hyvä investointi (verrattuna esim.aloemehuun 30-35€ auts). Saman merkin propolisvoide on toinen suokkarini ja näitä kahta ostinkin tuosta Hakaniemen torilta missä jälleenmyyjillä oli oma kojunsa..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulle on nuo Foreverin tuotteet jääneet ihan tuntemattomiksi, mutta itse aloe verahan on nyt kuuminta hottia ja ilmeisesti aika hyvää ainetta moneenkin juttuun. Harmi kun tuota saa vain jälleenmyyjiltä. Ois kiva kokeilla!

   Poista
  2. Samaa ongelmaa itselläkin.. 😐

   Mutta lähes täydellinen on tuo Forevefin 9€ deo. Ihan pahimpina hikipäivinä voi pettää mutta minun normiarjen kestää ja tuoksu on miellyttävä 😊

   Poista
  3. Vitsit, täytyy koettaa jostain metsästää!

   Poista
 3. Mulla on kohta yhtä iso kasa purkkeja, mutta oikeaa ei ole löytynyt. Kävelen reippaasti töihin ja aina haisen loppupäivästä näillä alumiinittomilla. Mutta en haluaisi luovuttaa, onkohan siitä kivestä mihinkään? En nyt muista edes mikä kivi se oli 😉

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sä oot Veera sinnikäs! Ootko koittanut tuota Laveran sprayta? Se on mun mielestä ihan kärkikahinoissa näistä kokeilemistani dödöistä. Mulla ei ainakaan tuo kristallikivi oo toiminut, kuten ei myöskään kookosöljy.. Tai en sen kookosöljyn toimimattomuudesta kainaloissa sinänsä osaa sanoa, mutta mä en kestä odottaa öljyn kuivumista, enkä halua sotkea vaatteita sillä... Tosin, toi mun kristallikivi on ostettu Tigerista, mut onko niissä nyt eroja?

   Kerro ihmeessä jos löydät toimivan! :)

   Poista
 4. Tuttu tunne. Vinopino kokeiltu ja toimivaa pomminvarmaa ei löydy. Madaralla on ihan ok. Dödö mut, hankalampi homma 😅

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla taas toi Madara yksistään ei toimi (ehkä pitäis tässäkin koettaa yhdistää se tuohon Laveran sprayhin..?). Harmittaa kyllä maksaa toimitattomasta dödöstä yli kymmenen euroa.. Toivotaan, että löytyy toimiva, alumiiniton dödö pian. Oon kuullut huhuja, että Rexonalla olisi jo alumiiniton, mutta ei löydy vielä Suomesta.

   Poista
  2. Parhaiten toimii kun laittaa suoraan pestylle iholle.
   Jos illalla suihkunjälkeen ei laita ja laittaa aamulla yön jälkeen niin ei toimi.
   Siis aina pestävä kainalot ensin ja sitten laitettava niin toiminto ok.

   Poista
  3. Suihkun jälkeen mä yleensä heti laitankin, mut Madara ei oo toiminut toivotulla tavalla siltikään. :/ Mut noitakin on kahta erilaista, onkohan niissä eroa? Ja sit tietysti meissä hikoilijoissakin on varmaan eroa..

   Poista
 5. Mulla on toiminut tuo Erisanin, kun illalla suihkun jälkeen jo laittaa. Pitääpä vielä testata tuo mainitsemasi spray. Laveran se tahraamaton dödö roll-on tuolla kaapissa onkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toi Erisan on kyllä ollut ihan ok, vaikka ei sinänsä luomudeo olekaan, mutta alumiinisuolaton. Mut treenihikoilua ei pidä..

   Poista
 6. Meine base toimii dödönä. Ei petä edes hikirääkkijumpassa. Samalla suolalla peseytyvät keho ja pitkät hiukset. Voi käyttää kuorinta-aineena ja kylpysuolana.

  VastaaPoista
 7. Mitä se alumiini aiheuttaa kun sitä niin kaihdetaan? En ole tutkinut nuita luonnonkosmetiikkajuttuja joten neuvokaa. Itse käytän Bats dödöä jossa on Aluminium Chlorohydratea. Dödö on tosi tehokas.( Apteekkitavaraa) Olen käyttänyt sitä samaa jo noin kolmekymmentä vuotta. Nuorena käytin jotain vaal.pun.rexonaa ja mulla tuli ihottumaa kainaloihin ja sen jälkeen tuo Bats on ollut käytössä. Joskus voi olla kaksikin päivää pesusta ja kainalot ei haise. Niin mutta siinä on sitä alumiinia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No itse asiassa ei sen alumiinin haittoja ole tieteellisesti todistettu, vaikka joissain tutkimuksissa se on yhdistetty esim. rintasyöpään ja kainaloiden alueen korkeampaan alumiinipitoisuuteen. En olisi niin kovin huolissani siis siitä, mutta olen ajatellut tätä omaa kemikaalikuormaani hieman keventää ja miksei dödötkin vois olla kemikaalittomia, jos vaan toimiva löytyy. :)

   Deodoranttien alumiinisuolat reagoi hien kanssa ja muodostaa hikirauhasten päälle kalvon. Tähän perustuu niiden teho, kun taas nämä alumiinittomat päästävät hien läpi, mutta pyrkivät pitämään sen hajuttomana. Joissain tutkimuksissa on myös tutkittu sitä, minkä verran kainaloiden ohuen ihon läpi imeytyy elimistöön alumiinia, mutta määrä on ilmeisesti sen verran pieni, että ei olisi syytä huoleen, mutta asiaa tutkitaan kuitenkin edelleen.

   Itse olen ajatellut tätä asiaa enemmän viime aikoina, kun meidän vanhemmalla pojalla on alkanut esiintyä tiettyjä esiteinimäisiä piirteitä ja dödön tarvetta. Jos poika tarvitsee dödön jo 9-vuotiaana, niin mielelläni löytäisin sitten sellaisen varmasti turvallisen, kuin sellaisen jonka turvallisuudesta kiistellään tai tietoa ei vielä tarpeeksi ole. :)

   Poista
  2. Kannattaa kokeilla tuota Batsia, itse olen allerginen ja siinä ei ole hajusteita eikä väriä. Sopii ainakin minulle, ei ole ollut iho-ongelmia.

   Poista
 8. Käytössäni on nyt ollut tuollainen Urtekramin deodorantti. Muista Urtekramin tuotteista olen tykännyt, mutta dödö menee vaihtoon. Ei toimi mulla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo sama, nestemäinen kristallideo? Joo, ei toimi mullakaan, ainakaan yksistään. Mutta samaa mieltä Urtekramin muista tuotteista! Ja niissä on hyvä hinta-laatu -suhde. :)

   Poista
 9. Luin tuon blogi-tekstin ja olen itsekin siirtynyt käyttämään alumiinittomia. Mutta monet noista dödöistä on petolisia sikäli, että sanotaan olevan biologisia ja alumiinittomia. Itseasiassa noissa muutamissa tuotteissa lukee alum potassium, joka on myös alumiinia. Esim. Urtekramin kristallidödöt sisältävät kyseistä ainetta.
  Itse siirryin käyttämään lopulta Meinebase-kylpysuolaa. Tilasin ensimmäisen 3 kg purkin joitakin vuosia sitten. Olen käyttänyt sitä dödönä, mutta myös tehnyt vartalon ja kasvojen kuorintaa, jalkahoitoa ja flunssakautena nenähuuhteluja. Eli monikäyttöinen. Tilasin juuri itseasiassa uuden 1,5 kg pöntön. Tämä suola kainaloihin levitettynä toimii. Jopa ex-miehenikin pyytää vielä välillä minulta annoksen johonkin purkkiin, jotta hän voi myös käyttää sitä suihkun jälkeen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, mäkin opin vasta myöhemmin, että kristallidödöt ei ole alumiinittomia! :(

   Kiinnostavan kuulloinen tuo kylpysuola!

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...