sunnuntai 8. toukokuuta 2016

Hyvää äitienpäivää!

Viikonloppua vietettiin vanhempieni luona keski-Suomessa. Äitienpäivän aamuna heräsin omien lasten ääniin ja suukkoihin, join isäni keittämät äitienpäiväkahvit ja söin äitini laittamaa ruokaa. Onniteltiin puhelimessa minun mummoani, sekä poikien mammaa. Kotimatkalla piipahdettiin vielä pikaisesti hautausmaalla huikkaamassa äitienpäivätervehdykset sekä toiselle mummolleni, että isomummolleni.


Olen heilunut haravan, vesurin ja lapion varressa ja olo on hivenen väsynyt = jyrän alle jäänyt. Mutta kelit olivat mitä parhaimmat, joten oli mukavaa puuhastella pihahommissa, kun isovanhemmat (ja kylässä piipahtanut tätini) viihdyttivät poikia. Kunnon ruumiillista työtä tämä varsi kyllä kaipaakin. Ja kyllä fyysinen huhkiminen ja ulkoilma palkitaan sitten sikeillä unilla.


Kotimatkalla, poikien pulistessa takapenkillä, mietin mielessäni äitiyttä. Sitä, että se on samaan aikaan sekä ihanin, että kamalin asia maailmassa. Ihanin siksi, että maailmassa ei ole mitään niin ihanaa, kuin pienet kädet kaulan ympärille rutistava, oma lapsi. Lapsi, jonka vuoksi heittäytyisi vaikka hirviön kitaan. (Sorry, ei tullut tähän aikaan enää parempaakaan vertauskuvaa). Kamalinta siksi, että äiti ei koskaan lakkaa huolehtimasta lapsistaan. Se pelko, kun noille pitää antaa siimaa ja joskus päästää maailmalle. Se tunne, kun pitää luottaa, että ne pärjäävät itse. Mutta pärjäävätkö? Tai pärjäänkö minä? Ikuinen huoli, joka ei jätä, koska on äiti.


Illalla kotiin palatessa sain pojilta tänne unohtuneet, liikuttavat, kortit. :)


Toivottavasti teidän viikonloppu on sujunut mukavissa tunnelmissa. Nyt unta pollaan ja kohti uutta viikkoa! :)

6 kommenttia:

 1. Heippa Katri,

  eksyin blogiisi ja näyttää mukavalta! Paljon samantapaisia asioita kuin omassakin elämässäni,hienoja kuvia.Talossakin jotain tutunoloista :) . Jään seuraamaan! Olen itse
  juuri aloittanut bloggaamisen,ja blogien ihmeellinen maailma on vasta avautumassa !
  Aurinkoista viikkoa sulle!

  t.Anna T / http://muijamaalaiskylassa.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Anna! :) Bloggaaminen on kyllä hauskaa ja antoisaa, onnea uudelle blogille!
   Aurinkoista viikkoa!

   Poista
 2. Niin mukava tuo kortti - äiti pienen omin sanoin :)
  Upea tuo iltalaiturikuva!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Väkertäjä :) Pikkuisen myöhästyin iltalaiturikuvassa, hieman aikaisemmin olisi ollut vähän värikkäämpi auringonlasku!

   Ja nuo kortit on aina niin hellyyttäviä, kun huomaa, että niissä näkyy se lapsen oma kädenjälki ja/tai ajatus. <3

   Poista
 3. Ihanaa olla äiti... mutta ne huolet tosiaan kulkevat koko ajan mukana! Tällä hetkellä on huoli sairastavasta inttipojasta :(
  - Kaikesta huolimatta ihanan aurinkoista päivää :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä Marru. Huolen aiheet ehkä vaan hieman muuttuu matkan varrella... Inttipojalle pikaista paranemista ja aurinkoista viikkoa sinnekin! :)

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...