tiistai 15. maaliskuuta 2016

Matkavinkit Gdanskiin osa 2: hotelli

Gdanskin reissulla majoituttiin Hotel Gdansk Superiorissa, joka löydettiin alunperin TripAdvisorista ja joka sijoittuu tällä hetkellä 11. sijalle Gdanskin 77 hotellista. Lopulliselle varaussivuille päädyttiin vielä Trivagon kautta ja varaus tehtiin edullisimman hinnan vuoksi Amoman sivuilta. Amomasta kannattaa siis kurkata, saattaa löytää jopa edullisemmin kuin hotellista suoraan varaamalla. Hotellin Facebook-sivu on täällä.


Hotel Gdansk

Kolmelle yölle aamiaisineen jäi hintaa kaiken kaikkiaan vain 189€. Eli 63€ per yö = 31,5€ per ämmä. Ei paha! Merihenkisesti sisustettu huone siivottiin päivittäin (vaikka ei olisi tarvinnut). Kahden hengen standard-tason huone oli ihan normihotellihuoneen kokoinen kylppäreineen. Eipä sitä tällaisella reissulla enempää tilaa kaipaakaan. Huone oli siisti ja täytti kyllä odotukset, jotka eivät tosin hotellin sivujen perusteella olleet edes matalalla, mutta Puolan ollessa kyseessä oli vähän sellainen voi tulla mitä vaan -ennakko-oletus.

hotelli gdansk

hotellihuone gdansk

gdansk bathroom

kylpyhuone hotelli gdansk

Henkilökunta oli ystävällistä ja erityisesti mieleen jäi meidät vastaanottanut hieman iäkkäämpi herrasmies-piccolo, joka toivotti tervetulleiksi ja kantoi laukkumme huoneeseen.


piccolo hotel gdansk

Näkymä perjantaiaamuna hotellihuoneen ikkunasta. Sumuista ja harmaata, mutta sää jotenkin sopi tuohon puolalaiseen rosoisuuteen. Voin uskoa, että kesällä maisema on varmasti hieman vähemmän surumielinen.

view gdansk

Merkkasin karttaan hotellin ja Gdanskin päärautatieaseman sijainnit. Niiden väliin jää kaupungin vanhempaa ja uudempaa keskustaa. Joen rannalla on kiva rantabulevardi, josta löytyy paljon ravintoloita ja kahviloita.

map gdansk
Kartta: Google maps

Hotellin aamupalalta ei tullut otettua kuvia, lukuunottamatta näitä viimeisenä aamuna kännykällä napsaistuja suhmuraisia räpsyjä. Aamupala oli varsin monipuolinen, jos ei noudata erityisruokavaliota. Jätinkin ruokarajoitteet reissun ajaksi kotiin ja kuljin pullein vatsoin. :D Aamupalalta löytyi perinteisten myslien, jugurttien ja munakokkeleiden lisäksi leipää, runsaasti hedelmiä ja mehuja, juustoja ja leikkeleitä, sekä puolalaisia makkaroita, papuja, munia, hunajaa, mansikkasmoothie (soseutettua mansikkaa?), lettuja jne. Jälkkäripöydässä tarjoiltiin (superhyvää!) kakkua ja pullaa/keksejä. Kahvi tuli koneesta, joka jauhoi pavut tuoreeltaan. Peukku siitä. Vaihtoehtoja oli cappuccinosta latteen ja kaikkea siltä väliltä.

hotelliaamupala

gdansk vanha kaupunki

Mulla on vielä moooooonta juttua Gdanskista kerrottavana, joten pysykää kuulolla. Ensimmäisen Gdansk-postauksen voit lukea täältä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...