keskiviikko 18. toukokuuta 2016

PINGailua

Harppasin kuulkaa kauas omalta, pehmoiselta mukavuusalueeltani, tarrasin härkää sarvista ja editoida pätkäytin ihka ensimmäisen videoni blogin YouTube -kanavalle. Mistäpä muustakaan, kuin viime perjantain PING Helsingistä! Joka oli kyllä taas kaikin puolin NIIN paljon enemmän kuin odotin. Ja uskokaa kun sanon, odotukset olivatkin viime vuotiseen huipputapahtumaan peilaten korkealla.


Mistä siellä sitten puhuttiin? No vaikka mistä, mutta mm. siitä, miten maailma digitalisoituu sitä vauhtia, että huhhahhei. On turha edes yrittää asettua poikkiteloin. Fiksu heittäytyy junan kyytiin ja ottaa kyydistä kaiken irti. Futuristi Gerd Leonhardin mukaan muutamien vuosien kuluttua tekoäly tulee korvaamaan ihmisälyn monissa asioissa. Kehitys kehittyy, eikä tarvitse olla edes futuristi ymmärtääkseen, että se on väistämätöntä. 

Mutta tiedättekös, mitä digitalisaatiolla ei voi korvata? Tarinoita, tunteita, ihmisyyttä. Niitä tarinoita, joita sisällöntuottajat tarjoavat lukijoille, kuulijoille ja katselijoille. Tekstin ohella yhä enemmän tulee eri kanavia myös äänelle ja kuvalle, mutta kaiken keskiössä on hyvä tarina. Tarina, joka koskettaa, naurattaa, itkettää, puhuttelee. 

Tämä ensimmäinen videoni lähinnä naurattaa. Ei siksi, että se olisi niin kovin hauska sisällöltään, vaan koska se on ihan naurettavan huono. Laadullisesti. Julkaisin sen silti. Kuvasaldo tapahtumasta oli itselläni kovin vähäinen ja huonolaatuinen. Syytän hyvää ohjelmaa ja seuraa, eihän siellä ehtinyt kuvata! 

Mutta, älkää huoliko, tubettajan urani on vasta alussa. Jatkoa seuraa nimittäin jo ensi viikolla. Ja lupaan, kautta kiven ja kannon, että seuraava video on jo ainakin 3/5. Jos sanani syön, niin mörökölli minut vieköön!

6 kommenttia:

 1. Mitä, tuohan oli tosi hyvä video! Ei olis uskonut ensimmäiseksi videoksi. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Meeri :D Tää syntyi aika nopeasti... kun piti testata miten onnistuu videon siirtäminen Youtubeen. Täytyy vähän viilata yksityiskohtia seuraavaan videoon. Mahdollisuuksia ois vaikka miten, kun vaan osais käyttää niitä. Videoiden tekeminen on kyllä kivaa. :)

   Poista
 2. Sehän meni hyvin! Jokseenkin dramaattinen alkumusa, mutta sopi jotenkin sun blogin tyyliin :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kati! :D Jos tässä oli dramaattinen alku, niin odotahan sitä seuraavaa videota... :D :D :D :D

   t. Drama Queen

   Poista
 3. Mun on pakko sanoa näin pitkän linjan seuraajana että onnistain on muuttunut paljon kaupallisemmaksi ja mainostavammaksi kuin ennen. Muutama postaus takaperin taas nautin sinun sarkastisesta ja erottuvasta kirjoitustyylistä. Rakastin "onnin suusta" postaus-sarjaa ja roikuin mukana vauvavuodet ja äitiyslomat into piukeena. Rakkaus vanhoihin romuihin ja taloihin yhdistää. Nyt musta on alkanut tuntua että mun matka täällä alkaa olla lopuillaan. Olet itse kasvanut ja muuttunut bloggaajana, ja vauvavuodetkin on jääneet taka-alalle - luonnollisesti. Postaukset eivät enää vedä minua puoleensa entisellä tavalla, mutta lupaan, että kurkkailen tänne välillä, tai ainaskin luen kirppislöydöistä ja onninsuusta postauksia hymyssä suin, vaiks olisin ne lukenut ennenkin!

  Viivi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka Viivi ja kiitos kommentista!

   Jos ajattelee tätä mun blogin historiaa, niin olet oikeassa, kaupallisempaan suuntaan ollaan menty. Vauvavuosista ollaan selvitty ja blogi on muuttunut elämän mukana, luonnollisesti. Olen vuosien bloggaamisen ja "pohjatyön" tuloksena saavuttanut sen, että minulla on mahdollisuus tehdä kaupallisia yhteistöitä silloin tällöin. Vaikka tämä varsinainen sillisalaatti onkin, niin pyrin kuitenkin aina valitsemaan tarjotut yhteistyöt niin, että ne sopivat blogiini ja olen sanonut monille yhteistöille kiitos ei.

   Olen kuitenkin tehnyt tämän vuoden puolella vain kolme kaupallista yhteistyötä tähän mennessä (huomenna tulee neljäs), joten mielestäni blogi ei nyt ihan mainoskanavaksi kuitenkaan ole muuttunut.. Näiden lisäksi taitaa olla muistaakseni kaksi (?) postausta, jotka sisältävät mainoslinkkejä. Omasta mielestäni tämä on viidessä kuukaudessa aika vähän.

   Ymmärrän kuitenkin, että kun ihmiset muuttuvat ja blogi elää, niin siellä ei välttämättä ole enää sitä viehätystä kuin joskus. Enhän itsekään seuraa kaikkia blogeja, joista joskus olen tykännyt.

   Aurinkoista kesää sinulle ja tervetuloa kurkistelemaan aina kun siltä tuntuu! :)

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...