maanantai 8. helmikuuta 2016

Raaka-runebergintortut

Nyt pitäisi varmaan postata kuvia laskiaispullista, mutta kuten mulla on tapana, tulen vähän jälkijunassa... En ehtinyt synttäreiden vuoksi viikonloppuna tämän pariin, joten tässä meidän tämänvuotiset runebergin tortut, raakaversioina. Tosi hyviä olivat, joten vahva suositus! Torttutaikinaan otin vinkkiä täältä ja muokkasin sitä hieman itselle sopivaksi.

raakaleivokset

Torttutaikina:

2 dl yön yli liotettuja manteleita
3/4 dl kookosjauhoa
1,5 dl tuoreita taateleita
1,5 tl kanelia
1,5 tl kardemummaa
0,5 tl inkivääriä
ripaus neilikkaa
(myös piparkakkumauste käy)
1/3 tl suolaa (laitoin CocoVin Kalaharin suolaa)
2-6 rkl vettä (kokeilemalla sopivan paksuinen massa)
(manteliuutetta pari tippaa)

Hillo:

n. 100 g pakastemansikoita tai -vadelmia
1 rkl chiansiemeniä
makeutusta maun mukaan (esim. hunajaa tai nestemäistä steviaa)

Kuorrute:

pari ruokalusikallista kookosmannaa

Laita kaikki torttumassan ainekset tehosekoittimeen ja surraa tasaiseksi. Oma blenderi on niin onneton, että vettä joutui lisäämään enemmän kuin ohjeessa on tarkoitus, mutta onnistui jotenkuten. Maista massaa ja lisää mausteita tarpeen mukaan. Massasta voi pyöritellä pötkön, josta leikkaa tortut, mutta itse painelin nämä muffinivuokiin, jotta sain niistä sopivan kokoisia leivoksia. En tehnyt yhtä korkeita kuin runebergin tortut yleensä, sillä ovat aika tuhtia tavaraa. 

Hillo valmistuu yksinkertaisesti. Sössäsin vain mansikat haarukalla ja lisäsin chiansiemenet joukkoon. Makeutus maun mukaan ja jääkaappiin tekeytymään pariksi tunniksi. 

Kuorrutetta varten laitoin kookosmannaa pakastepussiin ja sulatin vesihauteessa. Ensin siitä tuli liian sulaa, eikä pursottaminen onnistunut, joten jouduin jähmettämään sitä hetken. Pakastepussin kulmaan siis pieni reikä ja siitä pursotus torttujen päälle.

gluteeniton runebergin torttu

raakaleivonta

Kivaa alkanutta viikkoa!

2 kommenttia:

  1. Hei kiva ohje! Lähtee varmasti kokeiluun, kiits :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja yllättävää kyllä, on tosi helppokin! Meidän huono blenderi jätti manteleita tosi isoiksi palasiksi, mutta se ei mun mielestä valmiissa tortuissa haitannut yhtään. Ja unohtui tuossa mainita, että käytin sitä leivontahyllyssä myytävää karvasmanteliaromia, vaikka ei sinänsä kai raakakategoriaan ihan kuuluisikaan... sillä sai kivan lisän torttuihin. Mun mielestä maistuivat ihan aidoille! :)

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...