torstai 18. helmikuuta 2016

Lukutoukat

Käytiin tänään kirjastossa. Siinä on kyllä sellainen paikka, jossa viihtyisi vähän pidempäänkin. Tykkään kuljeskella hyllyjen välissä kaikessa rauhassa ja tutkailla tarjontaa. Olen aina tykännyt kirjastoista ja ollut melko ahkera kirjaston käyttäjä niin kauan kuin muistan. Jo ihan pienenä tuli vierailtua viikottain kodin lähellä pysähtyneellä kirjastoautolla ja lainattua läjäpäin lukemista. Nykyään lukeminen on yksi arjen parhaista rentoutumiskeinoista, mutta kirjaan tulee tartuttua kausittain. Toisinaan tulee luettua useampikin kirja putkeen, sitten saattaa kulua pitkiäkin aikoja, ettei tule luettua mitään ns. vapaa-ajan kirjallisuutta (lastenkirjoja ei lasketa ;) ). Mulla on koneella tiedosto, jonne olen laitanut muistiin suositukset ja kirjat, jotka haluan lukea. Sieltä on sitten inspiraation puutteessa helppo palauttaa mieleen, että mitäs hyviä kirjoja niitä nyt olikaan. Huomaan myös, että kaipaan vaihtelua kirjojen tyylilajissa. Melkein vuoronperään käsissä on joko dekkari tai joku kevyt hömppäkirja tai esim. joku klassikko. Luen kirjoja myös englanniksi, erityisesti jos se on kirjan alkuperäiskieli ja oman kaupungin kirjastosta sattuu löytymään. Tänään meidän mukaan lähti tällainen pino.


Meillä on aina kuulunut lasten kanssa päivärutiineihin lukeminen ennen nukkumaan menoa: sekä päikkäreillä että illalla nukkumaan mennessä. Lukeminen kehittää mielikuvitusta ja toivon, että lapsilla säilyisi kiinnostus kirjoihin ja lukemiseen myös isompana. Toistaiseksi ovatkin mielellään kuunnelleet satuja, mutta myös lukeneet itse. Viljo katselee kuvia ja Onni tietysti isompana lukee jo itse kirjoja. Kirjastosta on tullut mieluinen vierailupaikka myös lapsille.


Itsellä on tällä hetkellä vielä kesken Anna Janssonin dekkari, joten lainasin itselleni odottamaan ihan randomina yhden romskun, Tony Parsonsin My favourite wifen. Onko joku lukenut? Lisäksi lainasin Maidottomat ateriat ja herkut inspiraationlähteeksi, sekä Jokanaisen juoksukirjan tuomaan motivaatiota juoksuharrastuksen elvyttämiseksi.Ulkona sataa vuoronperään isoja jalkarättejä, pieniä styroksipalloja, tihkua, vettä, pieniä jalkarättejä ja ihan puhdasta lunta. Nyt onkin ihan täydellinen sää upottaa peffa sohvan pehmeyteen ja ajatukset hyvän kirjan vietäviksi.

Leppoisaa torstai-iltaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...