tiistai 2. helmikuuta 2016

Siemennäkkäri

helppo siemennäkkäri

Tein viikonloppuna siemennäkkäriä. Tai itse asiassa laitoin ipanat hommiin, kun piti saada tappelupukarit hetkeksi irti toistensa kimpusta... Toimii. ;) Tätä on pitänyt tehdä jo pitkään, mutta on vaan jäänyt. Näkkärin teko on superhelppoa, nopeaa ja hyvää, joten varmasti tehdään jatkossakin. Leivän pois jättäminen ruokavaliosta on sujunut tosi helposti, enkä ole alun jälkeen oikeastaan kaivannut sitä yhtään. Kuitenkin joskus tulee olo, että tekee mieli rouskutella jotain leipämäistä ja siemennäkkäri soveltuu siihen vallan mainiosti. Näkkäri on gluteeniton, maidoton ja munaton, muttei yhtään mauton.




Ohje on hieman soveltaen Risentan maissijauhopussin kyljestä sen mukaan, mitä kaapista löytyi.

gluteeniton siemennäkkäri

SIEMENNÄKKÄRI

Taikina:
2 dl maissijauhoa
(osan maissijauhoista voi myös korvata muilla jauhoilla, 
itse käytin 1,5 dl maissijauhoa ja 0,5 dl kurpitsansiemenjauhoa)
1 dl auringonkukansiemeniä 
1 dl seesaminsiemeniä (myös esim. pellavansiemenet käy)
0,5 dl öljyä
2 dl keitettyä vettä

Päälle:
sormisuolaa
sekalaisia siemeniä

Lämmistä uuni 150 asteeseen. Sekoita taikinan ainekset keskenään ja kaada leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Laita toinen leivinpaperi seoksen päälle ja kauli ohueksi levyksi. Irrota päällimmäinen paperi, mausta suolalla ja siemenillä. Paista uunin keskiosassa noin 45 min tai kunnes näkkäri on saanut väriä.


Näkkäri upposi meillä parempiin suihin alta aikayksikön, eikä siitä ole enää jäljellä kuin muruset pöydän alla... Täytyykin tehdä pian uusi satsi. Tänään meillä kuitenkin herkutellaan varmaan jollain ihan muulla kuin näkkärillä, kun eräs pieni ihminen täyttää 9 vuotta. :)

13 kommenttia:

  1. Menee kokeilun sovelletuilla aineksilla, ihan kaikkea ei kaapista löytynyt! Kiitos vinkistä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva! Tää onkin hyvin helposti sovellettavissa oleva ohje. Ei voi oikein mennä mönkään. :)

      Poista
  2. Kiitti muistutuksesta (yleisainekset näkkäriin on jo nimittäin jemmassa) ja ohjeesta, pitää kokeilla tätäkin!
    Onnea ysi veelle :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos onnitteluista! :) Ehdottomasti näkkäriä uuniin - vaiva on olematon, mutta maku erittäin hyvä!

      Poista
  3. Oi tätä pitää kyllä kokeilla, olen armoton leivän rakastaja ja tosiaan leivättä olo tekee aika tiukkaa...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuule, tällä lähtee! ;) Itse vetelin himoissani ihan pelkiltään, mutta kyllähän tuohon voi vetäistä päälle ihan millaiset päällyset huvittaa. Ja on sata, eikun miljoona kertaa parempaa kuin mikään valmis näkkäri ikinä. Promise! :)

      Poista
  4. Meillä tuo pellillinen häviää parempiin suihin vartissa. Niin törkeen hyvää se on!
    Lisään tuohon perusohjeeseen yleensä vähän kurpitsansiemeniä, valkosipulijauhetta ja pizzamaustetta. Nam!
    -Nina

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En ihmettele! Itse piilotin osan "jemmaan", mutta huomasin, että oma käsi kävi siellä jemmassa vähän väliä... ;D Ehkä sitä kannattais kerralla tehdä vähän enemmän... Ja joo, erilaisilla variaatioilla täytyy myös kokeilla. :)

      Poista
  5. Paljon onnea sinne!
    Siemennäkkäri on kyllä hyvää <3 Minä teen sen valmiin pussin mukaan ensteks helpoiten :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Elisa! Niin on. Siis onko tästä olemassa vieläkin helpompi vaihtoehto?!?! Ei voi!! ;D

      Poista
  6. Jos ei laita kurpitsansiemenjauhoa, niin pitääkö sen sijaan laittaa vielä 0,5 maissijauhoa vai miten tuo pitäisi tulkita? Eli jos ei laita kurpitsasiemenjauhoa, niin maissijauhoa tulisi yhteensä 2 dl :)

    Mitä öljyä käytit? Rypsiöljyä?

    Tosi hyvältä kyllä näyttää tuo :) Kerrana aiemmin olen siemennäkkäriä tehnyt mutta hieman eri ohjeella.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, sorry, ohje on ehkä vähän sekava. :D Pussukan ohjeessa lukee, että maissijauhoa 2 dl eli onnistuu ihan pelkällä maissijauhollakin. Mulla vaan sattui olemaan kaapissa kurpitsansiemenjauhoja, niin ajattelin testimielessä korvata niillä osan. :) Ohjeessa lukee myös rypsiöljy, mutta itse laitoin oliiviöljyä. Varmasti kaikki paistonkestävät öljyt käy!

      Tää on siitä kiva ohje, että voi soveltaa just sen mukaan mitä kaapista sattuu löytymään, eikä varmasti mene kuitenkaan pieleen. :)

      Poista
    2. Muokkasin ohjetta hieman ymmärrettävämpään muotoon. :)

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...