perjantai 19. helmikuuta 2016

Maailman paras gluteeniton, maidoton (ja sokeriton) suklaakakku

Hyvin vaatimaton otsikko, mutta kun tälle kakulle ei kelpaa yhtään huonompi. Kakku on gluteeniton, maidoton eikä siihen tule myöskään lisättyä sokeria. Makeus tulee banaanista ja taateleista. Sopii myös itseni kaltaiselle laiskalle leipurille äkilliseen makeantuskaan, sillä taikina valmistuu nopeasti tehosekoittimessa. Ohjeen löysin täältä.

gluteeniton suklaakakku

2 kypsää banaania
4 kananmunaa
10 tuoretta taatelia
1 dl raakakaakaojauhetta (tai sokeritonta kaakaojauhetta)
1 tl leivinjauhetta
1/2 tl aitovaniljajauhetta

Koristeeksi suklaa-kookosvaahtoa tai
suklaa-kookos-ganachea + esim. marjoja

Pilko banaanit ja laita blenderiin kananmunien kanssa. Surraa tasaiseksi. Lisää taikinaan taatelit, joista on poistettu kivet, sekä kaikki muut loput ainekset. Sekoita tasaiseksi vaahdoksi. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun ja kookosöljyllä voideltuun vuokaan (20 cm). Paista n. 20 min. 200 asteessa. Anna jäähtyä ja koristele haluamallasi tavalla.

*

SUKLAA-KOOKOS-GANACHE

2 dl kookoskermaa
150 g tummaa suklaata (vähintään 70%)

Lämmitä kookoskerma kattilassa ja lisää paloiteltu suklaa sekaan. Anna jäähtyä ja hieman jähmettyä, ja levitä kakun päälle. Koristele marjoilla/pähkinärouheella/kookoslastuilla tms.

Note to self. Käytin suklaana 70% minttusuklaata, jossa on jonkin verran sokeria. Se oli virhe. Kakku oli kyllä tosi hyvää, mutta sain vatsani kipeäksi. Ensi kerralla aion tehdä suklaa-kookosvaahdon ilman yhtään sokeria. Mutta jos vatsasi kestää, niin tämä on kyllä bueno vaihtoehto.

*

SUKLAA-KOOKOSVAAHTO

1 prk kookosmaitoa
2-3 rkl raakakaakaojauhetta
aitovaniljajauhetta
maun mukaan hunajaa tai esim. agavesiirappia

Pidä kookosmaitopurkki jääkaapissa, jotta se on jähmeää. Kaavi valkoinen, kovettunut kookosmaito kulhoon ja lisää kaakao + makeutus. Sekoita tasaiseksi tai vatkaa vaahdoksi ja kippaa kakun päälle. Koristele.

maidoton suklaakakku

Kakku oli tosi hyvää ja mehevää ja seuraavana päivänä vielä parempaa muhittuaan yön yli jääkaapissa. Tästä ohjeesta olen nähnyt vieläkin karsitumpia versioita, joista jää taikinan banaani kokonaan pois. Muuten samat aineet, mutta taateleita kannattaa silloin laittaa 10 sijaan 15. Aion ehdottomasti testata banaanitontakin versiota, sillä tästä kakusta on moneksi. Pohja on niin kosteaa, että kelpaisi ilman kuorrutettakin esimerkiksi itse tehdyn jäätelön kanssa! Ja oi, miten odotan kesää, jolloin tästä kakusta saa supernäyttävän latomalla kasan tuoreita marjoja päälle. 

helppo gluteeniton ja maidoton suklaakakku

Rentouttavaa viikonloppua ja talvilomalaisille loman aloitusta!

59 kommenttia:

  1. Wau! Kuulostaa niin hyvältä!! ;) Ja myös näyttää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja se ON hyvää! Ja kaiken lisäksi ihan naurettavan helppo ja nopea tehdä. Eikä tartte potea mitään syviä tunnontuskia, kun tällä herkuttelee. ;)

      Poista
  2. Näyttääpä tosi hyvälle! mutta kun pitäisi olla vielä kananmunaton...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Äh, voi ei. Nyt en osaa keksiä korvaavaa tähän hätään.. :/ Pitääkö ohjeen olla "kaiketon"? Mähän tein aikanaan imetysdieetin aikana herkkunälkääni näitä muffinsseja:
      http://onnistain.blogspot.fi/2013/01/kaikettomat-muffinssit.html

      Poista
    2. Kananmunan korvikkeena käy mm. chian siemenet: - 1 rkl chiaa, 3 rkl vettä vastaa yhtä kanamunaa (liota vedessä 15 minuuttia). http://terveysapila.fi/ams-chia/

      Poista
  3. No onpas hitokseen hyvännäköistä!
    Ja vielä terveellistäkin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja on kuule hitokseen hyvääkin. Tee! Ohje on maailman helpoin! :)

      Poista
  4. Kiitos ohjeesta!
    Nimimerkillä gluteeniton ruokavalio!

    Hyvää hiihtolomaa myös! Täälläkin jo lasketaan aamuja... Enää 5 työpäivää... :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei muuta kuin herkuttelemaan, viimeistään lomalla sitten! Gluteenittoman elämän ei tartte tarkoittaa kituutusta! ;) Tsemppiä viimeisiin työpäiviin! :)

      Poista
    2. Kiitos!
      Mulla ollut gluteeniton ruokavalio nyt 13 vuotta. On muuten valikoima muutenkin parantunut ihan mahottomasti siinä ajassa. Puhumattakaan uusista resepteistä!

      Poista
    3. Voin vain kuvitella, mikä muutos tuossa ajassa on tullut tarjontaan! Vaikka vieläkin on kyllä parantamisen varaa. ;)

      Poista
  5. Ihanan näköinen ja tosi herkullisen kuulloinen! Sen verran mielenkiintoinen ohje, että nappasin samantein ylös, kiitos :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jes! Suosittelen kyllä tätä kakkua, on oikeasti tosi hyvää ja helppoa. :)

      Poista
  6. On se kiva, että joku kokeilee ja suosittelee, kiitos :) Tämäkin toteutunee joku päivä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kun makeannälkä iskee, niin siinä on valmis vaikka millaisiin temppuihin. :D Tosin tän kakun kanssa pääsee hyvin vähällä. Toivottavasti toteutuu, tämä nimittäin on herkkua. :)

      Poista
  7. En usko ennen kuin kokeilen �� Banaaniletutkin oli ihan plääh oikeiden rinnalla. Mutta hyvin kaunis tuo kakku on! Mutta hei, mihin sulla on hävinnyt Blogilista tosta sivusta? Susanna

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kokeile ihmeessä! Ja banskulettujakin on monenlaisia.. kun makuaisti on tottunut sokerittomaan, niin banskuletut maistuu oikein hyviltä. :)

      Siivosin vähän blogin ulkoasua ja poistin sieltä sen kilometrin pituisen blogirimpsun, jossa suurin osa oli sellaisia blogeja, jotka eivät enää edes päivity. Seuraan blogeja Bloggerin ja Fb:n kautta. :)

      Poista
  8. Hei aivan mahtavaa että testasit mun kakkua ja tykästyit! Onpa ihanan näkönen, alkoi itekin tehdä heti mieli :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos itsellesi ihan loistavasta ohjeesta! En edes muista millä hakusanoilla sen loppujen lopuksi löysin, mutta onneksi löysin. Ja hyvä pitää laittaa kiertämään. :)

      Poista
  9. Voiko tuoreiden taateleiden sijaan käyttää kuivattuja pehmeitä taateleita?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi varmasti käyttää, mutta ne ovat kuitenkin sen verran sitkeämpiä kuin tuoreet, että ainakin liottaisin niitä ensin vedessä jonkin aikaa, että vähän pehmenevät lisää. :)

      Poista
  10. Kestääköhän tämä pakastamista?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihan satavarma en ole, mutta luulisin että kestää, raaka-aineet on sellaisia. Tule kertomaan jos kokeilet! :)

      Poista
    2. Kestää pakastamisen, maku ja koostumus ovat aivan samat kuin ennen pakastamista! :) ja pakastin kakun siis mousseineen päivineen, leikkasin vaan sopiviksi annospaloiksi ja pakastimeen. Jes, tämä helpottaa omaa satunnaismakeannälkää, kun voi pakastimesta ottaa samalla itselle jotain ruokavalioon sopivaa, kun ottaa miehellekin päiväkahvileivonnaiset. :)

      Poista
    3. Mahtavaa Elina! Kiitos kun tulit kertomaan. :)

      Poista
  11. Väännätkö meikäläiselle vielä rautalangasta että minne tuo ganache laitetaan ja minne vaahto? En tajua.
    Ja miksi sokerillisesta suklaasta tuli maha kipeäksi, oliko se liian makeaa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep, siis kakun päälle voi valita, laittaako ganachen vai vaahdon. Mä olen tehnyt nyt molemmilla versioilla kakut ja tykkäsin kyllä enemmän tuosta kookoskaakaovaahdosta. :)

      Mä oon ollut pari kuukautta kokonaan ilman sokeria, jos ei paria kertaa lasketa, kun olen syönyt vähän irtokarkkia tai tuota kakkua. Joka kerran jälkeen mun vatsa on tullut ihan älyttömän kipeäksi. Enkä keksi mitään muuta syytä kuin sokerin, koska se on ainoa, jota olin välttänyt ja sitten syönyt. Hyvin outoa. :/

      Poista
    2. Olisiko hiivasyndrooma eli sokeri reagoi hiivaan suolistossa ja maha voi tutvota ja tulla kipeäksi.

      Poista
    3. Ei taida olla sitä. Nuo kaksi kertaa kun tulin tosi kipeäksi karkin syönnistä tuli sen jälkeen, kun olin ollut pitkään ihan täysin ilman sokeria. Normaalistihan mä siedän sokeria ihan hyvin. Liiankin... :P

      Poista
  12. Muhiikohan tuo kakku paremmaksi yön yli niin että siinä on se täyte päällä? Vai laitetaanko se ennen tarjoamista?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mun mielestä oli parempaa, kun oli ollut kuorrutteen kanssa yön yli jääkaapissa. Kakku on tietysti itsessään jo aika kosteaa, mutta päällinen varmaan estää sitä ainakin kuivumasta. :)

      Poista
  13. Aivan ihana, kiitos! Tarjoilin kakun mansikkakookosmelban kanssa ja sopi kyllä tosi hyvin sekin :) Vadelma vois sopia vieläkin paremmin :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi, kuulostaa taivaalliselta! Täytyy testata itsekin, kun tekee tätä seuraavan kerran. Kiitos kommentista ja vinkistä! :)

      Poista
  14. Hei, meinasin testata pian kakkua ja kysyisinkin et mitä luulet jos ganachen ja vaahdon laittaa molemmat kakkuun? Molemmat versiot näyttää hyviltä, niin en osaa valita :O :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä luulen, että siitä tulee tajunnan räjäyttävän herrrrrkullista suklaaganachevaahtoa suklaakakulla! :D :D Kokeile, ei näillä aineksilla voi mennä pieleenkään. Tuu sit kertomaan kuinka hyvää oli. SIis kun olet toipunut siitä tajunnanräjäytyksestä. :)

      Poista
  15. Hei,
    Tänään tekisin kakun, mutta vielä pitää kysyä... Teenkö ganachen ja vaahdon vasta huomenna, kun huomisiin kekkereihin kakku on tarjolle tulossa? Eli tänään vain kakun paistaisi ja pistäisi jääkaappiin tekeytymään. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka Jul! Mun mielestä ei ole väliä, molemmilla tavoilla onnistuu. Jos haluat säästää aikaa huomenna, niin voit siis tehdä vaahdon ihan hyvin kakun päälle jo tänään. Se on oikein hyvää huomennakin. Onnistuneita juhlia! :)

      Poista
  16. Kiitos Katri huikeasta reseptin jaosta ja vinkeistä. Kakku onnistui TÄYDELLISESTI ja vieraat rakastuivat kakkuun <3 Pohjan tein siis eilen ja tänään iltapäivällä ennen vieraiden tuloa tein ganachen ja vaahdon päälle. "Sokerina" kakun päälle omia poimittuja mustikoita, puolukoita ja vadelmia.
    Kyllä piti kiittää vieraiden sokerintonta syyskuuta, koska en olisi ikinä muuten lähtenyt tätä kakkua taiteilemaan ;D
    Kiitos vielä tuhannesti <3
    Terkuin, Julia

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jessss! Ihan mahtavaa kuulla, kiitos! ^_^ Tuo kakku on kyllä nerokas sen vuoksi, että se on helppo ja siinä on vaikea epäonnistua, sekä nuo terveellisyysaspektit päälle. Sun marjapäällysteet on olleet kyllä piste iin päälle. Ihan mahtavaa kun jaksoit tulla kirjoittamaan miten kakku onnistui, kiitos siitä. :)

      Ihanaa (sokerittoman) syksyn jatkoa sinne! <3

      Poista
  17. mistä kaupasta (kaupan osasta) löytyy tuoreita taateleita? entä aitovaniljajajauhetta? minkä merkkisiä käytit? entä mitä kookoskermaa käytit? haluan mahd. luomua ja ei karrageeniä sisältävää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hedelmä- ja vihannesostastolta löytyy taatelit! Joko irtotavarana tai sitten laatikoissa.

      Aitovaniljajauhetta olen tilannut ainakin Hyvinvoinnin tavaratalosta ja Foodinin verkkokaupoista. Mutta sitä löytyy myös varmasti useista eko- ja luonnontuotekaupoista. Ehkä nykyään myös isoista marketeista? Mutta tämän voi hyvin korvata vaikka vaniljatangon siemenillä. :)

      Nyt en muista mitä kookoskermaa käytin, se vähän vaihtelee missä kaupassa satun käymään. Ihan tavallisista ruokakaupoista löytyy nykyään kyllä luomulaatuista kookoskermaa (tai kookosmaitoa), ainakin Bionalta. :)

      Poista
  18. Todella herkullisen kuuloinen, tätä täytyy tehdä. Kiitos jakamisesta!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla! Ja tätä ovatkin kaikki kehuneet, jotka ovat maistaneet. Hyvää on, eikä maistu liian terveelliselle. :D

      Toivottavasti tykkäät! :)

      Poista
  19. Vastaukset
    1. Voi en ikävä kyllä keksi millä taatelin voisi tässä korvata.. :/ sorry!

      Poista
  20. Vaikuttaa todels hyvältä, pitää laittaa kokeiluun tässä joulun alla. Joku kyseli taateleiden korvaamista, äkkiseltään voisi kuvitella, että tuore viikuna voisi olla yhtenä vaihtoehtona ihan varteenotettava vaihtoehto, luumua en lähtisi kokeilemaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, luumulla en lähtisi minäkään kokeilemaan. Tuoreilla tai kuivatuilla (ja liotetuilla) viikunoilla voisi toimia tosiaan myös! Testaa ihmeessä. :)

      Poista
  21. Ihana, että päädyin nyt tänne, kun nostit tämän postauksessasi esiin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No härregyyd, olipa hyvä, niin ei mennyt maailman paras resepti ohi! ;)

      Poista
  22. Tää on kyllä niiiiiiin hyvä ja monipuolinen kakku!
    Olen tehnyt ohjeen mukaisesti (ganachella), pelkillä taateleilla, ilman kaakaojauhetta (tilalla semperin fin mix) ja just syötiin mustikkapiirakkana tuolla vaalealla versiolla +ripaus kardemummaa. Kaikki aivan mahtavia! Ja parasta, et tätä saa syödä täysin hyvällä omallatunnolla: ei sokeria, rasvaa tai vehnää! Jaa, tein tästä isänpäiväkakunkin tuolla vaalella versiolla. Neiti 7v ei tykkää suklaisista, siksi vaalea, itsellekin ehkä jopa parempi. KIITOS tästä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi, mahtavaa kuulla että olet tykännyt! :) Tämä on kyllä monipuolinen ja rohkeasti kokeilemalla sitä voi muokkailla tosiaan paljon. Ja oooh, kardemummalla maustettuna varmasti mukavan jouluinen! Ehkä piparkakkumaustettakin voisi kokeilla?

      Kiitos itsellesi! :)

      Poista
  23. Kiitos tästä reseptistä! Olen maidoton ja lisäksi vielä hiivadieetillä, joten tällainen resepti oli haussa. Taatelit ovat liian sokeripitoisia itselleni, pari banaania tohdin sentään laittaa. Munia ja kaakaojauhetta myös käytin ohjeen mukaan. Taatelit korvasin reilulla puolella desillä xylitolia. Lisäsin vielä vähän saksanpähkinää ja mantelijauhoa ihan vain lisämausteeksi. Leivinjauheen sijaan käytin ruokasoodaa ja puristin vähän sitruunaa sekaan. Tuli aivan uskomattoman hyvä kakku! Epäilin suuresti, ettei siitä mitään erityistä voi tulla, mutta se olikin todella herkullinen. Kuorrutetta en ole vielä kokeillutkaan. Suurkiitos tästä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eipä kestä! Sun reseptikombo kuulostaa vallan hyvältä ja varmasti toimi hyvin myös noin. Kiva että tykkäsit ja tulit kertomaan, miten helposti tämän yksinkertaisen ohjeen voi soveltaa omiin tarpeisiinsa sopiviksi. :)

      Poista
  24. Kiitos täältäkin, todella hieno resepti ja tämä viestiketjuhan avaa ikkunan ihan uuteen kakkutodellisuuteen !

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Ja todellakin! Tämä postaus on noussut kommenttien ansiosta ihan uusiin ulottuvuuksiin! ^_^

      Poista
  25. Minkä kokoinen toi kookosmaito purkki on?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei sorry kun vastaus on kestänyt... Itse olen käyttänyt niitä metallisia tölkkejä ja sieltä kaapinut jääkaapissa kylmettymisen jälkeen sen kovettuneen osan kuorrutteeseen. Varmasti pienempi tetrakin käy, sitten kuorrutteesta tulee vain vähän ohuempi. :)

      Poista
  26. Joulua varten harjoittelin ainakin kolme, jouluna ja uutena vuonna tein ja tänä vuonna tehty ainakin yksi. Eikä vieläkään kyllästytä, nyt on juuri pääsiäiskakuksi valmistumassa... Mutta mihin voi jättää reklamaation? Kun kesävaatteet ei tätä menoa mahdu päälle, oli kuinka terveellinen olevinaan hyvänsä :D Kiitos mahtavasta reseptistä!!

    VastaaPoista
  27. Hei! Tekisin tätä juhliin 26cm vuokaan isomman satsin. Ajattelin tehdä 1,5 kertaisena reseptin. Muuttuukohan paistoaika kovasti silloin? :)

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...