torstai 26. toukokuuta 2016

Kukkivat pihapuut

Nyt on varmasti yksi parhaista hetkistä koko lyhyessä Suomen kesässä. Ihan vasta hiljan nenäni havahtui siihen, että pihan nurkalla kukkii tuomi. Ja sehän oli sitten jo melkein kukintonsa kukkinut siinä vaiheessa. Heti perään tajusin, että omenapuut, joissa vasta hetki sitten oli pienet silmut, ovat täydessä kukassa. Tänä vuonna kukkia onkin todella paljon ja korviin kantautuu oksien alla kulkiessa kova pörinä, joten hyvä omenasato odotettavissa tälle syksylle. Hyvin jaksavat meidän puuvanhukset tuottaa satoa joka toinen vuosi. Mutta näidenkin kukkien kauneus on valitettavan nopeasti ohitse. Eilen tuuli jo tuiverteli valkoisia omenankukkia ja tänään sade on huuhdellut osan mukanaan. 

Syreeni tuoksuu huumaavalle ja on parhaimmillaan meidän kuistin edessä juuri nyt. Parasta on aamuisin istahtaa kuistin portaille kahvikupin kanssa ja ihailla tuota ikivanhaa ja suureksi kasvanutta pensasta. Muutama päivä ja sekin pudottaa kukkansa. Kaikki on tullut nyt jotenkin niin nopeasti ja yllättäen, ja olenkin tässä parina viime päivänä koettanut nauttia kukkivista pihapuista kaikilla aisteilla. 

pihapiiri vanhassa talossa

vanhan pihan omenapuu

omenankukat

vanha pihapiiri

vanha hirsitalo

syreeni

vanhan talon pihapiiri

Pari sadepäivää tässä välissä virkistää kyllä kivasti. Viikonloppuna sitten varmaan saadaankin nauttia taas auringosta ja lämmöstä. Taidankin ottaa tuolin ja istahtaa tuonne vanhojen omppupuiden katveeseen kuuntelemaan pörinää...

Kaunista toukokuun loppua ja viikonlopun alkua!

6 kommenttia:

 1. Aivan ihana piha ja puut! <3 Tuoksu on varmasti huumaava ja nuo omppupuut kaartuvat niin houkuttelevasti, että tekisi ihan mieli kiivetä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Tuoksu on kyllä ihana! Ja omppupuut joutuvatkin kyllä koville, kun pojat niissä kiipeilevät. Ihan parhaita kiipeilypuita, kun oksat lähtevät matalalta. :)

   Poista
 2. Tämä akika on niin parhautta koko vuodessa - ja niin hetkessä ohi, ehkä sen vuoksi se parhautta onkin...

  Omenapuun kukintakin on enää muisto vesisateen jälkeen. Huoh! Mutta saimme sentään siitä kuitenkin iloa ja nautintoa tänä vuonna pitkään.

  Ihanaa viikonloppua syreenien katveessa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei joo, mutta hitsit, missä on aurinko! Eihän tuonne tarkene mennä... :/
   Sade kyllä raikasti ja huuhteli onneksi osan siitepölystä.

   Kiitos ja kivaa viikonloppua sinnekin! :)

   Poista
 3. Just mietittiin kun meidän uuden kodin pihalla kukkii että onko se sireeni vai tuomi :D Valkoisia kun ovat molemmat ja luulen et on tuomi kun on korkea mutta kukkiiko se vielä..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No meillä tuomi meni jo ja nyt on vuorossa syreeni. Miten pohjoisessa/etelässä te asutte? :)

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...